11 Μαΐου, 2024
  • 11 Μαΐου, 2024

Στο 94΄γλύτωσε την ήττα η Ατλέτικο

By on 15 Σεπτεμβρίου, 2018 0 572 Views

Ο Μάρκο Ντμίτροβιτς έπιανε τα πάντα και η Εϊμπαρ, που είχε και δύο δοκάρια, πήγε να… κλέψει το τρίποντο. Ωστόσο, η Ατλέτικο Μαδρίτης με γκολ του 19χρονου Μπόρχα Γκαρθές στο 94′ έσωσε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Η Ατλέτικο Μαδρίτης χάνει κι άλλο σημαντικό έδαφος από την κορυφή έπειτα από την εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Εϊμπαρ. Η «γκέλα» των Ροχιμπλάνκος ήρθε με… ευθύνη και του Ντμίτροβιτς, ο οποίος πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εμφάνιση κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων, κατεβάζοντας τα ρολά!

Η Ατλέτικο, πάντως από την άλλη, θα έπρεπε να αισθανόταν και τυχερή καθώς σε δύο περιπτώσεις γλίτωσε με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της. Όλα αυτά ως το 87′ όταν και η Εϊμπαρ σκόραρε και άφησε στα… κρύα του λουτρού την Ατλέτικο. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο 19χρονος Μπόρχα Γκαρθές έσωσε την ισοπαλία (1-1) για την ομάδα του Σιμεόνε, η οποία πέταξε άλλους δύο πολύτιμους βαθμούς στο ξεκίνημα της σεζόν.

Το πρώτο μέρος ήταν μια κυριαρχία από την πλευρά της Ατλέτικο, η οποία έπεσε πάνω στον Ντμίτροβιτς. Για να συμβεί, βέβαια, αυτό χρειάστηκε αρχικά να… καρδιοχτυπήσει καθώς στο 8′ ο Κότε σημάδεψε στο δοκάρι! Στη συνέχεια, η Ατλέτικο πήρε τα ηνία του ματς, αλλά έπεσε πάνω στον πολύ καλό γκολκίπερ της Εϊμπαρ, ο οποίος σταμάτησε μεγάλες ευκαιρίες των «Ροχιμπλάνκος» από τους Γκριεζμάν, Σαούλ και Γοδίν.

Το… σόου του Ντμίτροβιτς συνεχίστηκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους, καθώς ο Σέρβος κίπερ σε δύο περιπτώσεις στο 48′ και στο 49′ σταμάτησε τους Γοδίν και Ντιέγο Κόστα, τη στιγμή που λίγο νωρίτερα ο φορ της Ατλέτικο είχε σπαταλήσει ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία.
Στο 65′ η Εϊμπαρ στάθηκε για δεύτερη φορά άτυχη, βλέποντας ξανά την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Όμπλακ έπειτα από ένα πολύ δυνατό σουτ του Αρμπίγια από μακρινή απόσταση, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ντμίτροβιτς έσωσε πάλι τους φιλοξενούμενους σε προσπάθεια του Ντιέγο Κόστα, κρατώντας το 0-0.

Η Ατλέτικο δεν έβρισκε τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα της Εϊμπαρ και στο 87′ ο Ενρίτς «πάγωσε» του Wanda Metropolitano κάνοντας το 0-1 από κοντινή απόσταση! Ωστόσο, στο 94′ ο 19χρονος Μπόρχα Γκαρθές που είχε περάσει ως αλλαγή, γλίτωσε την Ατλέτικο, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι Ροχιμπλάνκος πήραν τουλάχιστον τον βαθμό, ωστόσο κινδυνεύουν να μείνουν επτά βαθμούς μακριά από την κορυφή στο τέλος της τέταρτης αγωνιστικής που διανύουμε.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Φιλίπε Λουίς, Γοδίν, Χιμένες, Σαούλ, Κόκε, Λεμάρ (59′ Κορέα), Ρόντρι (71′ Γκαρθές), Ντιέγο Κόστα, Γκριεζμάν

Εϊμπαρ (Χοσε Λουίς Μεντιλίμπαρ): Ντμίτροβιτς, Αρμπίγια, Κότε, Πάουλο Ολιβέιρα, Ντιόπ (80′ Καρδόνα), Ντε Μπλάσις, Σέρχιο Άλβαρεθ, Ρουμπέν Πένια, Ζοάν Ζορδάν, Τσάρλες (57′ Ένριτς), Μίγια (57′ Εσκαλάντε)