1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΑΣΠ:Θα είναι ένα τεράστιο βήμα αλλαγής του σκηνικού αν περάσουν οι προτάσεις Γ.Κούμα

ΠΑΣΠ:Θα είναι ένα τεράστιο βήμα αλλαγής του σκηνικού αν περάσουν οι προτάσεις Γ.Κούμα

By on 7 Ιουνίου, 2018 0 397 Views

Μιλώντας στον Super Sport FM 104.0, ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, αναφέρθηκε στο θέμα με τις εισηγήσεις του Γιώργου Κούμα για στήριξη του Κύπριου ποδοσφαιριστή.

«Πιάσαμε όλα τα πρωτεία τόσο με τις επιπτώσεις με την εθνική ομάδα, όσο και με τις επιπτώσεις που υπάρχουν με τη χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστών που δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στην εθνική αλλά ούτε και προέρχονται από τις ακαδημίες. Όλο αυτό το σκηνικό, σε βάθος χρόνου θα επιφέρει οικονομικές καταστροφές. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από τις δύο ομάδες που παίζουν στους ομίλους. Πάντα πρέπει να βλέπουμε το σύνολο. Η κατάσταση είναι τραγική. Καλά κάνει η ομοσπονδία να προτείνει κάποια μέτρα για να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο. Ουσιαστική αλλαγή θα επιφέρει η δεύτερη πρόταση. Είναι μια καλή πρόταση και είναι κρίμα να μην περάσει. Είναι δίκαια. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα».

Για την πρόταση του ΑΠΟΕΛ για 17 ξένους/κοινοτικούς για τον Κατάλογο Α΄…

«Είδαμε τις οικονομικές αναφορές περί 4.5 εκ. ευρώ για αποζημιώσεις για διακοπές συμβολαίων. Και 1.5 εκ. ευρώ που είναι η προμήθεια στους ατζέντηδες. Δεν είναι ένα μικρό ποσό για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Με το να έχεις ποδοσφαιριστές από τα σπλάχνα σου αποφεύγεις τέτοια ποσά, ενώ υπάρχει και η προοπτική ότι θα εισπράττεις και λεφτά αν κάνεις πώληση».

Για το ότι τα σωματεία έχουν τον τελευταίο λόγο…

«Είναι από τις καλύτερες προτάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για τη στήριξη του Κύπριου ποδοσφαιριστή. Θεωρώ ότι θα είναι ένα τεράστιο βήμα αλλαγής του σκηνικού.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί και να έχουμε παραδείγματα προς αποφυγήν, όπως του Ολυμπιακού Πειραιώς. Αν παίζεις χωρίς αντίπαλο θα έρθει η στιγμή που δεν μπορείς να ανταγωνιστείς άλλες ομάδες στο εξωτερικό».