3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024

Ακλόνητη στην κορυφή η Ντόρτμουντ

By on 8 Δεκεμβρίου, 2018 0 417 Views

Ούτε η Σάλκε στάθηκε ικανή να σταματήσει την Ντόρτμουντ, που πήρε με 1-2 το ντέρμπι του Ρουρ και παρέμεινε στο +9 από την Μπάγερν.

Τεράστια νίκη στη μάχη που δίνει για την επιστροφή στους τίτλους πέτυχε η ομάδα του Λούσιεν Φαβρ καθώς επικράτησε με 1-2 στην έδρα της Σάλκε στο τοπικό ντέρμπι και κράτησε σε μεγάλη απόσταση με την 5η της σερί νίκη. Η BvB κράτησε το +9 από τους Βαυαρούς και τους Βασιλικούς Μπλε στα τρία χρόνια χωρίς νίκη σε βάρος της.

Μόλις στο 7′ πήρε το προβάδισμα η Ντόρτμουντ, όταν ύστερα από φάουλ του Ρόις ο Νάστασιτς κάλυπτε όλο τον κόσμο και με κεφαλιά ο Ντιλέινι βρήκε δίχτυα. Η Μπορούσια κράτησε το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο, όμως νωρίς στην επανάληψη ισοφαρίστηκε καθώς ύστερα από χρήση VAR η Σάλκε κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ρόις σε μια απόφαση που φάνηκε αυστηρή. Την μπάλα στη βούλα έστησε ο Μπενταλέμπ και αφού ξεγέλασε τον Μπίρκι, έκανε το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και και στο 74′ ο Σάντσο έπειτα από εξαιρετικό ‘1-2′ με τον Ραφαέλ Γκερέιρο πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με πλασέ έγραψε το 1-2 που έμεινε ως το τελικό αφού στο 85′ ο Πορτογάλος [που έδωσε την ασίστ] είχε δοκάρι.

Σάλκε (Ντομένικο Τεντέσκο): Φέρμαν, Οζίπκα (76′ Κονοπλιάνκα), Νάστασιτς, Σανέ, Ρούντι, Καλιγκιούρι, Μπενταλέμπ (55′ Σερντάρ), Σεπφ, Αρίτ, ΜακΚένι, Μπούργκσταλερ (37′ Μεντίλ).

Ντόρτμουντ (Λούσιεν Φαβρ): Μπίρκι, Πίστσεκ, Ντιαλό, Ακάντζι, Χακίμι, Βίτσελ, Ντιλέινι, Σάντσο (89′ Πούλισιτς), Ρόις, Αλκάθερ (77′ Γκέτσε), Λάρσεν (62’ Γκερέιρο).