17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024

Όρθιος ο Ερμής πήρε βαθμό.Η ΑΕΚ ξέχασε τη νίκη

By on 13 Ιανουαρίου, 2019 0 284 Views

Η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες που είχαν Ανόρθωση και Ομόνοια και έμεινε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι κιτρινοπράσινοι εξήλθαν ισόπαλοι 2-2 με τον Ερμή, που έφυγε με ένα παλικαρίσιο βαθμό από την «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ». 7ο συνεχόμενο παιχνίδι για την ΑΕΚ, χωρίς να… γευτεί τους τρεις βαθμούς.

Το παιχνίδι άρχισε με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία και την εκμεταλλεύτηκε με το γκολ του Χέφελ στο 11’. Οι γηπεδούχοι είχαν και 2η ευκαιρία με τον σκόρερ τους, όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Φιρινίδη από πλεονεκτική θέση. Από εκεί και πέρα ο Ερμής, ισοζύγισε το παιχνίδι και έφερε τα κάτω πάνω στο τελευταίο 15λεπτο του ημιχρόνου. Έχοντας τον αρχηγό του σε εξαιρετική βραδιά, αρχικά στο 29’ με ένα εξαιρετικό κτύπημα φάουλ, και στο 45’ από την άσπρη βούλα, έστειλε την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια. Οι γηπεδούχοι, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, κυρίως από το 25’ και μετά, όντας χαμένοι στον αγωνιστικό χώρο.

Η ΑΕΚ… ξύπνησε κάπως στην επανάληψη και βρήκε κάποιες ευκαιρίες να σκοράρει, ωστόσο, ο τερματοφύλακας των «φτεροπόδαρων» κράτησε τον Ερμή στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι πίεζαν όλο και περισσότερα την εστία του Φιρινίδη και έφτασαν στην ισοφάριση με τον Φλοριάν στο 75’ από το σημείο του πέναλτι. Μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή, οι Λαρνακείς είχαν την κατοχή, προσπάθησαν όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ολική ανατροπή. Ο Φιρινίδης είπε όχι σε όσες προσπάθειες πραγματοποίησαν οι γηπεδούχοι, με κορυφαία την επέμβαση στο φάουλ του Λαρένα στο 90+6.

ΑΕΚ: Τόνιο, Τρουγιόλς(66′ Γκαρσία), Καταλά, Λαρένα, Τέτε, Χέφελ, Κάσες(60′ Ρουσιάς), Γκονζάλεθ, Ασούμπρε, Σάστρε(30′ Κ. Αναστασίου), Τολεμές.

Ερμής: Φιρινίδης, Πουτζιουρής(58′ Λαγός), Ταραλίδης, Κατσιατής(67′ Ψάλτης), Μαρτίνιουκ, Ντεβέσα, Μακρίεφ, Μαλόν, Κουατσίκα, Νγκάγκα, Μπανούσης(76′ Πηλέας)