19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024

Πεντάρα ο Απόλλωνας

By on 17 Φεβρουαρίου, 2018 0 7433 Views

Ο Απόλλωνας βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στην Αλκή αλλά εκεί που ανέβασε στροφές, δεν άφησε περιθώρια αντίστασης στην «Αθάνατη». Σκόρερ για τους νικητές οι Μαγκλίτσα, Παπουλής, Γιάκολις, Γιούστε και Σαντάνα. Για την Αλκή σκόραρε ο Ντιακιτέ.

Οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτα κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα 14 λεπτά του αγώνα καταγράφοντας εφτά τελικές προσπάθειες μπροστά από την εστία του Πάρντο, χωρίς ωστόσο να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν αυτή του 10ου λεπτού όταν ο Παπουλής εντός περιοχής και με καθαρό οπτικό πεδίο έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πάρντο. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Αλκή πήρε προβάδισμα στο σκορ, με τον Ντιακιτέ να νικάει με το κεφάλι τον Πάρντο στο 19ο λεπτό και ενώ πέντε λεπτά νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι είχαν προειδοποιήσει με τον Φραγκέσκου. Το γκολ αποσυντόνισε τους παίκτες του Σωφρόνη Αυγουστή με την Αλκή μάλιστα να κυνηγάει με απαιτήσεις ένα δεύτερο γκολ με τους Μάατσι και Ρούκα να είναι άστοχοι. Σταδιακά οι «γαλάζιοι» ανάκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 44ο λεπτό έφθασαν στην ισοφάριση με πλασέ του Μαγκλίτσα. Προηγήθηκε κάθετη πάσα του Παπουλή στον Σαρδινέρο, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Πάρντο και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κροάτη φορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Απόλλωνα αφού στο 52ο λεπτό μετά από ωραία ενέργεια του Γιάκολις ο Παπουλής έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς εκεί που ήθελαν ενώ στο 65ο λεπτό έφθασαν και σε τρίτο γκολ με καρφωτή κεφαλιά του Γιούστε ενώ λίγο αργότερα πέτυχαν και τέταρτο γκολ καρφωτή κεφαλιά του Γιάκολις. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε ο Σαντάνα με πλασέ.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιούστε/Ιτούα, Ρούκα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αβραάμ Τσούκκας.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Σακέτι, Ζοάο Πέδρο, Ζάντερ, Γιούστε, Ρομπέρζ, Παπουλής(69΄ Ζελάγια), Σαρντινέρο(74΄ Σκέμπρι), Γιάκολις, Άλεφ, Μαγκλίτσα(69΄ Ντα Σίλβα).

ΑΛΚΗ: Πάρντο, Φραγκέσκου, Ντουβεντρού(84΄ Ψύχας), Χαρή, Μάατσι, Ανδρέου, Ιτούα, Μαλφλουρί(74΄ Χαραλάμπους), Ρούκα, Ντιακιτέ(64΄ Λοϊζίδης), Γκλομπάρ.