2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024

Στην κορυφή η Μπαρτσελόνα με το νεαρό Αλενιά

By on 2 Δεκεμβρίου, 2018 0 426 Views

Χωρίς να φορτσάρει και με κέρδος τον νεαρό Κάρλος Αλενιά, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Primera Division, η Μπαρτσελόνα ξεμπέρδεψε με το εμπόδιο της Βιγιαρεάλ (2-0) και πέρασε στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Αν υπάρχει κάτι που κρατάει ο Ερνέστο Βαλβέρδε από αυτό το ήρεμο βράδυ και το 2-0 επί της Βιγιαρεάλ είναι το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα κράτησε για πρώτη φορά το μηδέν από την δεύτερη αγωνιστική!

Α, και τον Κάρλος Αλενιά. Χρειάστηκε να τραυματιστεί η μισή Μπαρτσελόνα, ώστε ο μικρός να πάρει την ευκαιρία του, την οποία έπιασε από τα μαλλιά.

Το αστείο είναι πως όταν πήρε την θέση του Αρτούρο Βιδάλ στο 70ό λεπτό και με το σκορ στο 1-0, ο Βαλβέρδε άκουσε κάποιες χλιαρές αποδοκιμασίες. Το γκολ έργο τέχνης του μικρού μετά από μαγική πάσα του Μέσι όμως (86’, 2-0) έστρεψε όλα τα φώτα στον 20χρονο μέσο, που από εδώ και στο εξής θα πάρει θέση στο rotation των Καταλανών.

Σε γενικές γραμμές η Μπαρτσελόνα ήταν ανόρεχτη και χρειάστηκε μία κεφαλιά του Πικέ (36’) από σέντρα του Ντεμπελέ για να ξεμπλέξει με το εμπόδιο της αξιόμαχης Βιγιαρεάλ και να περάσει ξανά στην κορυφή της Primera Division, σε μία διαδικαστική νίκη για τους «μπλαουγκράνα» και ένα βράδυ που θα ξεχαστεί γρήγορα από τους φίλους της.