2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024

Λύτρωση στο 95΄για την Λίβερπουλ

By on 2 Δεκεμβρίου, 2018 0 348 Views

Με ένα γκολ μάννα εξ’ ουρανού στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά βγαλμένο από… bloοpers, η Λίβερπουλ λύγισε την αντίσταση της Έβερτον (1-0) και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου!

Το 100ό ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ είχε στραβώσει άσχημα για την Λίβερπουλ. Τόσο άσχημα, που ο Κλοπ αντικατέστησε πρώτα τον Μοχάμεντ Σαλάχ (75’) και μετά τον Ρομπέρτο Φιρμίνο (84’), βγάζοντας από το παιχνίδι τα δύο σημαντικότερα όπλα του!

Είχε στραβώσει τόσο πολύ που στο 89ο λεπτό, ο Ντιβόκ Ορίγκι που είχε μπει για να αλλάξει το μομέντουμ της αναμέτρησης, σημάδεψε το δοκάρι από τα 50 εκατοστά!

Τα πάντα έδειχναν ότι η Λίβερπουλ θα καθίσει πάνω στο… «ζαχαρωτό» και θα δει την διαφορά της από την Μάντσεστερ Σίτι να ανοίξει στους τέσσερις βαθμούς. Κάπου όμως ήρθε μία βοήθεια… άνωθεν.

Είναι μία φάση που δεν μπορεί να εξηγηθεί με λέξεις. Πρέπει να την δεις. Είναι η τελευταία φάση του ματς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Φαν Ντάικ σε μία απέλπιδα προσπάθεια να γεμίσει ξανά, πιάνει το… τσαρούχι της χρονιάς!

Η μπάλα φαίνεται ότι παίρνει τροχιά γύρω από το Άνφιλντ, αλλά ξαφνικά κατεβαίνει απότομα. Αν την άφηνε ο Πίκφορντ θα έβγαινε άουτ. Εκείνος όμως έβαλε άτσαλα τα χέρια του, την ακούμπησε όσο χρειαζόταν ώστε να κάνει δύο γκελ στο οριζόντιο δοκάρι και να στρωθεί στο πιάτο του Ορίγκι, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 1-0 και έκανε τον αλλόφρωνα Κλοπ να μπουκάρει μες το γήπεδο (πριν τελειώσει το ματς) για να πανηγυρίσει στην αγκαλιά του Άλισον.

Μία παράνοια. Μία τρέλα!

Και να φανταστεί κανείς ότι ειδικά στο πρώτο μέρος, η Έβερτον έχασε κλασικές ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα, αρχικά με κεφαλιά εξ’ επαφής του Μίνα που πέρασε άουτ (4’) και εν συνεχεία με Αντρέ Γκόμες (21’) και Γουόκοτ (35’) με τον Άλισον να κρατάει με την κλάση του το μηδέν.

Η Λίβερπουλ που τα έκανε όλα στραβά στην τελική προσπάθεια είχε κι αυτή τις στιγμές της με τεράστιες ευκαιρίες με Μανέ (12’) και Σακίρι (34’), όμως όσο περνούσε η ώρα την έπνιγε το άγχος.

Εκεί όμως που όλα έμοιαζαν χαμένα ήρθε αυτό το απίθανο γκολ ως μάννα εξ’ ουρανού. Άμα σε θέλει…