2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Α.ΠΑΝΤΕΛΗ:Θα πρέπει να ζυγίζονται ορθολογιστικά οι ορισμοί

Α.ΠΑΝΤΕΛΗ:Θα πρέπει να ζυγίζονται ορθολογιστικά οι ορισμοί

By on 26 Φεβρουαρίου, 2018 0 3048 Views

Η διαιτησία του Νικόλα Νεοκλέους ήταν στο επίκεντρο της αναμέτρησης ΑΕΛ – Ανόρθωση και ο πρόεδρος της «Κυρίας» Ανδρέας Παντελή έκανε εκτενή αναφορά στον Super Sport FM 104.0.

«Σε ένα ντέρμπι πάντα θα υπάρχουν αμφισβητούμενες φάσεις. Συνήθως είναι παραπονεμένοι αυτοί που χάνουν. Η ανακοίνωση της ΑΕΛ δεν έχει να κάνει με την Ανόρθωση. Εμείς οι ίδιοι είπαμε ότι οι αρμόδιο θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί με τους ορισμούς. Θα πρέπει να ζυγίζονται ορθολογιστικά οι ορισμοί για να μην γίνονται λάθη. Αυτό είναι το παράπονο μας. Πολλές φορές εμείς οι ίδιοι με τον ορισμό, βάζουμε τον διαιτητή κάτω από κρίση πριν τον αγώνα» ανέφερε αρχικά.

Αν θεωρεί ότι έγινε λάθος με τον ορισμό του κ. Νεοκλέους…

«Βεβαίως και έγινε λάθος. Ήταν δύσκολο για αυτόν να ελέγξει το παιχνίδι. Είναι ένας άνθρωπος που κατοικεί στη Λεμεσό».

Για το ότι είναι κατάντημα να επιλέγουμε διαιτητές ανάλογα με το που κατοικούν…

«Και στην Αγγλία και στη Γερμανία δεν θα βάλουν κανένα διαιτητή που κατοικεί στην τόπο που παίζει μια ομάδα. Δεν είπαμε ότι επειδή κατοικεί σε μια πόλη, θα βοηθήσει την ομάδα αυτής της πόλης, απλά δεν υπάρχει λόγος να τον βάλουμε σε αυτή την λογική και την προκατάληψη. Υπάρχει τόσο μεγάλη προκατάληψη που δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Θα πρέπει να προστατευτούμε από αυτό το πράγμα. Θα πρέπει να γίνουν κάποιες συζητήσεις σε βάθος όσον αφορά την αξιολόγηση. Στη χθεσινή διαιτησία υπήρχαν λάθη, όμως ήταν φυσιολογικά στην έκταση ενός ντέρμπι. Λάθη υπήρχαν και στα παιχνίδια Ολυμπιακό – ΑΠΟΕΛ, Εθνικός – Απόλλωνας και Πάφος – ΑΕΚ. Σε αυτά τα παιχνίδια όμως έγινε πιο μικρός ντόρος. Ίσως θα πρέπει να γίνει πιο σωστή αξιολόγηση για να μην βάζουμε σε κρίση τους διαιτητές εκ των προτέρων. Στην αρχή της χρονιάς, τα λάθη μπορούν να διορθωθούν. Φτάνοντας στο τέλος τα λάθη των ομάδων και των διαιτητών δεν μπορούν να διορθωθούν και για αυτό υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις».