5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αξιοθαύμαστη κι αξιοζήλευτη!Ξάφνιασε ευχάριστα η ΑΕΚ

Αξιοθαύμαστη κι αξιοζήλευτη!Ξάφνιασε ευχάριστα η ΑΕΚ

By on 10 Αυγούστου, 2018 0 6125 Views

Για περίοδο κατά την οποία ακόμη οι ομάδες έχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης ακόμη, οι κιτρινοπράσινοι ήταν αψεγάδιαστοι απέναντι στη Στουρμ Γκρατς, την οποία μέχρι μία μέρα πριν από την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, θεωρούσαμε αρκετά δυνατή ομάδα, αλλά αυτό δεν φάνηκε στο γήπεδο…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΑΚ ΣΤΟ ΓΚΡΑΤΣ)
Αξιοθαύμαστη κι αξιοζήλευτη. Τέτοια ήταν η ΑΕΚ στο προχθεσινό πρώτο παιχνίδι με τη Στουρμ Γκρατς στο «Λιμπνάουαρ», αναγκάζοντας ακόμη και τους Αυστριακούς, είτε αυτοί είναι οπαδοί της «θύελλας», είτε δημοσιογράφοι, να μιλάνε με θαυμασμό για την ομάδα του Αντονί Ιραόλα. Η ΑΕΚ παίζοντας εξαιρετικά σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, ειδικά επιθετικά, πήρε ένα πολύ καλό προβάδισμα (2-0), ενόψει του επαναληπτικού στη Λάρνακα (16/08). Ωστόσο, όπως είπε και ο Βάσκος τεχνικός, οι παίκτες του θέλει να παραμείνουν προσγειωμένοι, να πραγματοποιήσουν αντάξια ή καλύτερη εμφάνιση την ερχόμενη Πέμπτη, και κυρίως να μην επαναπαυτούν στο 2-0, για να επιτευχθεί οριστικά η πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
Για περίοδο κατά την οποία ακόμη οι ομάδες έχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης ακόμη, οι κιτρινοπράσινοι ήταν αψεγάδιαστοι. Παρουσιάστηκαν πολύ δυνατοί και συγκεντρωμένοι την, καταθέτοντας την ποιότητά τους, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο για να επιβληθούν της Στουρμ και να ανοίξουν τον δρόμο για την διάκριση στο Γιουρόπα Λιγκ, την οποία αγνοούν από τη σεζόν 2011-12. Από την αρχή οι Λαρνακείς επέβαλαν τον ρυθμό τους και έδειξαν πόσο πολύ ήθελαν τη νίκη και τα δύο γκολ στο β’ μέρος, ανέβασαν την ψυχολογία τους στον… Θεό. Και παρά το ισχυρό προβάδισμα, οι παίκτες της ΑΕΚ δεν τα παράτησαν ποτέ, δεν άφησαν τον αντίπαλο να κερδίσει μονομαχία που θα τον έσπρωχνε πιο μπροστά, κι αν η Στουρμ πήγαινε να δημιουργήσει κάτι καλό, οι αμυντικοί της και ο Τόνιο ήταν εκεί παρόντες για να κάνουν το καθήκον τους.

Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, αλλά με βάση την προχθεσινή εικόνα των δύο ομάδων, θα χρειαστεί να έλθουν όλα ανάποδα για να χάσει την πρόκριση η ΑΕΚ. Απαιτείται, όμως, προσοχή. Η αποφασιστικότητα που κατέθεσαν οι ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να αλλοιωθεί σε μία εβδομάδα και δεν είναι δυνατό να πετάξουν στα σκουπίδια μια τόσο σημαντική νίκη, η οποία συνοδεύτηκε από πολύ καλή εμφάνιση. Το πιθανότερο είναι πως την Πέμπτη, η ΑΕΚ θα είναι ακόμη καλύτερη για να κλειδώσει την πρόκριση, περιμένοντας να μάθει εάν η σλοβακική Τρεντσίν, θα είναι τελικά ο αντίπαλός της στα πλέι οφ, αφού ως γνωστόν στο πρώτο ματς διέλυσε τη Φέγενοορντ με 4-0.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Δεν θυμάμαι τέτοια εμφάνιση…»
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ Κυριάκος Δημητρίου, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τη νίκη επί της Στουρμ Γκρατς, ενώ παράλληλα τόνισε κι αυτός τη σοβαρότητα που καλείται η ομάδα του να έχει ενόψει επαναληπτικού.
«Τα τελευταία χρόνια δεν θυμάμαι τέτοια εμφάνιση σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι και στο τέλος της μέρας ίσως να θεωρηθεί ως ένα αποτέλεσμα άδικο. Ξέχωρα από την απόφαση που πάρθηκε σε εκείνο το σημείο με τη διακοπή του παιχνιδιού. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές, αλλά τελείωσε μόνο το πρώτο μέρος όπως πολύ εύστοχα είπε και ο προπονητής μας. Έχουμε άλλο ένα 90λεπτο στην Kύπρο και θα πρέπει να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς και να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο», είπε.
Και κατέληξε όσον αφορά στον κόσμο της ΑΕΚ που ήταν παρών στο Γκρατς: «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου αυτούς τους περίπου εκατό φίλους της ομάδας που ήταν κοντά μας, διότι τους ακούγαμε και τους νιώθαμε από το πρώτο λεπτό, έκαναν κι αυτοί τη δική τους προσπάθεια και το κάλεσμα πάει για όλους τους υπόλοιπους για τον επαναληπτικό της Πέμπτης. Θα πρέπει να φτιάξουμε τη γνωστή ζεστή κι εκρηκτική ατμόσφαιρα για να μπορέσουμε να σφραγίσουμε την πρόκριση».

