20 Μαΐου, 2024
  • 20 Μαΐου, 2024

Σε ντέρμπι για γερά νεύρα δύσκολη νίκη για την Παρί

By on 1 Σεπτεμβρίου, 2018 0 509 Views

Ο Νεϊμάρ και ο απίθανος Ντι Μαρία έδωσαν προβάδισμα δυο τερμάτων στην Παρί, η Νιμ ισοφάρισε σε 2-2 στο 71′, όμως ο Μπαπέ, πριν αποβληθεί, τη «λύτρωσε» λίγα λεπτά αργότερα (78′), πριν έρθει ο Καβάνι στις καθυστερήσεις για να διαμορφώσει το τελικό 2-4 για το 4/4 των Παριζιάνων στο πρωτάθλημα.

Σε δοκιμασία για γερά νεύρα εξελίχθηκε το απόγευμα της Παρί στην έδρα της Νιμ, με τις διακυμάνσεις στην απόδοση των παικτών του Τούχελ και το πείσμα των γηπεδούχων να προκαλούν διακυμάνσεις σε σκορ και εντυπώσεις, που παραλίγο να κοστίσουν στην παρέα του Νεϊμάρ, του Μπαπέ και του Καβάνι.

Πρώτος ο Βραζιλιάνος έδειξε τα «κέφια» του, ανοίγοντας το σκορ στο 36′, για να έρθει ο Ντι Μαρία λίγα λεπτά αργότερα (40′) για να σκοράρει με απευθείας κόρνερ και να κλέψει τις εντυπώσεις, διπλασιάζοντας τα τέρματα των Παριζιάνων.

Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-2, όμως η Νιμ ξαναβγήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να αντιδράσει και τα κατάφερε ενδεχομένως και καλύτερα απ’ όσο αισιοδοξούσε! Στο 63′ ο Μπομπισόν και στο 71′ ο Σαβανιέ με πέναλτι, που υποδείχθηκε με τη βοήθεια του VAR, «σόκαραν» την Παρί και τον Αρεόλα, που βρέθηκαν να «τρέχουν» από το πουθενά!

Πάντως αρκούσε λίγο «γκάζι» για να αποκατασταθεί το προβάδισμα, με τον Μπαπέ να σκοράρει για το 2-3 με ωραίο τελείωμα από την περιοχή, ενώ ο Καβάνι στις καθυστερήσεις εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Γάλλου κι από πολύ κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-4. Στην επόμενη φάση ο τελευταίος αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Σαβανιέ.

Με τη νίκη αυτή η Παρί έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με το «απόλυτο» (4/4), ενώ η Νιμ έμεινε στους 6 βαθμούς και στην τέταρτη θέση, περιμένοντας τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας (21:00).

Στον πάγκο της Νιμ έμεινε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος.

Οι συνθέσεις:

Νιμ (Μπλακβαρτ): Μπερναρντόνι, Αλακούς, Μπριανκόν, Ντιαλό (46′ Μπομπισόν), Ζιλόμ (66′ Ντεπρές), Λαντρέ, Πακιέζ, Ριπάρ, Σαβανιέ, Τιούμπ, Βαλς (87′ Μποζόκ)

Παρί (Τούχελ): Αρεόλα, Σίλβα, Ραμπιό, Κιμπεμπέ, Νσοκι (66′ Κεχρερ), Μαρκίνιος, Μενιέ, Νεϊμάρ (91′ Ενκουκού), Μπαπέ, Ντι Μαρία (83′ Ντράξλερ), Καβάνι