3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024

Η Σίτι πέτυχε τριάρα και καταδιώκει την Λίβερπουλ

By on 20 Ιανουαρίου, 2019 0 393 Views

Με τον Σανέ να βάζει δύο γκολ, η Σίτι επιβλήθηκε 0-3 της Χάντερσφιλντ, πέτυχε την 4η σερί νίκη στην PL και επέστρεψε στο -4 από την Λίβερπουλ.

Εκανε το χρέος της και συνεχίζει. Κάπως έτσι είναι το… έργο για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που ήταν ανώτερη από την αντίπαλό της, την λύγισε εύκολα εκτός έδρας και μπόρεσε να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Ο Λιρόι Σανέ πέτυχε δύο γκολ για τους Πολίτες, που έφτασαν τα 102 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις [62 στην Premier League] και έγιναν η πρώτη ομάδα από τα 5 μεγάλα πρωταθλήματα που κάνει κάτι τέτοιο.

Εύκολα έκανε από νωρίς τη ζωή της η Σίτι, σε ένα πρώτο μέρος το οποίο δεν είχε πολλές φάσεις. Σε μία από αυτές μόλις στο 3′ ο Αγουέρο μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του πέρασε έξω, για να σταθείο πιο τυχερή στο 18′ η ομάδα του Πεπ και να ανοίξει το σκορ καθώς ο Ντανίλο έκανε το μακρινό σουτ που κόντραρε στον Σίντλερ και ξεγέλασε τον Λεσλ για το 0-1 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Νωρίς στην επανάλη, σε διάστημα τριών λεπτών η Σίτι καθάρισε το ματς. Στο 54′ ο Ντε Μπρόινε έδωσε αριστερά στον Σανέ, που ήταν οφσάιντ, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Στέρλινγκ με κεφαλιά έκανε εύκολα το 0-2 και στο 57′ ο Ντανίλο έκοψε με πάσα, ο Αγουέρο έκανε καταπληκτική ασίστ με τη μία με κεφαλιά και ο Σανέ τελείωσε από κοντά τη φάση για το 0-3 φτάνοντας την συνεισφορά του φέτος σε γκολ μόνο στην PL στα 17 [9 ασίστ].

Μετά το προβάδισμα των τριών γκολ ο Γκουαρδιόλα έβγαλε αμέσως τον Φερναντίνιο, η ομάδα του έριξε ρυθμό και διαχειρίστηκε το υπόλοιπο του ματς. Σε αυτό, ο Μουνιέ πέρασε αλλαγή για την Χάντερσφιλντ και έκανε τη… διαφορά χάνοντας τρεις ευκαιρίες για το γκολ της τιμής που τελικά δεν ήρθε ποτέ.
Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ, Ντανίλο, Φερναντίνιο (59′ Νταβίδ Σίλβα), Γκουντογκάν (80′ Ντελφ), Ντε Μπρόινε, Σανέ (72′ Μπερνάρντο Σίλβα), Στέρλινγκ, Αγουέρο.

Χάντερσφιλντ (Μαρκ Χάντσον): Λεσλ, Λεβ, Σίντλερ, Κόνγκολο, Σμιθ, Μπακούνα (64′ Πρίτσαρντ), Χογκ, Πάντσεον, Μπενζά, Κατσούνγκα, Ντιακαμπί (59′ Μουνιέ).