2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024

Όλη η αστυνομία στο πόδι για τον τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

By on 12 Μαΐου, 2018 0 708 Views

Tο κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης τόσο το βράδυ της Πέμπτης όσο και αυτό της Παρασκευής, με επεισόδια μεταξύ χούλιγκανς, σοβαρές υλικές ζημιές και τραυματισμούς αστυνομικών, με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην πόλη από το πρωί του Σαββάτου να είναι πολύ έντονη προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια σοβαρά συμβάντα. Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί και διμοιρίες των ΜΑΤ αναπτύσσονται στην Αθήνα, το Ολυμπιακό Στάδιο μετατράπηκε σε «αστακό» φρούρησης και στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης υπάρχουν Εισαγγελείς για άμεση λήψη αποφάσεων.

Ασφαλώς τα σημεία όπου ρίχνει το βάρος η Αστυνομία είναι οι πάντα «επίφοβοι» σταθμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού στην πόλη, οι στεγασμένοι σύνδεσμοι όλων των ομάδων στην πρωτεύουσα και οι γύρω πλατείες, αλλά και τα σημεία πέριξ του ΟΑΚΑ, με το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. να περιπολεί από αέρος και τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί να θεωρούνται αυστηρότερα από εκείνα στην επέτειο του Πολυτεχνείου και την 6η Δεκεμβρίου.

Η μεγάλη πρόκληση για τις Αρχές είναι η ασφαλής άφιξη των 200 πούλμαν με υποστηρικτές του ΠΑΟΚ από την βόρεια Ελλάδα, τα οποία έχουν ξεκινήσει από τα ξημερώματα του Σαββάτου για την Αθήνα και συνοδεύονται από μεγάλες δυνάμεις, με κλούβες των ΜΑΤ και περιπολικά, ενώ πραγματοποιούνται συνεχώς έλεγχοι για τυχόν απαγορευμένα είδη. Τα πρώτα πούλμαν του ΠΑΟΚ έχουν συγκεντρωθεί στις Αφίδνες και από εκεί θα κατευθυνθούν τμηματικά στο γήπεδο του ΟΑΚΑ.