3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024

Τι λείπει για να συμπληρωθεί η Ανόρθωση

By on 14 Ιουνίου, 2018 0 3519 Views

Η άφιξη του Μάριο Φελκουέιρας στην Κύπρο εκτός απροόπτου θα κλείσει θετικά και την υπόθεση τερματοφύλακα για την Ανόρθωση της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Με αυτή την κίνηση λοιπόν, οι διαθέσιμες επιλογές του Λέβι για τους μη γηγενείς ποδοσφαιριστές μειώνονται σε τέσσερις αφού ήδη το ρόστερ υπάρχουν 11 κοινοτικοί – ξένοι ποδοσφαιριστές.

Ο νεαρός Γεωργιανός Μπέκα Μικελτάντζε αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο και Θα εγγραφεί στον κατάλογο β’ και με δεδομένο πως οι ξένοι (μη κοινοτικοί) στον κατάλογο Α’ δεν θα υπερβαίνουν τους 4, τότε ο Γεωργιανός θα αποτελεί μία επιπλέον λύση στο ρόστερ.

Από τις τέσσερις διαθέσιμες επιλογές, οι τρεις είναι δεδομένο πως θα είναι για την επίθεση. Μία για τον επιθετικό κορυφής και δύο για τα άκρα. Μεγάλος στόχος πάντοτε είναι ο Μίχαλ Ντούρις, όποιος ικανοποίησε απόλυτα άπαντες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», στο δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς και για τον οποίο η Ανόρθωση κάνει τα πάντα ώστε να καταφέρει να τον κάνει δικό της από την Όρενμπουργκ, με τα δεδομένα να είναι θετικά. Αν κλείσει τελικά και υπόθεση του Σλοβάκου , τότε απομένουν τρεις κινήσεις για να συμπληρωθεί ο αριθμός των μη γηγενών ποδοσφαιριστών.

Ο Σισέ ο οποίος σήμερα ενδέχεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας είναι ο ένας ακραίος επιθετικός με τον Εγγλέζου να μπορεί να δίνει τις λύσεις όταν χρειάζονται. Υπάρχει η πρόθεση για την απόκτηση δυο ακραίων επιθετικών… της διαφοράς, αυτοί που έλειψαν δηλαδή την περασμένη χρονιά. Ποδοσφαιριστές που να είναι γρήγοροι για να ξεδιπλώνουν την ομάδα στην επίθεση και συνάμα διεισδυτικοί με ικανότητα «σερβιρίσματος» μπαλιών στους επιθετικούς.

Έτσι, η μια θέση που απομένει είναι δεδομένο πως θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής. Ένας ποδοσφαιριστής που να μπορεί να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο αλλά και να δίνει λύσεις στο κέντρο της άμυνας. ‘Ενα ιδεατό σενάριο είναι η περίπτωση του Μπεν Αρους που πληροί τα κριτήρια αλλά καθυστερεί λόγω των οικονομικών απαιτήσεων του Ισραηλινού.

Μια πρώτη καταγραφή του ρόστερ της Ανόρθωσης όπως διαμορφώνεται σήμερα:

Τερματοφύλακες:
Μάριο Φελγκουέιρας, Κυριακίδης (αν ικανοποιήσει), Δημητρίου.

Αμυντικοί:
Στρούνα, Κοφφί, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Αρτυματάς, Πράνιτς, Πηλέας και η μεταγραφή που απομένει. Λύσεις μπορεί να δώσει ο Νικόλας Εγγλέζου με τον Βίκτορ στην ανάγκη να μετατοπίζεται ως κεντρικός αμυντικός, αν χρειαστεί.

Μέσοι:
Βίκτορ, Ιγιέμπορ, Οικονομίδης και Ρούμπεν Ράγιο. Ακόμη και στο ενδεχόμενο μετακίνησης του Πράνιτς στην μεσαία γραμμή, είναι πασιφανές πως η Ανόρθωση εδώ είναι ελλειπείς και χρειάζεται λύσεις στα χαφ και κυρίως ένα ποδοσφαιριστή που να μπορεί να καλύψει τον Ράγιο. Ο Ισπανός είναι μεγάλο κεφάλαιο, τραβάει μεγάλο κουπί όμως πρέπει να υπάρχει και ο ποδοσφαιριστής που να μπορεί να τον αντικαταστήσει όταν αυτός θα απουσιάζει.

Για αυτό δεν θα είναι έκπληξη αν ο Λέβι κινηθεί για την ενίσχυση της γραμμής με τον Παπαφώτη, ή με ποδοσφαιριστές που μπορούν να εγγραφούν στον κατάλογο Β και να μην λαμβάνουν θέση ξένου κοινοτικού.

Επίθεση:
Νίκα Κατσαράβα, Σεκού Σισέ και Νικόλας Εγγλέζου είναι οι τρεις δεδομένοι μέχρι στιγμής. Είναι και ο Μπέκα Μικελτάντζε και από εκεί και πέρα η γραμμή γεμίζει με 3 ποδοσφαιριστές της διαφοράς. Αν ολοκληρωθεί του Ντούρις και αποκτηθούν δυο πολύ καλοί ακραίοι γίνεται αντιληπτό πως διορθώνεται η περσινή αχίλλειος πτέρνας της «Μεγάλης Κυρίας».

Οι 11 Κοινοτικοί – Ξένοι και οι 4 που απομένουν
Φελγκουέιρας, Στρούνα, Κοφφί, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Βίκτορ, Ιγιέμπορ, Ρούμπεν Ράγιο. Σεκού Σισσέ, Κατσιαράβα. Απομένουν 4 διαθέσιμες μεταγραφές.

Κατάλογος Β:
Μπέκα Μικελντάντζε εφόσον αποκτηθεί.