17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Oικονομική πλέον η διαφορά για Κατσαντώνη.(τι λέει ο δικηγόρος της Ομόνοιας)

Oικονομική πλέον η διαφορά για Κατσαντώνη.(τι λέει ο δικηγόρος της Ομόνοιας)

By on 31 Ιουλίου, 2018 0 5918 Views

Ο δικηγόρος της Ομόνοιας στην υπόθεση Κατσαντώνη, Γιώργος Χριστοφίδης μίλησε στον Super Sport fm 104.0.

«Επί της ουσίας ακόμα δεν είχαμε τον αναγκαίο χρόνο να μελετήσουμε την απόφαση. Αυτό που μπορώ να πω σαν σημαντικό κομμάτι είναι ότι ακυρώνεται η πρωτοδίκη απόφαση που απέρριψε την προσφυγή της Ομόνοιας, δικαιώνεται η Ομόνοια γιατί ακολούθησε την σωστή διαδικασία με τους κανονισμούς και τα χρονοδιαγράμματα. Προκύπτει το εξής παράδοξο: Ο ποδοσφαιριστής αμέσως μετά την απόρριψή της προσφυγής και εφόσον εκκρεμούσε η προσφυγή εγγράφηκε σαν ερασιτέχνης από άλλο σωματείο και το εφετείο λέει ότι δεν μπορεί να εξαναγκάσει τον ποδοσφαιριστή να σπάσει την συμφωνία και ως εκ τούτου θεμελιώνεται το δικαίωμα της Ομόνοιας να ζητήσει αποζημιώσεις».

Για την αποζημίωση που θα ζητήσει η Ομόνοια…

«Δικαιούται να ζητήσει αποζημίωση με βάση τους κανονισμούς που υφίστανται στην ΚΟΠ και το ποσό είναι η πράξη τριών παραγόντων, ο μηνιαίος μισθός, το ετήσιο εισόδημα πολλαπλασιαζόμενο με πολλαπλασιαστή έναν αριθμό με βάση την ηλικία του. Είναι τριψήφιος ο αριθμός. Με βάση αυτά ποιου θυμάμαι είναι πάνω από 200 χιλιάδες».

**Σε ερώτηση που δέχθηκε για το τι θα συμβεί αν το ΑΠΟΕΛ δεν πληρώσει το ποσό που υποστηρίζει η Ομόνοια ότι δικαιούται, ο κ. Χριστοφίδης επισήμανε ότι η Ομόνοια θα προχωρήσει σε προσφυγή.

**Σημείωσε πάντως ότι ως ερασιτέχνης δικαιούται να συνεχίσει την δραστηριότητα του παίζοντας ποδόσφαιρο και ότι η διαφορά είναι οικονομική και δεν έχει να κάνει με το αγωνιστικό. Διευκρίνισε επίσης ότι επειδή δεν υπόγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, δεν υποχρεώνεται να επιστρέψει στην Ομόνοια.