12 Μαΐου, 2024
  • 12 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τρελό ντέρμπι και Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ 2-2.Άνετα η Τότεναμ,έχασε η Τσέλσι

Τρελό ντέρμπι και Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ 2-2.Άνετα η Τότεναμ,έχασε η Τσέλσι

By on 6 Δεκεμβρίου, 2018 0 531 Views

Σε ένα τρελό ντέρμπι στο Ολντ Τράφορντ, Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τους Λονδρέζους να μένουν 20 ματς αήττητοι. Ανετα η Τότεναμ, πέρασε στην 3η θέση.

Απίθανο ντέρμπι, η Αρσεναλ σκόραρε, η Γιουνάιτεντ απαντούσε άμεσα και στο τέλος αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Οι Κανονιέρηδες έμειναν 20 ματς αήττητοι και βρίσκονται στην 4η θέση μαζί με την Τσέλσι. Αντίθετα, η Μάντσεστερ βρίσκεται στο -8 από την τετράδα.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο άφησε Πογκμπά και Λουκάκου στον πάγκο, απόφαση που προκάλεσε ερωτηματικά! Η Αρσεναλ μπήκε πιο δυνατά, πίεζε και στο 26ο λεπτό άνοιξε το σκορ. Επειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μουστάφι πήρε την κεφαλιά, ο Ντε Χέα έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια, ο Ερέρα δεν μπόρεσε να διώξει και η Αρσεναλ άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, η απάντηση ήταν άμεση και τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση για τη Μάντσεστερ. Ο Ρόχο έκανε το φάουλ, ο Λένο έδιωξε, ο Ερέρα εύκολα γύρισε και ο Μαρσιάλ άνετα πέτυχε το 1-1. Οι αναγκαστικές αλλαγές των Ράμσεϊ, Χόλντινγκ δεν επηρέασαν τους Λονδρέζους, ενώ με την είσοδο του Λακαζέτ έγιναν πιο επικίνδυνοι. Μάλιστα, τρία λεπτά από την είσοδό του (68′) πέτυχε το 2-1 από ασίστ του Μχιταριάν. Ωστόσο, η Γιουνάιτεντ απάντησε ξανά πολύ γρήγορα και στο 69′ έφερε το ματς στα ίσα. Λάθος του Κολάσινατς και ο Λίνγκαρντ διαμόρφωσε το 2-2. Ο Ντε Χέα ήταν σούπερ, αφού νίκησε τόσο τον Ομπαμεγιάνγκ όσο και τον Τορέιρα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Μπαϊγί, Σμόλινγκ, Ρόχο (72′ Φελαϊνί), Ντάλοτ, Ερέρα, Μάτιτς, Νταρμιάν, Λίνγκαρντ (75′ Πογκμπά), Μαρσιάλ (63′ Λουκάκου), Ράσφορντ

Άρσεναλ: Λένο, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Χόλντινγκ (36′ Λιχστάινερ), Μπεγερίν, Τορέιρα, Γκεντουζί, Κολάσινατς, Ράμσεϊ (46′ Μκιταριάν), Ιβόμπι (65′ Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ

Στην 3η θέση ανέβηκε η Τότεναμ, προσπερνώντας Άρσεναλ και Τσέλσι, μετά το 3-1 επί της Σαουθάμπτον στο Λονδίνο για την 15η αγωνιστική της Premier League.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Κέιν στο 9΄ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 1-0. Στο δεύτερο μέρος η Τότεναμ καθάρισε το ματς με άλλα δύο γκολ και σκόρερ του Μόουρα (51΄) και Σον (55΄). Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Όστιν.

Έτσι, οι «πετεινοί» έφτασαν στους 33 βαθμούς και την 3η θέση, 6 πίσω από τη 2η Λίβερπουλ και 8 από την πρωτοπόρο Σίτι.

Παράλληλα, η Τσέλσι αν και προηγήθηκε στην έδρα της Γουλβς με το τέρμα του Λοφτους-Τσικ στο 18΄, τελικά γνώρισε την ήττα με 2-1.

Η Γουλβς με τα γκολ των Χιμένες (59΄) και Ζότα (63΄) γύρισε το ματς και πήρε τεράστια νίκη με την οποία έφτασε στους 19 βαθμούς και την 12η θέση. Αντίθετα η Τσέλσι έπεσε στην 4η θέση με 31 βαθμούς, όσους έχει και η Άρσεναλ.