2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Football Leaks:Απάντηση Ινφαντίνο με σκληρή γλώσσα για το παλαιό σύστημα διαφθοράς.

Football Leaks:Απάντηση Ινφαντίνο με σκληρή γλώσσα για το παλαιό σύστημα διαφθοράς.

By on 3 Νοεμβρίου, 2018 0 518 Views

Η FIFA εξέδωσε ανακοίνωση απάντηση στα δημοσιεύματα κατά του προέδρου της, Τζιάνι Ινφαντίνο, φωτογραφίζοντας ανθρώπους που βρίσκονταν στο παλιό σύστημα διαφθοράς πίσω από τις διαρροές.

Τα Football Leaks δεν σταματούν και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκαλέσουν νέους τριγμούς στον λαμπερό κόσμο της “στρογγυλής θεάς”. Χτες διαβάσαμε πως ο Τζιάνι Ινφαντίνο εδώ κι χρόνια βοηθούσε τις Παρί – Σίτι, κλαμπ αραβικών συμφερόντων, να γλιτώσουν από ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς λόγω του FFP.

Πληροφορηθήκαμε, επίσης, ότι ο Νικολά Σαρκοζί σε δείπνο με τον Εμίρη του Κατάρ, του πρότεινε ν’ αγοράσει την Παρί και ν’ ανοίξει αθλητικό κανάλι στη Γαλλία με αντάλλαγμα τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022 στη χώρα του.

Ωστόσο, ήδη είχαμε και τις πρώτες αντιδράσεις από τις εμπλεκόμενες ομάδες καθώς και από τη FIFA. Η Παρί Σεν Ζερμέν με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισει πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα όσα της καταλογίζονται, ενώ πιο επιθετική ήταν η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η FIFA στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για προσπάθεια να πληγούν ο πρόεδρος της, Τζιάνι Ινφαντίνο και η Γενικός Γραμματέας της, Φατμά Σαμούρα. Μάλιστα, στην ανακοίνωση φιλοξενείται δήλωση του προέδρου της FIFA οπου αφήνει ξεκάθαρες υπόνοιες πως πίσω από τις διαρροές και τα δημοσιεύματα βρίσκονται άνθρωποι που ανήκαν στο παλαιό σύστημα διαφθοράς.

“Είναι πάντοτε πρόκλιση το να αλλάζεις πράγματα, να προχωράς και να ενώνεις τον κόσμο ώστε να κάνεις καλύτερα τα πράγματα. Και εφαρμόζοντας με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις στη FIFA, ήμουν πάντοτε σίγουρος ότι θα συναντούσε μεγάλη αντιπαλότητα, ειδικά από αυτούς που δεν μπορούν πια να βγάλουν ντροπιαστικά κέρδος από το σύστημα στο οποίο ανήκαν.

Αλλά, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εκλέχτηκα και για εμένα υπάρχει μόνο ένα και μοναδικό στοιχείο στο οποίο έχω επικεντρωθεί, να βελτιώσω και να αναπτύξω το ποδόσφαιρο σε παγκόσμια κλίμακα. Σήμερα είμαι πιο αφοσιωμένος και αποφασισμένος από ποτέ για να εκπληρώσω το στόχο μου” ανέφερε χαρακτηριστικά.