17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με πεντάρα πέρασε η Μπαρτσελόνα και αποθέωση Βαλβέρδε

Με πεντάρα πέρασε η Μπαρτσελόνα και αποθέωση Βαλβέρδε

By on 12 Ιανουαρίου, 2018 0 604 Views

Η Μπαρτσελόνα μετά το 1-1 του Βίγκο, διέλυσε την Θέλτα στο Καμπ Νου με 5-0 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας.
Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Μπαρτσελόνα στον επαναληπτικό με την Θέλτα για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ισπανίας. Παρά το 1-1 του Βίγκο, οι Καταλανοί διέλυσαν την Θέλτα στο Καμπ Νου με 5-0 και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Όλα έγιναν πολύ εύκολα για την ομάδα του Βαλβέρδε από το πρώτο 20λεπτο. Μόλις στο 13′ ο Μέσι μετά από ασίστ του Άλμπα σκόραρε για το 1-0, ενώ οι ίδιοι δύο λεπτά αργότερα συνεργάστηκαν εκ νέου με τον Αργεντινό να σκοράρει το 2-0. Στο 28, ο Άλμπα από δημιουργός έγινε εκτελεστής και μετά από ασίστ του Μέσι αυτή τη φορά, έκανε το 3-0, για να έρθει ο Σουάρες στο 31′ να κάνει το 4-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, η Μπαρτσελόνα έριξε ρυθμούς, ωστόσο κατάφερε να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα ακόμα μία φορά. Συγκεκριμένα, στο 87′ ο Ντεμπελέ έβγαλε την πρώτη του ασίστ μετά από την επιστροφή του στην ενεργό δράση, σερβίροντας το 5-0 στον Ράκιτιτς.


ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΒΑΛΒΕΡΔΕ
Ο γνωστός μας Ερνέστο βιώνει την απόλυτη αποθέωση και καταξίωση και στη Βαρκελώνη και δικαίως! Άλλωστε ο Ερνέστο Βαλβέρδε μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό συνεχίζει να αποδεικνύει την αξία του και στον πάγκο της Μπάρτσα!

Ο κόσμος των Καταλανών έχει ήδη δεθεί μαζί του και το «Ερνέστο Βαλβέρδε, Ερνέστο Βαλβέρδε…» που κάποτε δονούσε το Καραϊσκάκη ακούστηκε και στο Καμπ Νόου! Ήταν στο 75ο λεπτό του ματς της Μπαρτσελόνα με την Θέλτα για το Κύπελλο Ισπανίας και ενώ το σκορ ήταν 4-0 όταν κόσμος άρχισε να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του «Τσινγκούρι» από την εξέδρα. Δείγμα της εκτίμησης προς το πρόσωπό του, της δουλειάς και της πορείας που έχει κάνει και φυσικά και της εμφατικής νίκης στο ντέρμπι με την Ρεάλ! Ο Βαλβέρδε ζει στιγμές απόλυτης λατρείας στη Βαρκελώνη και το αξίζει απόλυτα…