5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

Συγνώμη,απόψε έχει Ρεάλ-Παρί,Ρονάλντο -Νεϊμάρ…

By on 14 Φεβρουαρίου, 2018 0 709 Views

Η μάχη επιβίωσης της Ρεάλ και οι φιλοδοξίες της Παρί, υπόσχονται έναν «ανέραστο» Βαλεντίνο, και θέτουν αιτίες χωρισμού με την καλή μας, στην οποία δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε καμία απολύτως σημασία.

Πραγματικά δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο σημαδιακή μέρα γι’ αυτό το τεράστιο ραντεβού. Ο Αγιος Βαλεντίνος έχει βρει το ποδοσφαιρικό… ζευγαράκι του τόσο στη μάχη της Ρεάλ με την Παρί, όσο και στη σύγκρουση εγωισμού και ανωτερότητας μεταξύ του Κριστιάνο και του Νεϊμάρ. Την Τετάρτη το βράδυ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» θα παλέψουν οι Μαδριλένοι για το μοναδικό τρόπαιο που τους έχει απομείνει στη σεζόν, τη στιγμή που οι Παριζιάνοι ξοδεύουν τα πετροδόλαρα με στόχο να φτάσουν κάποια στιγμή στην κορυφή και πιστεύουν ότι η στιγμή είναι τώρα.

Αυτό το ζευγάρωμα θα δείξει εάν έχουν δίκιο, έχοντας απέναντί τους τον πιο σημειολογικό αντίπαλο που θα μπορούσε να τους κληρωθεί. Η ομάδα με τα 12 τρόπαια και τα δύο πρόσφατα διαδοχικά δικά της. Για να γίνεις βασιλιάς, πρέπει λοιπόν να ανατρέψεις τη Βασίλισσα. Μόνο που υπάρχουν ο Ρονάλντο και ο Νεϊμάρ, που σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό επισκιάζουν ακόμα και το ίδιο το παιχνίδι. Ακόμα μία μάχη διαδοχής για το στέμμα του κορυφαίου, με τον Βραζιλιάνο να θεωρείται δίκαια ή άδικα ως ο επίδοξος διάδοχος-κατακτητής της «Χρυσής Μπάλας».

Η φάση βέβαια με τον CR7 είναι περίεργη φέτος. Βρίσκεται στην πιο αντιπαραγωγική χρονιά της καριέρας του όσον αφορά τις εγχώριες υποχρεώσεις, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και στο αγαπημένο του Champions League. Εκεί όπου έχει δικά του όλα τα ρεκόρ σκοραρίσματος, ενώ και φέτος είναι αρχικανονιέρης της διοργάνωσης. Στα 540 λεπτά που έχει αγωνιστεί κόντρα σε Τότεναμ, Ντόρτμουντ και ΑΠΟΕΛ, έχει βρει δίχτυα εννιά φορές (1 ασίστ). Οσον αφορά τις επιδόσεις του στη Μαδρίτη, έχει το καλύτερο σερί του ever σε πέντε αγώνες με 10 γκολ.

Την ίδια στιγμή ο Νεϊμάρ τα πάει επίσης εξαιρετικά, βρίσκοντας δίχτυα στα 5/6 παιχνίδια του ομίλου με Μπάγερν, Σέλτικ, Αντερλεχτ, έχοντας έξι γκολ και τέσσερις ασίστ. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έχει ξεκάθαρα καλύτερες επιδόσεις στο Σαμπιονά, όπου πυροβολεί με 19 γκολ και 12 ασίστ. Μόνο που αυτός δεν είναι μόνος του μπροστά, καθώς ο Εντινσον Καβάνι με 21 γκολ στο πρωτάθλημα και άλλα έξι στην Ευρώπη τον σιγοντάρει και μαζί καθιστούν ακόμα πιο δυνατή τη γραμμή κρούσης των Γάλλων.

Η Παρί μπορεί να ζορίζεται μακριά από την έδρα της, όπως δείχνει ακόμα και κόντρα σε αδύναμους αντιπάλους στη χώρα, αλλά έχει τρομερή δυναμική και ειδικά μπροστά με τους Μπαπέ, Ντι Μαρία να βρίσκονται επίσης σε καλή κατάσταση και να καθιστούν απρόβλεπτη την ομάδα. Για τη Ρεάλ η κατάσταση δεν είναι καλή γενικά ανεξαρτήτου έδρας. Τα προβλήματα είναι πολλά, ο Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκεται υπό πίεση και σε περίπτωση αποκλεισμού είναι εξαιρετικά πιθανή ακόμα και η απόλυσή του.

Οπως και να έχει λοιπόν, όποιον κι εάν υποστηρίζουν οι οπαδοί ή και οι ουδέτεροι, εδώ αναμφίβολα έχουμε το πιο δυνατό ζευγάρωμα στους «16», με το Τσέλσι-Μπαρτσελόνα να ακολουθεί. Φαβορί δεν υπάρχει. Οι στοιχηματικές ποντάρουν στην πρόκριση της Παρί, αλλά όπως είπε πρόσφατα και ο πολύπειρος προπονητής της Μπάγερν, Γιουπ Χάινκες: «Εγώ θα πόνταρα στη Ρεάλ. Μην την υποτιμάται καθόλου». Το μόνο σίγουρο είναι ότι η δυναμική, τα ονόματα, η μάχη επιβίωσης της Ρεάλ και οι φιλοδοξίες της Παρί, μας υπόσχονται μία άκρως ερωτικά μπαλαδόρικη βραδιά και ίσως και ένα δυνατό μάλωμα με την καλή μας, στην οποία δύσκολα θα μπορέσουμε να δώσουμε σημασία…