30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΚΛΟΠ:Ένα πέναλτι είναι πέναλτι, δεν χρειάζεται να βγει αίμα για να δοθεί

ΚΛΟΠ:Ένα πέναλτι είναι πέναλτι, δεν χρειάζεται να βγει αίμα για να δοθεί

By on 31 Ιανουαρίου, 2019 0 517 Views

H Λίβερπουλ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Λέστερ στο “Άνφιλντ”, χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και απέτυχε να αυξήσει και πάλι την διαφορά στους επτά βαθμούς από τη δεύτερη, Μάντσεστερ Σίτι. Πάντως, είναι στο +5 και συνεχίζει να ελέγχει ακόμα την κούρσα του τίτλου.

Οι “ρεντς” άνοιξαν το σκορ με τον Σαντιό Μανέ μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του ματς. Η Λέστερ ήταν καλύτερη στη συνέχεια κι έφθασε στην ισοφάριση. Το πέτυχε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου με τον Μαγκουάιρ.

Οι “αλεπούδες” είχαν κλασικές ευκαιρίες για να πάρουν και τη νίκη, αλλά οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται ορθά για πέναλτι που δεν δόθηκε σε επαφή του Ρικάρδο Περέιρα με τον Ναμπί Κεϊτά, κάτι που στάθηκε και ο Γιούργκεν Κλοπ στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ενώ ζήτησε και μια κόκκινη στον Μαγκουάιρ για μαρκάρισμα στον Μανέ στο πρώτο μέρος, όπου δόθηκε κίτρινη.

Ο Γερμανός προπονητής είχε παράπονα από τη διαιτησία του Μάρτιν Άτκινσον και μιλώντας μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ανέφερε για την κόκκινη του πρώτου μέρους ότι “θα έλεγα ότι ήταν 100% ευκαιρία για γκολ από τον Μανέ. Ο Μάρτιν Άτκινσον όμως θεώρησε ότι δεν ήταν για κόκκινη κάρτα η φάση και έδωσε κίτρινη”.

Για τη φάση του πέναλτι στον Κεϊτά, σχολίασε: “Δε νομίζω ότι χρειάζεται VAR γι’ αυτό. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε πως ήταν πέναλτι. Δεν ξέρω τι σκέφτηκε εκείνη τη στιγμή ο Άτκινσον. Θεωρώ ότι είχε την καλύτερη θέση για να δει τη φάση. Ένα πέναλτι είναι πέναλτι, δεν χρειάζεται να βγει αίμα για να δοθεί. Ένας παίκτης μας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, έτσι έχει η κατάσταση, δεν αλλάζει αυτό”.

Από ‘κει και πέρα, ο Κλοπ ανέφερε για τον αγώνα πως “πληρώνεις τα λάθη σου. Εμείς πιέσαμε τη Λέστερ στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά άντεξε πολύ καλά. Ήμασταν άτυχοι με το γκολ που δεχτήκαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Είμαι απογοητευμένος που δεν πήραμε τον αγώνα. Θέλουμε να νικάμε.

Σε σχέση με τη Σίτι, έχουμε έναν πόντο περισσότερο από πριν. Τώρα, έχουμε μερικές ημέρες να προετοιμαστούμε για τη Γουέστ Χαμ και αυτό θα κάνουμε. Δεν μετράμε πόντους και ελπίζουμε σε διαφορές από τις άλλες ομάδες. Πρέπει να νικάμε στα παιχνίδια μας. Αυτό δεν συνέβη απόψε και δεν είμαστε χαρούμενοι”.