30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πρώτο βήμα με 1-1 η ΑΕΚ.Στα πόδια της η πρόκριση μέσα στο Αρένα

Πρώτο βήμα με 1-1 η ΑΕΚ.Στα πόδια της η πρόκριση μέσα στο Αρένα

By on 23 Αυγούστου, 2018 0 519 Views

Συνέχεια στις πολύ καλές ευρωπαικές της εμφανίσεις έδωσε χθες βράδυ στη Σλοβακία η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Τρένστιν και το χρυσό γκολ του Ακοράν Ρέγιες δίνει αρκετές ελπίδες πρόκρισης στους κιτρινοπράσινους εν’ όψει του επαναληπτικού που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στο «Αρένα». Μετά το ψεσινό αποτέλεσμα, η ΑΕΚ έχει ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης κι αν καταφέρει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, τότε θα πετύχει τον μεγάλο της στόχο που είναι η είσοδός της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το συγκρότημα του Αντόνι Ιραόλα ήταν για ακόμα μια φορά συνεπές στο ραντεβού του, παίζοντας για μεγάλα χρονικά διαστήματα καλύτερα από τον αντίπαλό του. Η Τρένστιν έδειξε κάποια καλά στοιχεία στην επιθετική της γραμμή, αμυντικά όμως είχε αδυναμίες. Αν η ΑΕΚ καταφέρει να εκμεταλλευτεί αυτές τις αδυναμίες στη Λάρνακα, τότε θα έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στους ομίλους του Γιουρόπα. Σίγουρα η ομάδα της Σλοβακίας δεν αποτελεί φόβητρο και η ΑΕΚ δεν την υποτίμησε όπως η Φέγενορντ στον προηγούμενο προκριματικό γύρο. Χρειάζεται, όμως, πολλή προσοχή και στον επαναληπτικό από πλευράς ΑΕΚ.
Δύο κλασικές!
——————–
Μ’ επιθετικό σχήμα (4-2-3-1) παρέταξε την ΑΕΚ ο Ιραόλα, θέλοντας να «κτυπήσει» την αδύνατη άμυνα της Τρέντσιν. Οι Σλοβάκοι ξεκίνησαν δυνατά και μ’ ενθουσιασμό και με την συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου είχαν δύο καλές τελικές προσπάθειες με πρωταγωνιστή το μεγάλο επιθετικό τους ατού, τον Μάνσε. Σταδιακά, όμως, οι παίκτες της ΑΕΚ συνήθισαν τον συνθετικό χλοοτάπητα, ισορρόπησαν και οργανώθηκαν σωστά. Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις δύο κλασικές ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου. Στο 8΄ κοντινό σουτ του Τέτε απόκρουσε σωτήρια ο Σλοβάκος κήπερ, ενώ στο 23΄ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χέφελ από το ύψος της περιοχής τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στάθηκε άτυχη η ομάδα της Λάρνακας στη φάση αυτή. Οι γηπεδούχοι ανέβηκαν κάπως μετά το ημίωρο και απείλησαν στο 31΄ με τον Μάνσε (ταλαιπώρησε σε κάποιες φάσεις τον Μοισόφ) και στο 34΄ με δυνατό μακρινό σουτ του Τσατάκοβιτς (απογειώθηκε ο Τόνιο κι έδιωξε σε κόρνερ). Πιο επικίνδυνος παίκτης της Τρέντσιν σ’ αυτό το διάστημα ήταν ο αριστερός εξτρέμ Αζάνκο, ο οποίος με τη διεισδυτικότητά του δημιουργούσε πολλά προβλήματα από τη δεξιά πλευρά της άμυνας της ΑΕΚ. Σε γενικές γραμμές, σ’ ένα περίπου ισορροπημένο 45λεπτο, η ομάδα της Λάρνακας είχε καλά πατήματα και τακτική και στάθηκε αρκετά ικανοποιητικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τους Λαρένα και Χέφελ να κάνουν πολύτιμη δουλειά, ανασταλτικά και δημιουργικά, στη μεσαία γραμμή.
Η απάντηση του Ακοράν!
————————————
Κι ενώ η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά στην επανάληψη έχοντας μια καλή στιγμή με τον Ακοράν (άστοχο σουτ από καλή θέση στο 49΄), οι Σλοβάκοι στην πρώτη τους οργανωμένη επιθετική προσπάθεια στο δεύτερο 45λεπτο κατάφεραν ν’ ανοίξουν στο σκορ με δράστη τον Σλέγκερς, ο οποίος δεν μαρκαρίστηκε σωστά από τους αμυντικούς της ΑΕΚ και είχε όλο τον χρόνο να κάνει το σουτ προς την εστία του Τόνιο (1-0 στο 55΄). Ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκαν οι κιτρινοπράσινοι στη φετινή διοργάνωση του Γιουρόπα Λιγκ. Η ΑΕΚ, όμως, δεν πτοήθηκε. Αντίθετα, ως έμπειρη ομάδα που είναι, έδειξε χαρακτήρα, αντέδρασε και πέντε λεπτά μετά απάντησε με τον Ακοράν (60΄ 1-1). Στο τελευταίο ημίωρο το ματς «άνοιξε», με την μπάλα ν’ ανεβοκατεβαίνει με γρήγορο ρυθμό μπροστά στις δύο εστίες. Και οι δύο ομάδες έψαξαν το δεύτερο γκολ, δημιουργώντας κάποιες καλές προϋποθέσεις. Ήταν, όμως, και πάλι η ΑΕΚ που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, όταν στο 73΄ ο Αμπρουσέ (έδωσε ώθηση με την είσοδό του) τροφοδότησε εξαιρετικά τον Τρισκόφσκι, αλλά το σουτ του Σκοπιανού από πλάγια θέση πέρασε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Μέχρι το τέλος του αγώνα, η ΑΕΚ με σωστή τακτική κατάφερε να κρατήσει την πολύτιμη ισοπαλία, μη επιτρέποντας στους Σλοβάκους να απειλήσουν σοβαρά τον Τόνιο, με τους Γκονζάλεθ και Μοισόφ να επιτηρούν σωστά τον Μάνσε σ’ αυτό το διάστημα.
Βάσος Βάσου
(Απεσταλμένος της ΕΑΚ)
ΤΡΕΝΤΣΙΝ. Σέμρινετς, Σκοβάισα, Σούλεκ (86΄ Μάσοβιτς), Τζουλιέν, Γιεμ, Απτούλ (84΄ Γιούπινκ), Ελ Μαχτουί, Τσατάκοβιτς, Σλέγκερς (80΄ Μπουκαρί), Αζάνκο, Μάνσε.
ΑΕΚ. Τόνιο, Ιγκόρ, Τρουγιόλς, Γκονζάλεθ, Μοισόφ, Χέφελ, Λαρένα (78΄ Κάσες), Τρισκόφσκι, Τέτε (65΄ Αμπρουσέ), Ακοράν, Γιάννου (83΄ Γιάννου).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ. Ο Ισπανός Αντόνιο Ματαίου Λαόθ έκανε καλή διαιτησία, αποφεύγοντας τα χοντρά λάθη.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ. 8΄ Μάνσε, 22΄ Σούλεκ, 81΄ Σκοβάισα / 28΄ Τρουγιόλς, 81΄ Ιγκόρ