6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αποκλεισμός σοκ του ΑΠΟΕΛ.Το γκολ του Ποτέ δεν ήταν αρκετό

Αποκλεισμός σοκ του ΑΠΟΕΛ.Το γκολ του Ποτέ δεν ήταν αρκετό

By on 17 Ιουλίου, 2018 0 4611 Views

Το γκολ του Ποτέ στο 20′ δημιούργησε νωρίς τις προυποθέσεις για την ανατροπή όμως το ΑΠΟΕΛ παρά την πίεση και τις πολλές ευκαρίες στο Β’ ημίχρονο δεν μπόρεσε να πετύχει δεύτερο γκολ και πλήρωσε τα λάθη του πρώτου αγώνα .Σοκ ο αποκλεισμός απο μια ομάδα σαφώς υποδεέστερη και απλά παρηγοριά η συνέχεια στην προκριματική φάση του Europa league .Εκεί που σκεφτόταν σαν επόμενο αντίπαλο τον Ερθθρό Αστέρα το ΑΠΟΕΛ με ταεγκληματικά λάθη στην Λιθουανία όπου έχασε 3-1απο την Σούκουβα έμεινε εκτός Τσάμπιονς λιγκ πολύ νωρίς με 12.500 οπαδούς του να φεύγουν απογοητευμένοι απο το ΓΣΠ.

ο ΑΠΟΕΛ έκανε το… αναμενόμενο και μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα, ενώ η Σούντουβα φάνηκε από νωρίς ότι ήρθε με σκοπό να… αμυνθεί. Οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν την πρώτη τους φάση μόλις στο 7΄με το σουτ του Ντελατόρε να καταλήγει έξω. Από εκεί και πέρα… ανέλαβε δράση ο Εφραίμ ο οποίος έκανε ότι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο! Προσπάθησε με δύο σέντρες να βρει συμπαίκτες του ανεπιτυχώς. Η Τρίτη όμως σέντρα, ήταν… φαρμακερή και έφερε το γκολ του ΑΠΟΕΛ με τον Ποτέ να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό τέρμα με κεφαλιά στο 20’ και να βάζει την ομάδα του σε θέση οδηγού. Ο Εφραίμ… συνέχισε να κάνει πάρτι στην περιοχή των Λιθουανών και αν ήταν πιο εύστοχος θα μπορούσε να στείλει το ΑΠΟΕΛ με σκορ πρόκρισης στα αποδυτήρια, ωστόσο έμεινε το 1-0.

Στο β’ μέρος, το ΑΠΟΕΛ μπήκε… φουριόζο και σε 10’ είχε πέντε ευκαιρίες να κάνει το 2-0 όμως ο Καρντούμ σταμάτησε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των «γαλαζοκιτρίνων». Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν διπλή και ήρθε στο 56 με τον Εφραίμ να κάνει το σουτ τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι και τον Ντελατόρε στη συνέχεια να κάνει το πλασέ και να διώχνει σε κόρνερ ο Καρντούμ. Το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να βρει το γκολ, έψαξε τους διαδρόμους όμως βρήκε απέναντι του έναν εξαιρετικό Καρντούμ.

Έτσι, το ΑΠΟΕΛ δεν περνάει στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και θα αντιμετωπίσει την Φλόρα Ταλίν για τον β’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΠΟΕΛ (Μπαλταζάρ): Βάτερμαν, Καρλάο, Ταβάρες, Ιωάννου(77′ Νατέλ), Μιλάνοφ, Μοράις, Σόουζα, Εφραίμ(77′ Αλωνεύτης), Τάμαρι(65′ Σάλαϊ), Ντελατόρε, Ποτέ

Στον πάγκο: Ρομό, Ζαχίντ, Μερκής, Bινίσιους

Σούντουβα (Τσεμπούριν): Καρντούμ, Λεϊμόνας, Σβερλιούκα, Ζιβάνοβιτς, Ματουλεβίτσιους, Σλάβισκας, Αζεβέδο(75′ Βεζεβίτσιους), Βέρμπιγκας, Τόπτσαγκιτς(52′ Κασπαραβίτσιους), Γιανκάουσκας, Σισίλια (90+4 Φίνγκλερ)