18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024

Και εγένετο κάρτα και μητρώο φιλάθλου…

By on 23 Ιουλίου, 2018 0 845 Views

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο ΚΟΑ ανέλυσε το μέτρο και την εφαρμογή του μητρώου κατόχων κάρτας φιλάθλου με τον πρόεδρο της KOA Κλεάνθη Γεωργιάδη να εκφράζει αποφασιστικότητα για την εξάληψη του φαινουμένου της βίας.AΝΑΛΥΤΙΚΑ:


Κλεάνθης Γεωργιάδης: «Θέλω να κάνουμε τα γήπεδα, πιο ασφαλείς. Στόχος μας να είναι να καταστήσουμε εύκολη την πρόσβαση στον αθλητισμό. Μπορεί να προκύψουν κάποια προβλήματα από την αρχή, όμως ζητάμε την κατανόηση των φιλάθλων. Δεν θέλουμε να κάνουμε τα γήπεδα εκκλησίες, αλλά να μπορούμε να παρέχουμε ασφάλεια. Το μητρώο φιλάθλων είναι ένα ακόμα κομμάτι στην προσπάθεια καταπολέμησης της βίας. Είμαι έτοιμος να συναντηθώ με κάθε οργανωμένο σύνολο».

-O Δόκτωρ Σολωμού έκανε την παρουσίαση για την κάρτα φιλάθλου.
-Κανένας φίλαθλος δεν θα μπορεί να αγοράει εισιτήριο αν δεν έχει κάρτα φιλάθλου ενώ πάνω από 14 ετών είναι η υποχρέωση για εγγραφή στο μητρώο.
-Κάθε φίλαθλος θα εγγράφεται στο μητρώο είτε μέσω διαδικτύου είτε από τα γηπεδο-κέντρα εξυπηρέτησης
-Η εφαρμογή του μέτρου αρχίζει στις 25/7 στο Τσίρειο, 26/7 στο ΓΣΠ και 27/7 σε όλες τις πόλεις.
-Με την Στέφανη Γουήλερ πραγματοποιήθηκε η διαδικασια τεχνικης επιδειξης απο την hellenic technical.

Αν υπάρχουν εγκαταστάσεις στα γήπεδα για το μέτρο: «Τα περισσότερα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας διαθέτουν κατασκευαστικό. Στα γήπεδα που δεν υπάρχει το κατασκευαστικό θα γίνεται χειροκίνητα. Σ΄αυτά τα γήπεδα θα ξεκινήσουν έργα. Όποιος ρίξει ποτήρι δεν θα πάει φυλακή, υπάρχει αναλογία στις ποινές. Ναι θα μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και στα γήπεδα που υπάρχει ο αναγκαίος κατασκευαστικός εξοπλισμός».

Σε περιπτώσεις φιλάθλων ομάδων του εξωτερικού, με ποιον τρόπο θα μπαίνουν στο γήπεδο; «Οι φιλοξενούμενες ομάδες από το εξωτερικό θα αποστέλλουν λίστα με ονοματεπώνυμο. Θα γίνονται όλες οι ενέργειες όμως δεν θα εκδίδονται οι κάρτες».