17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024

Κυνηγά το αήττητο…η Μπάρτσα.Νέα πεντάρα …

By on 9 Μαΐου, 2018 0 630 Views

Εχει πάρει το νταμπλ, αλλά κυνηγάει τον απόλυτο στόχο. Ποτέ, κανείς, στην Ισπανία δεν κατέκτησε αήττητο πρωτάθλημα και πάει να το κάνει η Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι Καταλανοί υπήρξαν στιγμές που εξαφάνιζαν την μπάλα και παρά το ότι δεν έπαιξαν στο… κόκκινο σε όλο το ματς, διέλυσαν 5-1 τη Βιγιαρεάλ, σκοράροντας μάλιστα με υπέροχους συνδυασμούς. Ετσι, βρίσκονται πλέον μόλις δύο βήματα από το να γράψουν ιστορία, έχοντας ούτως ή άλλως το αήττητο ρεκόρ, καθώς από πέρσι μετρούν 43 αγωνιστικές χωρίς να υποκύψουν σε κανέναν.

Σε τρομερή βραδιά βρέθηκε ο Ντεμπελέ, ο οποίος έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τα μπλαουγκράνα. Στο 11′ έκανε φοβερή ενέργεια, πέρασε τέσσερις αντιπάλους, ο Ασένχο έβγαλε το σουτ του και στην επαναφορά σκόραρε ο Κουτίνιο. Στον 16′ οι γηπεδούχοι έκανα ασκήσεις… τριγωνομετρίας. Από τέλεια κάθετη του Ινιέστα και παράλληλη πάρε βάλε του Ντιν, βρήκε δίχτυα ο Παουλίνιο. Στο 45′ ήρθε η υπέροχη συνεργασία των δύο θρύλων. Μέσι και Ινιέστα έπαιξαν το 1-2 και με ιδανικό πλασέ ο Αργεντινός έβαλε από πλάγια θέση το 34ο του στο πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο γερά στην επανάληψη και βρήκαν το γκολ κατά λάθος, όταν σε σουτ του Φορνάλς η μπάλα βρήκε στον Σανσόνε (ίσως στο χέρι του) και μπέρδεψε τον εξαιρετικό Σίλεσεν, ο οποίος είχε τρεις δυνατές επεμβάσεις. Στο φινάλε η Μπάρτσα πρόσθεσε ακόμα δύο τέρματα στο λογαριασμό της. Ο Ράκιτιτς (86′) έκανε την επέλαση και σέρβιερε παράλληλη στον Ντεμπελέ. Ο τελευταίος θα έβαζε και δεύτερο, το πιο ωραίο της βραδιάς. Στο 93′ πήρε την μπάλα από το κέντρο, προσποιήθηκε σε δύο αντιπάλους και το τελείωσε με όμορφη λόμπα. Πλέον η Μπαρτσελόνα θέλει να μην χάσει από Λεβάντε, Σοσιεδάδ και θα πετύχει κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο στη La Liga…

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Βερμάλεν, Πικέ (80′ Μίνα), Ντιν, Σεμέντο, Μπουσκέτς (65′ Ράκιτιτς), Παουλίνιο, Ινιέστα (62′ Λουίς Σουάρες), Κουτίνιο, Ντεμπελέ, Μέσι

Βιγιαρεάλ (Χάβι Καγιέχα): Ασένχο, Βίκτορ Ρουίθ, Γκονθάλεθ, Μάριο, Ζάουμε Κόστα, Τριγκέρος (57′ Χάβι Φουέγο), Ρόντρι, Φορνάλς, Καστιγιέχο, Τσερίσεβ (46′ Σανσόνε), Μπάκα (70′ Ουνάλ).