15 Μαΐου, 2024
  • 15 Μαΐου, 2024

Με Γαλλικά γκολ η Γιουνάιτεντ νίκησε την Έβερτον

By on 28 Οκτωβρίου, 2018 0 416 Views

Επιστροφή στις νίκες για τη Γιουνάιτεντ, η οποία επικράτησε 2-1 της Εβερτον στο Ολντ Τράφορντ, την έβαλε από κάτω και βρέθηκε στο -9 από την κορυφή. Ο Μαρσιάλ ήταν εντυπωσιακός, ο Πογκμπά βρήκε δίχτυα και με δυο… γαλλικά κλειδιά η Μάντσεστερ πήρε αυτό που ήθελε. Εντυπωσιακός ο Πίκφορντ, τα 100 γκολ απέναντι στα Ζαχαρωτά έφτασε η Γιουνάιτεντ.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Λουκάκου, ο οποίος περνά περίοδο ντεοφορμαρίσματος. Αλλωστε, η τελευταία φορά που σκόραρε στο Ολντ Τράφορντ ήταν στις 31 Μαρτίου 2018 κόντρα στη Σουόνσι. Η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, αλλά η Εβερτον ήταν σωστά στημένη, πίεζε αρκετά στο χώρο του κέντρου και κατάφερνε να αποδιοργανώνει τους γηπεδούχους. Η πρώτη καλή στιγμή για τους «Κόκκινους» ήρθε στο 19′, όταν από σέντρα του Μαρσιάλ, ο Μάτα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Πίκφορντ. Η Μάντσεστερ ανέβαζε ρυθμό και ο Μαρσιάλ ήταν ο παίκτης που έπαιρνε τις περισσότερες προσπάθειες. Μάλιστα, στο 23′ τη σουτάρα του Γάλλου έδιωξε εντυπωσιακά ο Πίκφορντ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μαρσιάλ με ωραία κίνηση κέρδισε… έξυπνα το πέναλτι από τον Γκουέγ. Ο Πογκμπά ανέλαβε την εκτέλεση, νικήθηκε από τον Πίκφορντ, αλλά πήρε το ριμπάουντ και πέτυχε το 1-0! Στο 30′ η Γιουνάιτεντ βρήκε ξανά δίχτυα, αλλά το γκολ του Ράσφορντ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Η Εβερτον προσπάθησε να αντιδράσει, στο 37′ είχε την πρώτη καλή της φάση με τον Σίγκουρντσον, ενώ στο 45′ ο Ντε Χέα νίκησε τον Γουόλκοτ.

Ιδανικό το ξεκίνημα της Μάντσεστερ στην επανάληψη και στο 49′ ήρθε το δεύτερο γκολ. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μαρσιάλ, ο οποίος με εντυπωσιακό τελείωμα πέτυχε το 2-0, ενώ πέρασε και στην ιστορία, αφού ήταν το 100ο γκολ της ομάδας κόντρα στην Εβερτον στην Premier League. Το ματς άνοιξε, η Εβερτον προσπάθησε να αντιδράσει και στο 51′ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπέρναρντ, ο οποίος πέρασε τον Ντε Χέα, αλλά… κατάφερε να αστοχήσει.
Η Μάντσεστερ απάντησε τρία λεπτά αργότερα, ο Μάτα έβγαλε σε θέση βολής τον Ράσφορντ, αλλά νικήθηκε από τον Πίκφορντ. Η Γιουνάιτεντ είχε τον απόλυτο έλεγχο και στο 58′ θα μπορούσε να κλειδώσει το ματς, αλλά ο γκολκίπερ της Εβερτον ήταν εντυπωσιακός στο σουτ του Πογκμπά. Η φιλοξενούμενη ανέβασε ρυθμό έπειτα το 65′, απείλησε με τον Κόλμαν στο 70′ και δυο λεπτά αργότερα μπήκε στο κόλπο! Γκάφα του Πογκμπά στο κέντρο, τραγική αντίδραση του Σμόλινγκ στο μαρκάρισμα του Ριτσάρλισον και ο Σίγκουρντσον από την άσπρη βούλα μείωσε σε 2-1. Ο Σίλβα τα έπαιξε όλα για όλα με Λιούιν, Τοσούν, ωστόσο η απάντηση του Μουρίνιο με Ερέρα (στη θέση του ματς) βοήθησε τους «Κόκκινους» να κρατήσουν την πολύτιμη νίκη.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Σο, Φρεντ (90′ Λίνγκαρντ), Μάτιτς, Πογκμπά, Μάτα (85′ Ερέρα), Ράσφορντ (65′ Λουκάκου), Μαρσιάλ

Έβερτον: Πίκφορντ, Κόλμαν, Ζουμά, Κιν, Ντίνι, Γκoυέγ (78′ Λιούιν), Αντρέ Γκόμες, Γουόλκοτ (78′ Τοσούν), Σίγκουρντσον, Μπέρναρντ (62′ Λούκμαν), Ριτσάρλισον