27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αυτοκτονία με λάθος τακτική για την Ανόρθωση. Σοκ στο 88΄

Αυτοκτονία με λάθος τακτική για την Ανόρθωση. Σοκ στο 88΄

By on 19 Ιουλίου, 2018 0 3678 Views

Η Ανόρθωση με μια απαράδεκτη τακτική και νοοτροπία έχασε από μια μέτρια και υποδεέστερη ομάδα 1-0 με γκολ που δέχθηκε στο 88΄και απέτυχε να προκριθεί απέναντι σε μια ομάδα άπειρη νεανική .Αποκλειστική ευθύνη στον Λέβι που μπορεί να τυγχάνει κριτικής ασυλίας όμως ο τρόπος που αντιμετώπισε τον αγώνα στοίχισε με αποκλεισμό . Αργή ανάπτυξη με άσκοπες πάσες χωρίς ταχύτητα και πίεση σπατάλησε ολόκληρο το Α΄ ημίχρονο με ένα μόνο αξιόλογο σουτ ενώ στο β΄ ημίχρονο ήταν ακόμα πιο άσχημη η αγωνιστική νοοτροπία της Ανόρθωσης .Κι όταν οι γηπεδούχοι ρίσκαραν στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ανόρθωση σάστισε και απειλήθηκε αλλά πάλι δεν αντέδρασε Η Λάτσι σκόραρε στο 88΄και πλέον ήταν αργά για αντίδραση. Ο Λέβι και οι παίκτες του απόψε ίσως να μετρούν πόσες άσκοπες πάσες αντάλλαξαν και να μην πιστεύουν πως έχασαν από μια ομάδα του επιπέδου της Λάτσι και πόση ζημιά θα υποστεί το ταμείο της ομάδας. Ασφαλώς η διοίκηση Α. Παντελή έκανε μεγάλη υπέρβαση στις μεταγραφές ελπίζοντας και σε κάποια έσοδα από την Ευρώπη ωστόσο η ομάδα δεν ανταποκρίθηκε. Είτε γιατί ήταν ανέτοιμη ενώ θα έπρεπε να ήταν ,είτε γιατί η αγωνιστική τακτική και νοοτροπία ήταν λανθασμένη και στα δυο παιγνίδια άσχετα αν πήρε τη νίκη με ανατροπή. Ούτε το 2-1 δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά αφού αντί να λιώσει την αμυνόμενη Λάτσι την βοηθούσε ξεκούραστα να αμύνεται χωρίς πίεση.
Το γκολ στο 88′ του Ουζούνι με κεφαλιά, καθόρισε την αναμέτρηση και έδωσε την πρόκριση στην Λάτσι.

Το παιχνίδι:

Η Ανόρθωση μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κράτησε την μπάλα όμως δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στο να… μπει στην περιοχή και να απειλήσει την εστία του Σελμάνι. Μοναδική απειλή για την «Κυρία» στο πρώτο μέρος ήταν η ευκαιρία του Σεκού Σισέ στο 41’, όπου ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ.

Κάπως έτσι κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τους κυανόλευκους να βρίσκουν περισσότερες ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σκοράρουν κάποιο γκολ. Ειδικά μετά την είσοδο του Νίκα Κατσαράβα, η «Κυρία» βρήκε κάποιες φάσεις που μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, όμως στην καλύτερη που βρήκε, έδιωξαν οι της Λάτσι προ της γραμμής. Ωστόσο, στο 88’ μια αμαυντική αδράνεια έδωσε στην Λάτσι την πρόκριση. Συγκεκριμένα, οι Αλβανοί βγήκαν από αριστερά, έγινε μια σέντρα με τον Ουζούνι να παίρνει την κεφαλιά και να νικάει τον Φιλγκέιρας.

Λάτσι: Σελμάνι, Χοτζαλάρι, Σελφκίνι, Χαντρόι(64′ Φανγκάι), Γιονούζι(80′ Τζίτζα), Ουζούνι, Γκιόνι, Στούμπινα, Κέντες, Λούσκια, Έλερ

Ανόρθωση: Φιλγκέιρας, Κοφί, Σίλντενφελντ, Ράγιος, Μπέκα(51′ Κατσαράβα), Ντούρις, Βίκτορ, Σισέ, Σωτηρίου(89′ Εγγλέζου), Πράνιτς, Ιγκιεμπόρ