4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Σίλντενφελντ: Παλεύουμε περισσότερο και παίζουμε πιο ομαδικά

Σίλντενφελντ: Παλεύουμε περισσότερο και παίζουμε πιο ομαδικά

By on 10 Δεκεμβρίου, 2018 0 6300 Views

Την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ανόρθωση εξέφρασε μιλώντας στον Super Sport fm 104.0 o Κροάτης αμυντικός της ομάδας Γκόρντον Σίλντενφελντ

Πόσο σημαντικό είναι που η Ανόρθωση έδωσε συνέχει στα νικηφόρα αποτελέσματα;
«Είναι πολύ σημαντικό. Μετά από ένα κακό ξεκίνημα στην σεζόν μας δίνουν αυτοπεποίθηση τα θετικά αποτελέσματα και πάμε με καλές προϋποθέσεις και στο επόμενο παιχνίδι».

Για το πήγε λάθος το προηγούμενο διάστημα;

«Δεν είναι εύκολο να το εξηγήσω, Όταν είσαι σε κακή κατάσταση δεν είναι εύκολο να βγεις από αυτή. Έγινε αλλαγή προπονητή και ήταν ένα θετικό σοκ. Ναι μεν είχαμε 1-2 αρνητικά αποτελέσματα αλλά μετά κατάφερε να περάσει την φιλοσοφία του και καταλάβαμε και εμείς πως θέλει να παίζουμε. Ο μόνος δρόμος για να βγούμε από αυτό ήταν οι νίκες και έχουμε δρόμο ακόμα για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Ποια είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που άλλαξε ο Στρέπελ για να αλλάξει και η εικόνα της ομάδας;

«Η πιο σημαντική αλλαγή είναι η νοοτροπία. Είχαμε και πριν καλούς παίκτες και ο κόουτς θέλει από όλους να παλεύουν. Καταλαβαίνει όταν σου μιλάει ότι είναι αυτό το σωστό που πρέπει να κάνεις. Όταν ο προπονητής μας πει κάτι τον εμπιστευόμαστε, ξέρουμε ότι αυτό είναι το σωστό. Παλεύουμε περισσότερο και παίζουμε πιο ομαδικά».

Τι λείπει από την Ανόρθωση για να γίνει καλύτερη;

«Χρειαζόμαστε χρόνο. Έχουμε καλά αποτελέσματα τώρα, η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση και άλλαξε και η ψυχολογία του κόσμου. Πέρσι ότι κάναμε πήγαινε μέσα, φέτος δεν το είχαμε αυτό. Για παράδειγμα ο Μπέκα έκανε πολύ καλό παιχνίδι με την Δόξα αλλά έχασε ευκαιρίες. Είναι σημαντικό να πιστεύεις στον εαυτό σου».

Αν ήταν λάθος το γεγονός ότι τέθηκε σαν στόχος το πρωτάθλημα;

«Δεν το πιστεύω αυτό. Έγιναν κάποιες αλλαγές και χρειαζόμασταν χρόνο. Κανείς δεν περίμενε να έχουμε κακό ξεκίνημα και ένα αποκλεισμό από μια ομάδα τρία σκαλοπάτια πιο κάτω από εμάς. Αν κάναμε καλό ξεκίνημα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Πρέπει να συνεχίσουμε για να φτάσουμε να είμαστε στις πρώτες τρεις ομάδες, εκεί όπου ανήκουμε».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει φέτος η Ανόρθωση;

«Δεν θέλω να πω. Θέλουμε να ανέβει η ομάδα, να πάρουμε νίκες. Θα είναι όνειρο αν τερματίσουμε πρώτοι, αν είμαστε 2οι ή 3οι δεν ξέρω, ούτε αν πάρουμε το Κύπελλο. Τώρα επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι με την Πάφο».

Για την προσωπική σου παρουσία;

«Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς μαζί με την ομάδα, θέλω να αποφεύγω τους τραυματισμούς».

Το συμβόλαιο σου λήγει τέλος της σεζόν, θέλεις να μείνεις στην Ανόρθωση;

«Ακόμα δεν είχαμε κάποια επαφή. Είμαι χαρούμενος εδώ, θέλω να μείνω αλλά δεν είμαι ο μόνος που πρέπει να ρωτήσετε».

Το μήνυμα σου προς τον κόσμο της Ανόρθωσης;

«Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, να επιστρέψουν και οι οργανωμένοι, μου έχουν λείψει».

Γενικότερα ποια είναι η άποψη σου για το πρωτάθλημα;

«Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα, ελπίζω να είναι το ίδιο με πέρσι που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό. Ελπίζουμε να είμαστε εκεί και να πανηγυρίσουμε».