21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Χάμπος σφράγισε την πρόκριση του Απόλλωνα.Μεγάλη επιτυχία

Ο Χάμπος σφράγισε την πρόκριση του Απόλλωνα.Μεγάλη επιτυχία

By on 30 Αυγούστου, 2018 0 988 Views

Ο Απόλλωνας με μια εξαιρετική εμφάνιση στο ΓΣΠ, ανέτρεψε το εις βάρος του 3-2 από την Βασιλεία, επικρατώντας με το στενό αλλά «χρυσό» 1-0, χάρη σε ένα πανέμορφο σε εκτέλεση γκολ του Χάμπου Κυριάκου.

Και οι δυο ομάδες μπήκαν συντηρητικά στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα να δείχνει πιο ορεξάτος. Εξ’ου και η ευκαιρία με τον Φακούντο Περέιρα στο 14’ όταν και επιχείρησε το σουτ με τον Χάνσεν να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Η Βασιλεία προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι όμως δεν βρήκε την κλασσική ευκαιρία, αντιθέτως ο Απόλλωνας έφτασε μια ανάσα από το γκολ με το δοκάρι του Παπουλλή στο 38’.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι, όμως η… γκολάρα του Χάμπου Κυριάκου στο 53’ άλλαξε τα δεδομένα. Ο μέσος του Απόλλωνα με μια «φωτοβολίδα», και με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού, νίκησε τον Χάνσεν και έδωσε προβάδισμα στους «γαλάζιους». Αναγκαστηκά, η Βασιλεία ανέβασε στροφές όμως η αμυντική λειτουργία του Απόλλωνα ήταν εξαιρετική και δεν άφησε τους Ελβετούς να απειλήσουν, παρά μόνο από κάποια μακρινά σουτ και από στημένες φάσεις. Έτσι, το τελικό 1-0, δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, που βρίσκει τον Απόλλωνα να προκρίνεται για 4η φορά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Γιούστε, Ρομπέρζ, Πέδρο(72′ Στυλιανού), Βασιλείου, Σακέτι, Κυριάκου, Σκέμπρι(62′ Σαρδινέρο), Παπουλλής, Περέιρα(78′ Μάρκοβιτς), Μαγκλίτσα

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Χάνσεν, Κούμαρτ, Βίντμερ, Φράι, Ζούφι(75′ Πουλουλού), Φαν Βόλφσβινγκεν, Κάμπο(46′ Αγιέτι), Όκαφόρ, Ντιέ, Μπαλάντα, Πετρέτα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βασιλείου, Κυριάκου, Βάλε / Αγιέτι

ΓΗΠΕΔΟ: ΓΣΠ
ΘΕΑΤΕΣ: 4015