ΙΒΑΝ ΤΡΙΣΚΟΦΣΚΙ
Σε τρομερή φόρμα, ισχυροποιεί την επίθεση
Τρία γκολ σε δύο αγώνες στο Γιουρόπα Λιγκ από τον Τρισκόφσκι, φανερώνουν την δαιμονιώδη φόρμα στην οποία βρίσκεται φέτος ο Σκοπιανός επιθετικός. Αν συνεχίσει έτσι, η προσφορά του θα είναι ακόμα πιο πολύτιμη στην τρέχουσα σεζόν και η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ, ακόμη πιο ισχυρή, αφούς ωε γνωστόν, για τον τομέα του σκοραρίσματος, στο ρόστερ υπάρχουν και οι Φλοριάν Τολμές – Απόστολος Γιάννου.

ΤΖΟΑΝ ΤΡΟΥΓΙΟΛΣ
Τα κάνει όλα και συμφέρει
Ο Τζοάν Τρουγιόλς, με το γκολ που σημείωσε επιβεβαίωσε πως πρόκειται για παίκτη που τα κάνει όλα και συμφέρει. Δεν είναι η δουλειά του το γκολ, αφού ο Καταλανός πολυθεσίτης άσος κάνει πολλές άλλες «βρώμικες δουλειές», όμως στο Γκρατς έκλεψε την παράσταση. Ήταν συγκλονιστικός, αλλά και ο τρόπος που πανηγύρισε, δείχνει πόσο καλά νιώθει στην ΑΕΚ και δίνει τα διαπιστευτήριά τους σε αυτούς που δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή να τον αφήσουν να φύγει απ’ την ομάδα. Η παρουσία του στην ενδεκάδα των κιτρινοπράσινων, κάνει δύσκολο το έργο των αντιπάλων τους, στην προσπάθειά τους να απειλήσουν την περιοχή του Τόνιο.

IΓΚΟΡ ΣΙΛΒΑ ΚΑΙ ΑΚΟΡΑΝ ΜΠΑΡΕΡΑ
Ούτε με… δεμένα μάτια να αγωνίζονταν!
Πολύ καλό δίδυμο αποτελούν μέχρι στιγμής στη δεξιά πλευρά οι Ιγκόρ Σίλβα και Ακοράν Μπαρέρα και ο ένας καλύπτει τον άλλο, ενώ συνεργάζονται με… κλειστά μάτια. Ο πρώτος είναι ασταμάτητος και κάνει φοβερή δουλειά αμυντικά αλλά και επιθετικά, ενώ για τον Ακοράν, είναι γνωστό πόσο σπουδαίας πάστας ποδοσφαιριστής είναι. Είτε με καλή τελική πάσα είτε με σουτ στον στόχο, είτε σκοράροντας κάποιες φορές. Όλοι διέπρεψαν σχεδόν απέναντι στη Στουρμ, αλλά αυτοί οι δύο, συγκαταλέγονται στους διακριθέντες για άλλο ένα ματς. Φέτος, δεν τα ήταν υπερβολή να τους χαρακτηρίσουμε ως παίκτες-«κλειδιά» για να πάρει μακριά τη βαλίτσα η ΑΕΚ και να αποτελέσουν γι’ αυτήν δύο από τις κορυφαίες μονάδες της ομάδας τους.