30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΛΩΡΗΣ: Έχουμε ηθική υποχρέωση για να παραιτηθούμε αν δεν περάσει η πρόταση μας

ΛΩΡΗΣ: Έχουμε ηθική υποχρέωση για να παραιτηθούμε αν δεν περάσει η πρόταση μας

By on 11 Μαΐου, 2018 0 2970 Views

Για όλα τα θέματα που αφορούν το διοικητικό κομμάτι της Ομόνοιας, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 ο πρόεδρος του σωματείου, Λώρης Κυριάκου.

Για το θέμα που προκύπτει με την πλειοψηφία που απαιτείται για καταστατική αλλαγή…

«Προχωρούμε σε αυτή τη συνέλευση και αμέσως μετά σε έκτακτη συνέλευση για να αποφασίσει ο κόσμος ποια είναι η πιο συμφέρουσα πρόταση. Ποιος είναι αυτός που το αμφιβάλει για το θέμα της πλειοψηφίας; Δεν έχω ακούσει κάποιο έγκριτο ότι είναι κάτι άλλο πέραν από το 50%+1;».

Για το ότι ο δικηγόρος Χριστόφορος Χριστοφή υποστήριξε ότι χρειάζεται το 75%…

«Ο κ. Χριστοφή ήταν ο γενικός γραμματέας και ο νομικός σύμβουλος στη διοίκηση Μιλτιάδη Νεοφύτου. Τότε κάναμε καταστατικές αλλαγές και έγιναν με το 50%+1. Ήταν ο γενικός γραμματέας του δ.σ. και νομικός σύμβουλος του κ. Νεοφύτου. Τώρα πήραμε την άποψη από δικηγορικά γραφεία με τα οποία συνεργάζεται η ΚΟΠ και η ΟΥΕΦΑ που μιλούν για 50%+1».

Αν θα αποχωρήσει σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η πρόταση Παπασταύρου…

«Μέχρι τις 16 Μαΐου, οι οποιεσδήποτε προτάσεις να σταλούν στο δ.σ. και θα παρουσιαστούν στη συνέλευση που θα πάρει μια απόφαση. Αν είναι οποιοδήποτε άλλη, εκτός από αυτή του Παπασταύρου, έχουμε ηθική υποχρέωση για να παραιτηθούμε. Και εμείς όταν είχαμε εκλεγεί είπαμε ότι είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε αυτή την πρόταση».

Για την ανακοίνωση του Ρόη Πογιατζή…

«Με ποιο δικαίωμα ο κ. Πογιατζής να ασκεί κριτική; Σαν σοβαρός ενδιαφερόμενος καλά κάνει να έρθει Κύπρο, όπως έκανε ο κ. Παπασταύρου. Να μην κάνει κριτική και να έρθει στην Κύπρο. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να εξασκεί κριτική στο συμβούλιο της Ομόνοιας, όπως δεν ασκούμε κριτική εμείς για τις δουλειές που κάνει. Θα διοριστεί μεγάλο ελεγκτικό γραφείο που θα εξετάσει την πρόταση. Θα πρέπει να έρθει στην Κύπρο. Του στείλαμε επιστολή ότι θα γίνει η συνέλευση και αν θέλει να έρθει στην Κύπρο. Αντί πρόταση, πήραμε κριτική».

Για το Bitcoin…

«Είναι εκεί και περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και θα εξεταστεί αυτή η πρόταση. Για να είναι νομότυπη, πρέπει να γίνουν αλλαγές στο καταστατικό».

Για το ότι θα καθυστερήσει ο προγραμματισμός…

«Αυτό να του πείτε σε κάποιους άλλους και όχι σε μας. Το ξέρουμε πολύ καλά τι θα γίνει με την πρόταση Παπασταύρου και σε τι περιπέτειες μπαίνει η Ομόνοια. Αποδεικνύει πόσο θέλει να προχωρήσει, αν και ήρθε στην Κύπρο με άλλο προγραμματισμό. Μας διαβεβαιώνει και το ενδιαφέρον υφίσταται. Θα ξεκινήσουμε δουλειά στις 30 Μαΐου αν προχωρήσει η πρόταση του».

Για τις ενέργειες που έκανε το δ.σ. της Ομόνοιας…

«Τι ποιο δημοκρατικό μπορούμε να κάνουμε με το να πηγαίνουμε σε μια συνέλευση; Αφουγκραζόμαστε το τι γίνεται, παίρνουμε τα μηνύματα. Πηγαίνουμε σε μια συνέλευση για να αποφασίσει για τις προτάσεις που έχει μπροστά της. Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;».

Για το ότι πρέπει να προχωρήσουν αρκετές εξελίξεις για τον προγραμματισμό…

«Δεν σταματούμε να δουλεύουμε. Δεν σταματούν οι διεργασίες στην Ομόνοια. Κάναμε συνάντηση με τον Κατσαντώνη για την ανανέωση. Για τον Μιχαΐλοφ, δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα, για να φύγει. Ούτε για τον Άλεξ Σοάρες δεν έχουμε κάτι στα χέρια μας. Όποιος θέλει πολύ ευχαρίστως να έρθει να το συζητήσουμε».

Για τον Μαρίνο Στυλιανίδη και τον Χριστόδουλο Χριστοδούλου που θα αξιοποιηθούν από το δ.σ…

«Δεν είναι μόνο αυτοί οι δύο. Ακόμη 1002 σαν αυτούς χρειαζόμαστε. Θέλουμε πολλούς για να βοηθήσουν το δ.σ. Είναι τεράστια η δουλειά που υπάρχει και πολύς ο κόσμος που χρειαζόμαστε».

Για τη θέση της Ομόνοιας, όσον αφορά το θέμα που προκύπτει με το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων…

«Είμαστε με τις αποφάσεις που πήραμε και με αυτές προχωράμε. Αυτή τη στιγμή δεν θέλουμε να αλλάξει κάτι. Ακούμε όλο τον κόσμο, συζητούμε και κρίνουμε. Δεν απορρίπτουμε κανένα, δεν είμαστε δικτάτορτες».