8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Θα είναι ψηλό εμπόδιο για το ΑΠΟΕΛ ο Ερυθρός Αστέρας

Θα είναι ψηλό εμπόδιο για το ΑΠΟΕΛ ο Ερυθρός Αστέρας

By on 19 Ιουνίου, 2018 0 3343 Views

Εφόσον το ΑΠΟΕΛ περάσει το εμπόδιο της Σούντουβα Λιθουανίας στον α΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα συναντήσει στον δέυτερο προκριματικό τη νικήτρια του ζευγαριού Σπαρτάκς Τζουρμάλα Λετονίας ή Ερυθρού Αστέρα, με μεγάλο φαβορί τους Σέρβους.
Η Σπαρτάκς σαφέστατα και είναι η πιο άγνωστη από τις δύο.
Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Λετονίας η οποία σήκωσε ο τρόπαιο μόλις για δέυτερη φορά στην ιστορία της (η πρώτη ήταν το 2016). Το πρωτάθλημα της Λετονίας είναι σε εξέλιξη και την δεδομένη στιγμή είαι στην 2η θέση, έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο RFS.
Προπονητής της είναι ο Ρώσος Αλεξάντρ Γκρισίν και έδρα της το χωρητικότητας 2.500 φιλάθλων Sloka Stadium.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Ο Ερυθρός Αστέρας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, αν οι γαλαζοκίτρινοι περάσουν το εμπόδιο της Σουντουβά και αν οι Σέρβοι ξεπεράσουν την Σπάρτακς Γιουρμάλα.

Οι πρωταθλητές Σερβίας με προπονητή τον γνώριμο μας από το πέρασμα του από την Ομόνοια Βλάνταν Μιλόγεβιτς αποτελούν πολύ ψηλό εμπόδιο για τους γαλαζοκίτρινους που στάθηκαν άτυχοι στην κλήρωση του Β’ προκριματικού γύρου καθώς θα μπορούσε βάσει της προκλήρωσης να έπεφταν με πολύ πιο εύκολο αντίπαλο. Με τον Ερυθρό Αστέρα τέθηκε ξανά αντιμέτωπο το ΑΠΟΕΛ την περίοδο 2007-2008 και πήρε την πρόκριση.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έκανε περίπατο στην περσινή χρονιά καθώς κατέκτησε με όλη της την άνεση το πρωτάθλημα με 60 βαθμούς έναντι 47 της δεύτερης στη βαθμολογία Παρτιζάν. Επίσης συμμετείχε και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ όπου έκανε κάποια εξαιρετικά ματς και κέρδισε τις εντυπώσεις. Έδρα του Ερυθρού Αστέρα είναι το γήπεδο Rajko Mitić Stadium, χωρητικότητας 56 περίπου χιλιάδων θεατών. Κατέκτησε 28 πρωταθλήματα και 24 κύπελλα.