20 Μαΐου, 2024
  • 20 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ έκανε το 4Χ4 και έγραψε ιστορία

Η Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ έκανε το 4Χ4 και έγραψε ιστορία

By on 2 Ιανουαρίου, 2019 0 551 Views

Από το ξεκίνημα του 1946, στην απίθανη αρχή του Σόλσκιερ, ο οποίος οδήγησε τους Κόκκινους Διαβόλους στο 0-2 επί της Νιούκαστλ και έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες ως προπονητής τους.

Ηταν Σεπτέμβριος του 1946, όταν ο Ματ Μπάσμπι άρχιζε να χτίζει τον θρύλο του στο «Ολντ Τράφορντ». Ο δεύτερος σπουδαιότερος (μετά τον Σερ Αλεξ) προπονητής στην ιστορία του club, ξεκινούσε με τέσσερις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα. Εκτοτε, ουδείς νεοφερμένος τεχνικός δεν θα το επαναλάμβανε για τη Γιουνάιτεντ. Ωσπου την ανέλαβε ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ. Ο Νορβηγός κόουτς είδε τα παλικάρια του να καθαρίζουν 2-0 εκτός τη Νιούκαστλ και έτσι έλαβε την τιμή να ισοφαρίσει εκείνη τη μυθική επίδοση.
Οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν στους 38 βαθμούς, τρεις πίσω από την 5η Άρσεναλ και 6 από την 4η Τσέλσι και το Champions League.

To σκορ για τη Γιουνάιτεντ άνοιξε ο Λουκάκου στο 64΄, παίρνοντας το ριμπάουντ από τη γκέλα του Ντουμπράβκα ο οποίος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα και την έστρωσε ουσιαστικά στον Βέλγο επιθετικό. Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 80΄ με το ωραίο τελείωμα του Ράσφορντ μέσα από την περιοχή.

Νιούκαστλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντουμπράβκα, Γιέντλιν, Σερ (81′ Μούτο), Λασέλς, Ντάμετ, Ρίτσι, Χέιντεν, Ντιαμέ (53′ Σέλβι), Ατσου, Πέρεθ (69′ Πέρεθ), Ροντόν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Λίντελοφ, Τζόουνς, Σο, Βαλένσια, Ερέρα, Μάτιτς, Πογκμπά, Μάτα (63′ Λουκάκου), Μαρσιάλ (63′ Αλέξις Σάντσες), Ράσφορντ (86′ Λίνγκαρντ).