1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΑΣΠ: Θετικό βήμα τα μέτρα της ΚΟΠ αλλά πρέπει να δουλέψουν σκληρά και οι Κύπριοι παίκτες

ΠΑΣΠ: Θετικό βήμα τα μέτρα της ΚΟΠ αλλά πρέπει να δουλέψουν σκληρά και οι Κύπριοι παίκτες

By on 8 Ιουνίου, 2018 0 938 Views

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης μίλησε στον Super Sport fm 104.0 για όλα όσα αφορούν τους Κύπριους ποδοσφαιριστές.

Για την απόφαση που πήρε η ΚΟΠ…

«Θεωρώ ότι είναι ένα θετικό βήμα. Πρέπει να το δούμε θετικά. Υπάρχουν αρκετά μέτρα οικονομικά και άλλα που θα βοηθήσουν ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες ομάδες. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν. Δεν μπορούμε ούτε να πανηγυρίσουμε ούτε να λυπηθούμε. Στέλνει ένα μήνυμα σε παράγοντες και ποδοσφαιριστές. Στους ποδοσφαιριστές να αυξήσουν την δουλειά που κάνουν και στους παράγοντες να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες.»

Ένας 20χρονος ξένος είναι πιο έτοιμος από έναν Κύπριο να αγωνιστεί. Ισχύει και γιατί;

«Ισχύει ότι ένα ξένος 20χρονος ξένος είναι πιο έτοιμος να παίξει σε μια ομάδα παρά ένα Κύπριο 20χρονο. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι όμως για αυτό. Η στρατιωτική θητεία ειδικά είναι ένα δύσκολο κεφάλαιο. Είναι θετικό που μειώθηκε η θητεία αλλά και καλά κάνουν που παίρνουν αναστολή οι ποδοσφαιριστές γιατί δεν τους βοηθάνε. Πρέπει να φύγουμε από την… ρετσινιά του καφέ που έβαλαν στους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Όταν δοθούν οι ευκαιρίες στους Κύπριους πρέπει να την αρπάξουν από τα μαλλιά. Ναι είναι καλός ο καφές αλλά πρέπει να δουλέψουν».

Για την συμφωνία με την Φίφα…

«Αυτό έχει 6 μήνες που το δουλεύουμε. Τελείωσε το θέμα με την Φίφα και θα βοηθήσει αφάνταστα την ομάδες. Εδώ και τόσους μήνες έχει γίνει πολύ δουλειά έτσι ώστε να είμαστε με βάση τους κανονισμούς και νομίζω ότι μέχρι την επόμενη βδομάδα θα πούμε περισσότερα».

Υπάρχει εκμετάλλευση στις ακαδημίες;

«Υπάρχει τεράστιο κομμάτι εκμετάλλευσης στις ακαδημίες και πρέπει να το δούμε με την ομοσπονδία. Υπάρχει εκμετάλλευση με τις αποδείξεις, στο οικονομικό κομμάτι και πρέπει να το ελέγξουμε».