27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Νίκη Ευρώπης η Ανόρθωση με Ντούρις.Συγκλονιστικό ντέρμπι στο Τσίρειο

Νίκη Ευρώπης η Ανόρθωση με Ντούρις.Συγκλονιστικό ντέρμπι στο Τσίρειο

By on 25 Φεβρουαρίου, 2018 0 6440 Views

Ο Αρούς κράτησε το μηδέν σε δύσκολςς στιγμές που πέρασε η εστία της Ανόρθωσης και ο Ντούρις στο 67΄πέτυχε το γκολ της νίκης της Ανόρθωσης στο Τσίρειο επί της ΑΕΛ με 0-1 και την κρατά στην τρίτη θέση και σε πλεονεκτική θέση για έξοδο στην Ευρώπη.Το παιγνίδι ήταν συγκλονιστικό και πραγματικό ντέρμπι .Νεύρα ,ένταση ,ευκαιρίες εκπληκτικές αποκρόυσεις επίμαχες φάσεις αλλά όχι ξεκάθαρες.Στο Α΄ημίχρονο η ΑΕΛ ήταν καλύτερη νέχρι το 35΄όμως ο Αρούς της είπε όχι ενώ η Ανόρθωση είχε δοκάρι και άλλη μεγάλη ευκαιρία.Στο β΄ημίχρονο το παιγνίδι πήρε φωτιά στις δυο εστίες με πολλές μάχες και τελικά η κλάση του Ράγιος στην εξαιρετική πάσα και η ψυχραιμία του Ντούρις έδωσαν υη νίκη στην Ανόρθωση με το γκολ του Σλοβάκου σρο 67΄.

Η πρώτη καλή φάση στο ντέρμπι ήρθε στο 14ο λεπτό και ήταν για τους γηπεδούχους. Ο Ρομάν επιχείρησε το δυνατό σουτ εντός περιοχής με τον Αρούς να αποκρούει ενώ στην επαναφορά ο Τόρες νικήθηκε και αυτός από τον Ισραηλινό. Η ΑΕΛ είχε νέα καλή στιγμή στο 23΄ με την κεφαλιά του έφθασε για πρώτη φορά κοντά στο γκολ στο 28΄ με τον Ράγιος να κάνει το σουτ και τον Βοζίνια να αγγίζει τη μπάλα, προτού αυτή σταματήσει στο κάθετο δοκάρι. Οι φάσεις διαδεχόταν η μια την άλλη με τον Τόρες να κουβαλάει μπάλα από τη μεσαία γραμμή στο 36ο λεπτό αλλά η προσπάθεια του να σταματάει στον Αρούς. Δραματικό ήταν το φινάλε του πρώτου μέρους με τους φιλοξενούμενους να φθάνουν δυο φορές κοντά στο γκολ. Αρχικά με τον Σισέ που πλάσαρε έξω απέναντι στον Βοζίνια και ακολούθως με το σουτ του Αράζ το οποίο σταμάτησε στον τερματοφύλακα της ΑΕΛ.

Στην επανάληψη οι δυο ομάδες έδωσε ένα γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και κυνήγησαν με μανία το γκολ αλλά την διαφορά την έκανε μια στιγμή έμπνευσης του Ράγιος, που στο 67ο λεπτό με φοβερή ασίστ έβγαλε τον Ντούρις απέναντι στον Βοζίνια, ο Σλοβάκος με υπέροχο τρόπο σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι και έδωσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην «Κυρία», που τερμάτισε 3η με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Ο διαιτητής Ν.Νεοκλέους είχε δύσκολη αποστολή χωρίς βοήθεια από τους παίκτες και δεν υπέκυψε στις πιέσεις και στις διαμαρτυειίες για πέναλτι ή άλλες παραβάσεις που εκβίαζαν οι δυο ομάδες.Ίσως να υππήρξαν φάσεις πέναλτι αλλά καμιά δεν ήταν ξεκάθαρη ούτε εύκολη για τον διαιτητή που έδειξε σιγουριά στις αποφάσεις του και προσωπικότητα.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λαφράνς, Γοουίλερ (6η), Γκαμπιονέτα, Μπενίτεθ/Σισέ (6η), Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Βίκτορ, Καλό(6η), Ντούρις.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νικόλας Νεοκλέους.

ΒΟΗΘΟΙ: Ιωάννης Λαζάρου, Όμηρος Τζιωρτζής.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Σίλβα, Αβραάμ, Λαφράνς, Τόρες, Ρομάν(71΄ Σάσι), Μιτρέα, Κυριάκου(78΄ Γκαμπιονέτα), Γουήλερ(64΄ Μπενίτεθ), Σουάρες, Τεξεϊρα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Χαρούς, Σίλντενφελντ, Στρούνα, Ράγιος, Ντούρις, Βίκτορ, Αμπντουλάγεφ(71΄ Καλό), Σισέ(89΄ Κοφί), Πράνιτς, Ιγκιεμπόρ, Ντουγκλάο(17΄ Γκάντσεφ).

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3170