19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024

Κακή η Μπαρτσελόνα αλλά το γύρισε …και έκανε το 4Χ4

By on 15 Σεπτεμβρίου, 2018 0 491 Views

Κακή η Μπαρτσελόνα, τέλειος ο πορτιέρο της, άστοχοι οι Βάσκοι, με τους Σουάρες, Ντεμπελέ να γυρίζουν (1-2|) το ματς στη Σοσιεδάδ και να υπογράφουν το 4×4.

Το «Ανοέτα» ήταν ανέκαθεν μπελάς. Και μπορεί η Μπαρτσελόνα να μετράει πλέον τρία σερί διπλά, αλλά για τα 10 προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσε εκεί μέσα. Κάπως έτσι βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ για 6η διαδοχική σεζόν στην έδρα της Σοσιεδάδ. Το ότι το γύρισε κι έφτασε στο υπέρ της 1-2, το οφείλει αρχικά στην απίστευτη αστοχία των αντιπάλων και εν συνεχεία στον Τερ Στέγκεν. Κάπως έτσι οι Καταλανοί συνέχισαν το απόλυτο νικηφόρο ξεκίνημά τους (4×4), αν και δεν έπαιξαν καθόλου καλά και είχαν… αόρατα τ’ αστέρια τους και ειδικά τον Μέσι.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε να κατεβάσει εναλλακτικό κέντρο και να ξεκουράσει βασικούς, κάτι που του στοίχισε στο να μην μπορεί η ομάδα του να φτιάξει έστω και μία κανονική φάση. Αντιθέτως, οι Βάσκοι ήταν καλύτεροι και προηγήθηκαν στο 12′, όταν η μπάλα στρώθηκε στο αριστερό του Ελουστόντο, που το κάρφωσε κανονικά με μονοκόμματο δοκάρι και μέσα. Απάντηση δεν υπήρχε και παρά τις αλλαγές στην επανάληψη, η Σοσιεδάδ θα μπορούσε να το καθαρίσει. Ωστόσο, εκεί μίλησε ο νόμος της μπάλας. Σε τρία λεπτά (60-’63) έχασαν τρεις φοβερές ευκαιρίες, με τον Τερ Στέγκεν να είναι κέρβερος και τελικά την πάτησαν.

Σε λάθος διώξιμο του Ρούγι (63′), με εξ επαφής βολέ ο Λουίς Σουάρες ισοφάρισε και τρία λεπτά αργότερα σε φάση διαρκείας το σουτ του Ντεμπελέ βρήκε σε κεφάλι αμυντικού και κατέληξε στην εστία για το 1-2. Στο 86′ ο Χουάνμι έχασε ακόμα μία τεράστια ευκαιρία με κεφαλιά άουτ ολομόναχος και κάπου εκεί μπήκε τέλος στο ματς, με την Μπάρτσα αν και κακή, να παίρνει το ζητούμενο και να ετοιμάζεται για το Champions League.

Σοσιεδάδ (Ασιέρ Γκαριτάνο): Ρούγι, Μορένο, Θαλδούα, Τεό Ερνάντες, Θουμπελδία, Πάρδο (83′ Σανγκάλι), Ιγιαραμέντι (83′ Μερίνο), Θουρουτούθα (73′ Μπαουτίστα), Ογιαρθάμπαλ, Χουάνμι

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Πικέ, Σεμέντο (46′ Κουτίνιο), Ζόρντι Αλμπα, Ράκιτιτς, Ραφίνια (57′ Μπουσκέτς), Σέρζι Ρομπέρτο, Ντεμπελέ (77′ Βιδάλ), Μέσι, Λουίς Σουάρες.