3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στη Λάρισα για την κορυφή ο Ολυμπιακός,με Πλατανιά ο Παναθηναϊκός

Στη Λάρισα για την κορυφή ο Ολυμπιακός,με Πλατανιά ο Παναθηναϊκός

By on 7 Ιανουαρίου, 2018 0 561 Views

Επικίνδυνη έξοδος για τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση Λεμονή, καθώς φιλοξενείται στην ανεβασμένη Λάρισα με στόχο την επιστροφή του στην κορυφή της Superleague, ενώ ο Παναθηναϊκός θέλει πάση θυσία τη νίκη απέναντι στον Πλατανιά για να ανασάνει βαθμολογικά.

Στον… απόηχο του “μπαμ” με την επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς στο μεγάλο Λιμάνι, οι Πειραιώτες θέλουν να το συνδυάσουν με την επιστροφή τους στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και γι’ αυτό το διπλό στη Λάρισα είναι μονόδρομος. Με τον Τάκη Λεμονή να αποτελεί παρελθόν, τους Κόντη-Βούζα στον πάγκο και τον… Όσκαρ Γκαρσία στην εξέδρα, οι “ερυθρόλευκοι” ψάχνουν το έβδομο διαδοχικό τους τρίποντο, απέναντι σε μία ομάδα που ήταν από τις πλέον φορμαρισμένες πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Μάρτινς στην αποστολή, ενώ για πρώτη φορά βρίσκεται κι ο νεοαποκτηθείς Χατζισαφί. Ενώ εκτός έμειναν ο τραυματίας Οφόε, αλλά και οι Φιγκέιρας, Βούκοβιτς. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Προτό, στην άμυνα οι Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Σισέ, Κούτρης, τα δύο αμυντικά χαφ οι Ταχτσίδης, Ρομαό, μπροστά τους οι τριάδα των Μάριν, Φορτούνη, Πάρντο και στην κορυφή ο Ανσαριφάρντ.

Από την πλευρά της η Λάρισα θα έχει τα δύο από τα τρία νέα της μεταγραφικά αποκτήματα στην αποστολή, τους Χούμπτσεφ και Μιλοσάβλιεβιτς, μιας κι ο Μλαντένοβιτς περιμένει ακόμη την μπλε κάρτα του. Στην 20άδα που ανακοινώθηκε συμπεριλήφθηκε και ο Γιοβάνοβιτς, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Υπενθυμίζεται ότι οι «βυσσινί» δεν θα έχουν στον πάγκο τους τον Ηλία Φυντάνη, ο οποίος είναι τιμωρημένος και θα βρίσκεται στην εξέδρα.

Τρίποντο… με κάθε τρόπο στη Λεωφόρο

Το σημερινό πρόγραμμα ανοίγει με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Πλατανιά στη Λεωφόρο, όπου και οι δύο ομάδες “καίγονται” για τη νίκη. Οι “πράσινοι” έχουν χάσει ήδη πολύτιμο έδαφος και το τρίποντο είναι εκ των ουκ άνευ για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, θέλοντας να αφήσει στην άκρη τα εξωαγωνιστικά προβλήματα. Χωρίς τον τιμωρημένο Μολίνς, αλλά και τον φευγάτο Μολέντο το Τριφύλλι, ενώ δεν υπολογίζονται και οι Ρέις, Ευαγγέλου.

Στα γκολπόστ ο Βλαχοδήμος, στην άμυνα είναι πολύ πιθανό να πάρει θέση βασικού με το καλημέρα ο Οικονόμου δίπλα στον Κολοβέτσιο, με τους Ινσούα και Κουλιμπαλί αριστερά και δεξιά τους, αριστερά στα χαφ ο Μουνιά, δεξιά ο Βιγιαφάνιες και στο κέντρο οι Κουρμπέλης, Λουντ, με τον Άλτμαν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πίσπα.

Την ίδια στιγμή οι Χανιώτες που βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, θα έχουν στην αποστολή και τα τέσσερα νέα αποκτήματά τους, τον Αντώνη Πετρόπουλο και τους Ντουαλά, Μάλσα, Κλιάγιτς, θέλοντας να βάλουν φρένο στο σερί δέκα ηττών που “τρέχουν” στο πρωτάθλημα!

Αμφίρροπες μάχες σε Λαμία και Ζωσιμάδες

Το εναρκτήριο παιχνίδι για το 2018 για τις Λαμία και Ξάνθη θα δοθεί στο “ΔΑΚ”, ενώ την ίδια ώρα στους “Ζωσιμάδες” ο ΠΑΣ θα φιλοξενήσει τον φορμαρισμένο Αστέρα Τρίπολης. Οι νεοφώτιστοι παραμένουν χωρίς νίκη εδώ κι έξι αγωνιστικές τη στιγμή που ακολουθεί πρόγραμμα-φωτιά με όλους τους “μεγάλους” (κι όχι μόνο), ενώ προέρχονται από τον θρίαμβο στο Κύπελλο επί του Παναθηναϊκού. Επιστροφή στην αποστολή για τον Αναστασιάδη μετά από τραυματισμό, αλλά και τον Βάντερσον, αλλά χωρίς νέες μεταγραφές. Και η Ξάνθη όμως έχει χάσει πολύτιμο έδαφος, αφού παραμένει χωρίς νίκη από τον Νοέμβριο. Αρκετά τα προβλήματα για τον Ράσταβατς, εκτός βρίσκονται ο τιμωρημένος Μπαξεβανίδης, ο τραυματίας Μπρίτο, ο ανέτοιμος Καμαρά, αλλά κι ο Ρότσα. Για πρώτη φορά στην αποστολή ο νεοαποκτηθείς Ντουρίτσκοβιτς.

Στα Γιάννενα ο ΠΑΣ επίσης μετράει έξι σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη και “καίγονται” για τους βαθμούς, απέναντι σε έναν Αστέρα που έχει απολογισμό 5-1-0 στο ίδιο διάστημα! Με εξαίρεση τον τραυματία Νικολιά, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα για τους γηπεδούχους, για τους οποίους αποτελούν παρελθόν οι Ναδάλες και Μαυροπάνος. Οι Αρκάδες από την πλευρά τους θέλουν εκδίκηση για την ήττα του πρώτου γύρου από τον ΠΑΣ, έχοντας μοναδικό πρόβλημα τον Δουβίκα.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της Superleague:

15:00 Παναθηναϊκος-Πλατανιάς (NS 2)
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης (NS 2)
17:15 Λαμία-Ξάνθη (NS 3)
19:30 Λάρισα-Ολυμπιακός (NS 1)