5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

Μεγάλο βήμα με ανατροπή στο φινάλε για την ΑΕΚ

By on 16 Ιανουαρίου, 2019 0 320 Views

Η ΑΕΚ πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα στο 90+4′ στο Αμμόχωστος με τον Ασούμπρε που μόλις πέρασε ως αλλαγή σκόραρε! Η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη ήταν καλύτερη στο β’ μέρος όμως… πλήρωσε ακριβά τις πολλές χαμένες της ευκαρίες.

Το σκορ άνοιξε ο Κίνγκσλεϊ μόλις στο 5’ με κοντινό πλασέ έπειτα από πάσα του Ελουντού. Στο 16’ ο Γκολομπάρτ ανέτρεψε στην περιοχή τον Ακοράν και ο Κώστας Ψευδιώτης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Στο 18’ ο Φλοριάν ευστόχησε και έκανε το 1-1.

Στο β’ μέρος η Νέα Σαλαμίνα ήταν καλύτερη και είχε πολλές καλές στιγμές για να κερδίσει όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο Ασούμπρε την… πλήγωσε. Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ μόλις πέρασε ως αλλαγή στον αγώνα δέχθηκε πολύ ωραία πάσα και με την ταχύτητα του πρόλαβε και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Οι δύο ομάδες δικαιούνται να «φωνάζουν» για πέναλτι που δεν τους δόθηκαν. Η ΑΕΚ για την φάση του 44ου λεπτού όταν η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Νουρ και η Νέα Σαλαμίνα για τη φάση του 60ου σε μαρκάρισμα πάνω στον Γκολομπάρτ που ήταν εντός περιοχής και δόθηκε εκτός.

Νέα Σαλαμίνα (Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Μιντίκκης, Φουστάρ, Γκολομπάρτ, Χριστοφόρου, Κορέια, Μαργκάσα (82′ Ρέινολτς), Νουρ, Ελουντού (86′ Ελουντού), Σικόρσκι (74′ Τζαΐλσον), Κίνγκσλεϊ

Στον πάγκο: Αλμπόκε, Άγκους, Λεμέσιος, Κωστή, Σιαθάς, Νικολάου, Χατζηκωνσταντή

ΑΕΚ (Ιντάλκο): Τόνιο, Γκαρσία, Καταλά, Μοϊσόφ, Χέφελ, Λαρένα, Κάσες, Ακοράν, Τέτε (90+3′ Ασούμπρε), Ακίνο (73′ Τρισκόφκσι), Φλοριάν (22′ Ρουσιάς)

Στον πάγκο: Χριστοδούλου,, Ρ. Αναστασίου, Τούμπας, Κωνσταντίνου, Κ. Αναστίου, Ρουσιάς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φουστάρ, Γκολομπάρτ, Ελουντού, Χριστοφόρου / Κάσες, Φλοριάν, Ρουσιάς, Καταλά, Λαρένα

ΓΗΠΕΔΟ: «Αμμόχωστος»

Διαιτητής: Ψευδιώτης Κώστας
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Νικήτα Στέλιος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας
Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος