3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Αγγλία σημάδευε δοκάρια.Νίκες για Βέλγιο, Αυστρία.Ρεκόρ για το Σαν Μαρίνο

Η Αγγλία σημάδευε δοκάρια.Νίκες για Βέλγιο, Αυστρία.Ρεκόρ για το Σαν Μαρίνο

By on 13 Οκτωβρίου, 2018 0 651 Views

Στο κεκλεισμένων θυρών ματς στην Ριέκα η Αγγλία είχε δύο δοκάρια όμως πήρε μόνο το 0-0 από την Κροατία. Νίκες για Βέλγιο, Αυστρία.

Κροατία και Αγγλία δεν είχαν βαθμό στο Group4 του League A του Nations League και πήραν τον πρώτο τους ύστερα από τη λευκή ισοπαλία στο κεκλεισμένων θυρών ματς που έγινε στη Ριέκα. Τα Τρία Λιοντάρια έπαιξαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους επίσημο αγώνα χωρίς θεατές και τα πήγαν πολύ καλά καθώς είχαν δύο δοκάρια και ακόμα δύο απίστευτες ευκαιρίες με τον Ράσφορντ. Επειτα από δύο αγωνιστικές η Ισπανία παραμένει απόλυτο αφεντικό στον όμιλο με 6 βαθμούς, λίγα πράγματα από τους Χρβάτσκι, την 3η του εμφάνιση με την Εθνική έκανε ο επιθετικός της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια. Χέντερσον και Στόουνς είδαν κίτρινες και χάνουν το επόμενο ματς [με την La Roja εκτός].

Στο 43′ ο Ντάιερ πήρε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Χέντερσον αλλά η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι και στο 51′ πάλι από αέρος, Ο Κέιν βρήκε το οριζόντιο του Πίβαριτς ύστερα από φάουλ από τα δεξιά. Η συνέχεια ανέδειξε σε μοιραίο τον Μάρκους Ράσφορντ. Στο 55′ ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε σε καθαρό τετ-α-τετ μετά την μπαλιά του Γουόκερ αλλά έχοντας πολύ χώρο και χρόνο νικήθηκε από τον Λιβάκοβιτς, ο οποίος τον νίκησε ξανά δύο λεπτά αργότερα σε νέο τετ-α-τετ, με το 0-0 τελικά να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βίντα, Λόβρεν, Πίβαριτς, Γεντβάι, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς (68′ Πιάτσα), Κόβατσιτς (73′ Μπαντέλι), Κράμαριτς, Ρέμπιτς (80′ Λιβάγια).

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τσίλγουελ, Χέντερσον, Χέντερσον, Μπάρκλεϊ, Ντάιερ, Κέιν, Στέρλινγκ (78′ Σάντσο), Ράσφορντ.
Η βαθμολογία (2 αγώνες)
1. Ισπανία 6 (8-1)
2. Αγγλία 1 (1-2)
3. Κροατία 1 (0-6)

Ο Λουκάκου καθάρισε την 1η θέση για τους Βέλγους
Στην εξέδρα οι Βέλγοι είχαν ένα μεγάλο πανό, με το οποίο ευχαριστούσαν την Εθνική για την 3η θέση της στο Μουντιάλ. Και οι διεθνείς φρόντισαν έστω και δύσκολα να τους ικανοποιήσουν. Για το 2-1 επί της Ελβετίας φρόντισε με δύο δικά του γκολ ο Λουκάκου (58′, 74′), ο οποίος στα πρόσφατα 18 παιχνίδια του με τους Κόκκινους Διαβόλους έφτασε τα 22 τεμάχια. Ενδιάμεσα (76′) είχε ισοφαρίσει ο Γκαβράνοβιτς, αλλά αυτό δεν έφτασε για να αποφύγει η χώρα του την πρώτη ήττα στον όμιλο, ενώ οι νικητές έμειναν μόνοι πρώτοι.

League Α (2ος όμιλος)
1. Βέλγιο 6 (5-1)
2. Ελβετία 3 (7-2)
3. Ισλανδία 0 (0-9)

Νίκη ελπίδας για Αυστρία
Η Βοσνία είχε ρεπό και έπαιξαν μεταξύ τους Αυστρία και Βόρεια Ιρλανδία που είχαν από μία ήττα. Ο νικητής θα είχε δικαίωμα στην ελπίδα και το τρίποντο (1-0) το πήραν οι Αυστριακοί με γκολ του φορμαρισμένου φέτος Αρναούτοβιτς (71′).

League B (3ος όμιλος)
1. Βοσνία 6 (3-1)
2. Αυστρία 3 (1-1)
3. Βόρεια Ιρλανδία (1-3)

Τρελό… ρεκόρ για το Σαν Μαρίνο
Το γκολ του Σαρόκα στο 43′ ήταν αρκετό για τη Λευκορωσία να κερδίσει 1-0 το Λουξεμβούργο και να βρεθεί μόνη πρώτη στην κορυφή. Η Μολδαβία πέτυχε την πρώτη νίκη στον όμιλο, επικρατώντας 2-0 το υ Σαν Μαρίνο. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν το μεγαλύτερο σερί ηττών (86 όπως και η Ανδόρα) στην ιστορία εθνικών ομάδων στον πλανήτη.

League D (2ος Ομιλος)
Αποτελέσματα
Λευκορωσία – Λουξεμβούργο 1-0
Μολδαβία – Σαν Μαρίνο 2-0

1. Λευκορωσία 7 (6-0)
2. Λουξεμβούργο 6 (7-1)
3. Μολδαβία 4 (2-4)
4. Σαν Μαρίνο 0 (0-10)