5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ:Τέλος οι δικαιολογίες .Απο αυτούς που έπαιξαν κανείς δεν αξίζει να παίζει βασικός

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ:Τέλος οι δικαιολογίες .Απο αυτούς που έπαιξαν κανείς δεν αξίζει να παίζει βασικός

By on 23 Δεκεμβρίου, 2018 0 4536 Views

Όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου στην διάσκεψη τύπου μετά την ισοπαλία με την ΕΝΠ…

“Είμαι απογοητευμένος από την εξέλιξη. Πολλά μπορούμε να πούμε. Αλλά είμαι εδώ εφτά παιχνίδια, εφτά ματς παίρνουμε το προβάδισμα και δεν μπορούμε να το κρατήσουμε. Ακούστηκε πως η ομάδα δεν είχε φυσική κατάσταση. Βγάλαμε πολλά τρεξίματα σήμερα, πολλά περισσότερα από τον αντίπαλο και σε ψηλότερες ταχύτητες. Τακτικά νομίζω η ομάδα στέκεται πολύ καλά σε όλα τα παιχνίδια.

Αλλά ένα πράγμα που θέλει χρόνο να αλλάξει είναι αυτή η νοοτροπία μας. Και δυστυχώς αν θέλουμε να παίξουμε σε ψηλό επίπεδο και να είμαστε κορυφαία ομάδα όπως θέλουμε εμείς, πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Δεν μπορεί κάθε φορά να φταίει κάτι άλλο, θα πρέπει να κάνουμε και την αυτοκριτική μας. Τη δεδομένη στιγμή νομίζω είναι η ώρα ο καθένας που βρίσκεται σε αυτή την ομάδα – εννοώ τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές – να κάνουμε την αυτοκριτική μας
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς παίκτης δεν δικαιούται να λέει ότι αξίζει να παίζει βασικός. Είναι η αλήθεια όσο σκληρή και αν είναι και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Δεν γίνεται να μην κρατάμε το αποτέλεσμα και μην το κάνουμε 2-0 αλλά 1-1. Δεχτήκαμε 1 γκολ με 2 κεφαλιές μετά από εκτέλεση κόρνερ. Είναι ανεπίτρεπτο.
Μετά από ερώτηση για τις μεταγραφές: “Το πρώτο πράγμα που θέλω είναι η νοοτροπία και ταχύτητα. Δεν είναι εύκολο να βρεις ποιοτικούς παίκτες και να έρθουν στην Κύπρο. Είναι σημαντικό να έρθουν παίκτες που γνωρίζουμε τι μπορούν να κάνουν”.

Για το αν μπορεί να αλλάξει πράγματα η μεταγραφική περίοδος: “Είναι πιο σημαντικό να έχουμε σωστή νοοτροπία. Φαίνεται ότι σε θέματα φυσικής κατάστασης και τακτικής είναι σωστά δουλεμένη η ομάδα αλλά θέλει αλλαγή νοοτροπίας. Σε όλα τα παιχνίδια προηγήθηκαμε αλλά πετάξαμε βαθμούς. Έχουν γίνει θετικά πράγματα αλλά τα περιθώρια έχουν στενέψει. Η κριτική είναι μέρος του ποδοσφαίρου, υπάρχουν απαιτήσεις. Γίνονται σοβαρά λάθη”.