30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ιμήθηκαν οι κορυφαίοι στα PASP Football Awards 2018!(Ο Joao Pedro και ο Σοφρώνης Αυγουστή, αναδείχθηκαν κορυφαίος ποδοσφαιριστής και προπονητής )

ιμήθηκαν οι κορυφαίοι στα PASP Football Awards 2018!(Ο Joao Pedro και ο Σοφρώνης Αυγουστή, αναδείχθηκαν κορυφαίος ποδοσφαιριστής και προπονητής )

By on 10 Μαΐου, 2018 0 700 Views

Με την ανάδειξη του Joao Pedro του Απόλλωνα ως του MVP του πρωταθλήματος της σεζόν 2017/18, του Σοφρώνη Αυγουστή (Απόλλωνας) ως του κορυφαίου προπονητή, του Μάριου Αντωνιάδη (ΑΕΚ) ως καλύτερο Κύπριο και τον Florian Taulemesse (ΑΕΚ) ως καλύτερο ξένο, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (10/05) τα PASP Football Awards 2018!

Η τελετή στο Royal Hall στη Λευκωσία -η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την Primetel σε ανοικτή ζώνη- ήταν εντυπωσιακή, με τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές να δίνουν το παρών της στην εκδήλωση, προσδίδοντας λάμψη στα σημαντικότερα ετήσια ποδοσφαιρικά βραβεία στην Κύπρο.

Πέραν από τους πιο πάνω νικητές των ατομικών κατηγοριών, ο ΠΑ.Σ.Π. ανακοίνωσε και την κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος, όπως αυτή προέκυψε μέσα από την ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών των 14 ομάδων της α΄ κατηγορίας. Κορυφαίος τερματοφύλακας, λοιπόν, αναδείχτηκε ο Ariel Harush (Ανόρθωση), κορυφαίοι αμυντικοί οι Danijel Pranjic (Ανόρθωση), Gordon Schildenfeld (Ανόρθωση), Joao Pedro (Απόλλωνας), Valentin Roberge (Απόλλωνας), καλύτεροι μέσοι οι Alef Dos Santos (Απόλλωνας), Esteban Sachetti (Απόλλωνας), Lorenzo Ebecilio (ΑΠΟΕΛ) και καλύτεροι επιθετικοί οι Florian Taulemesse (ΑΕΚ), Matt Derbyshire (Ομόνοια) και Φώτης Παπουλής (Απόλλωνας). Οι κορυφαίες 11άδες των δεκατεσσάρων ομάδων ξεχωριστά, θα ανακοινωθούν την Παρασκευή (11/05) από τον ΠΑ.Σ.Π.

Διοργανωτής της τελετής ήταν ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.), χορηγός μετάδοσης η Primetel και μέγα χορηγός το Υποκατάστημα Λούκα Πιερή της εταιρείας MetLife. Τα «PASP Football Awards» διεξήχθησαν υπό την αιγίδα της ΚΟΠ. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι Stoiximan, University of Nicosia, Lander Polar Ice, Buffalo Wings & Rings και χορηγός επικοινωνίας το AlfaSports.TV.

Την παρουσία του στα PASP Football Awards έδωσε ο νέος πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Γιώργος Κούμας, η νέα γενική διευθύντρια του ΚΟΑ κα. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Ραν Μπεν Σιμόν, πλήθος παλαίμαχων αστέρων του κυπριακού ποδοσφαίρου και οι κορυφαίοι εν ενεργεία ποδοσφαιριστές. Παρευρέθηκαν επίσης δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι των χορηγών εταιριών, του ΡΙΚ, της Ένωσης Συντακτών, της Ένωσης Αθλητικογράφων, προπονητές και στελέχη ομάδων.

Πέρα από τους πιο πάνω νικητές, στα PASP Football Awards δόθηκαν και αρκετά άλλα σημαντικά βραβεία.

