27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Της άρεσε η κορυφή.Πέρασε απο την Γουλβς η Λίβερπουλ με τον Σαλάχ πρωταγωνιστή

Της άρεσε η κορυφή.Πέρασε απο την Γουλβς η Λίβερπουλ με τον Σαλάχ πρωταγωνιστή

By on 22 Δεκεμβρίου, 2018 0 431 Views

Με τον Σαλάχ να σκοράρει και να δίνει ασίστ, η Λίβερπουλ πέρασε πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το 0-2 από την έδρα της Γουλβς και πέρασε στο +4 από την Σίτι.

Σε ένα ματς που έγινε κάτω από δυνατή βροχή, η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ αν και ζορίστηκε στο ξεκίνημα, βρήκε τον τρόπο να διαχειριστεί την κατάσταση, πήρε μεγάλη νίκη εκτός με την Γουλβς [είχε μόλις μία ήττα εντός] και με αγώνα περισσότερο πέρασε στους τέσσερις βαθμούς πάνω από την Μάντσεστερ Σίτι. Γκολ και ασίστ από τον star-player, Μοχάμεντ Σαλάχ, που έχει πλέον σκοράρει κόντρα στις 20 από τις 22 ομάδες που έχει αντιμετωπίσει στην Premier League [Γιουνάιτεντ, Σουόνσι].

Η Γουλβς μπήκε δυνατά στο ματς, απείλησε νωρίς δύο φορές με τον Αντάμα Τραορέ (4′ 10′) και στο 14′ ο Αλισον έβγαλε το σουτ του Ντόχερτι, όμως εκείνοι που άνοιξαν το σκορ ήταν οι Reds. Στο 18′ ο Φαμπίνιο έπαιξε το ‘1-2’ από δεξιά με τον Μανέ, ο Βραζιλιάνος έκανε το συρτό γύρισμα από δεξιά και ο Σαλάχ με μια επαφή με το εξωτερικό βρήκε δίχτυα για το 0-1 με το 11ο φετινό του γκολ στην Premier League στην οποία είναι πρώτος σκόρερ. Παρά το γκολ που δέχθηκαν, οι γηπεδούχοι δεν ‘έπεσαν’, είχαν διάθεση, κατάφερναν να βάζουν μπάλες στην περιοχή, όμως η Λίβερπουλ επαγγελματικά άντεξε και πήγε στα αποδυτήρια με 0-1.

Στην επανάληψη, το καλό αριστερό του Σαλάχ στο 48′ πέρασε έξω από παραθυράκι και χρειάστηκε να περάσει ένα 20λεπτο για να κάνει την επόμενη ευκαιρία της η Λίβερπουλ – που όμως δεν δέχθηκε τόσες απειλές όσες στα πρώτα 45′. Στο 67′ ο Σαλάχ έφυγε από δεξιά και έδωσε στον Λαλάνα ο οποίος νικήθηκε από τον Ρουί Πατρίσιο, που όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ένα λεπτό αργότερα. Και πάλι ο Αιγύπτιος ήταν μέσα στη φάση, καθώς έκανε τη σέντρα ύστερα από απόκρουση σε κόρνερ και ο Φαν Ντάικ, που είχε μείνει ψηλά, με προβολή τελείωσε υποδειγματικά. Το 0-2 έμεινε ως το τελικό αφού στην καλύτερη φάση της Γουλβς στην επανάληψη ο Σαΐς σούταρε στον Αλισον, ο Γκιμπς-Γουάιτ αστόχησε από κοντά και ο Ρουί Πατρίσιο σταμάτησε στο 84′ τον Σαλάχ.

Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρουί Πατρίσιο, Μπένετ, Μπολί, Ντόχερτι, Κόουντι, Γιόνι Κάστρο (80′ Βινάγκρε), Ζοάο Μουτίνιο (63′ Γκιμπς-Γουάιτ), Σαΐς, Ρουμπέν Νέβες, Αντάμα Τραορέ (63′ Καβαλέιρο), Ρούλ Χιμένεθ.
Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Αλισον, Μίλνερ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Ναμπί Κεϊτά (58′ Λαλάνα), Μανέ, Φιρμίνο (76′ Βαϊνάλντουμ), Σαλάχ.