Ο Γιώργος Εφραίμ βραβεύτηκε με το καλύτερο γκολ του πρωταθλήματος, εκείνο που πέτυχε στο 75ο λεπτό της αναμέτρησης της 21ης αγωνιστικής απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ ο Κωνσταντίνος Παναγή πήρε το βραβείο της καλύτερης απόκρουσης, στο ματς με την ΑΕΚ την 1η αγωνιστική. Για την ανάδειξη του καλύτερου γκολ και της καλύτερης απόκρουσης, ψήφισαν οι φίλαθλοι στη σελίδα του ΠΑ.Σ.Π. στο Facebook, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που εμπλέκονταν στα σχετικά βραβεία και δύο επιτροπές. Η 10μελής Επιτροπή Γκολ απαρτιζόταν από τους Γιάννο Οκκά, Μιχάλη Κωνσταντίνου, Λουτσιάνο Μπεμπέ, Τιμούρ Κετσπάγια, Νεόφυτο Λάρκου, Άγγελο Τσολάκη, Νίκο Ανδρονίκου, Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς, Πανίκο Ξιούρουππα και Κώστα Μαλέκκο. Η 8μελής Επιτροπή Αποκρούσεων αποτελείτο από τους Σάββα Κωνσταντίνου, Νώντα Χριστινάκη, Άριαν Μπεκιάι, Θράσο Κονιώτη, Ανδρέα Χαρίτου, Μάριο Ονησιφόρου, Νίκο Κωνσταντινίδη, Άλκη Μάρκου.

Το έπαθλο clean sheet πήρε ο πορτιέρο του Απόλλωνα Bruno Vale, που διατήρησε ανέπαφη την εστία του σε 17 παιχνίδια, ενώ ο τίτλος του πρώτου σκόρερ θα δοθεί μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Τιμήθηκαν η πρώτη σκόρερ του γυναικείου πρωταθλήματος, η Krystyna Marie Freda της Barcelona FA και ο πρώτος σκόρερ της U19, ο Κωνσταντίνος Γερολέμου του Ολυμπιακού. Ο Ντανίλο Σπόλιαριτς του Απόλλωνα έλαβε την υποτροφία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αφού πρώτευσε στις ποδοσφαιρικές αξιολογήσεις του ΠΑ.Σ.Π.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς, Χρίστος Γεωργίου, Μάμας Κακουλλή, Ανδρέας Χατζηγεωργίου και Μάριος Χατζημιχαήλ έλαβαν το βραβείο ήθους, για την ενέργεια τους να βοηθήσουν συμπολίτη ο οποίος χρειάστηκε ιατρική βοήθεια την ώρα που οδηγούσε. Οι ποδοσφαιριστές σταμάτησαν και βοήθησαν τον συνάνθρωπο τους με την παροχή πρώτων βοηθειών και ακολούθως φρόντισαν να λάβει ιατρική βοήθεια.

Τα βραβεία απένειμαν στους νικητές άνθρωποι του ποδοσφαίρου και δημοσιογράφοι, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση του ΠΑ.Σ.Π. στην επιλογή ατόμων γι΄ αυτό το ρόλο, σε όσους έχουν άμεση εμπλοκή με το σπορ.

Στο χαιρετισμό του στην έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρος Νεοφυτίδης αρχικά αναφέρθηκε στην απώλεια του αείμνηστου προέδρου της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Τόνισε ακολούθως ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η στενή συνεργασία με την ΚΟΠ με την οποία έγιναν πολλά κοινά βήματα τα τελευταία χρόνια. Είπε ακολούθως πως «θεωρούμε απαράδεκτο το 2018 να μην υπάρχει νομοθεσία όπου θα υποχρεώνει την ασφαλιστική κάλυψη των αθλητών», ενώ στάθηκε αρκετά στην απουσία Κυπρίων από την κορυφαία ενδεκάδα του πρωταθλήματος, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον πρόεδρο της ΚΟΠ ότι ο ΠΑ.Σ.Π. είναι έτοιμος να πράξει αυτά που χρειάζονται για επίλυση του προβλήματος.

Πριν την έναρξη των PASP Football Awards, οι προσκεκλημένοι πέρασαν από το κόκκινο χαλί, όπου σε ζωντανή μετάδοση από τον Alfasports.tv προέβησαν σε δηλώσεις, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα.