27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024

Πάτησε τετράδα με τριάρα η Γιουνάιτεντ

By on 9 Φεβρουαρίου, 2019 0 331 Views

Με δύο γκολ του Πολ Πογκμπά και ένα του Αντονί Μαρσιάλ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε νικήτρια με 3-0 από την έδρα της Φούλαμ και μπήκε στην πρώτη τετράδα της Premier League.

Πριν την έλευση του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ η πρώτη τετράδα του αγγλικού πρωταθλήματος έμοιαζε απίθανη για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Λιγότερο από δύο μήνες μετά την άφιξη του Νορβηγού στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων», η τετράδα έχει γίνει πραγματικότητα. Η Γιουνάιτεντ πέρασε… αέρα από το «Κρέιβεν Κότατζ», καθώς επικράτησε με 3-0 της Φούλαμ και έφτασε τους 51 βαθμούς προσπερνώντας στην 4η θέση έστω και προσωρινά την Τσέλσι, που έχει 50 και αύριο αγωνίζεται στο Μάντσεστερ με αντίπαλο τη Σίτι.

Η νίκη απέναντι στη Φούλαμ κρίθηκε από νωρίς, με τους «μπέμπηδες» να βασίζονται στο γαλλικό δίδυμο των Πολ Πογκμπά και Αντονί Μαρσιάλ. Στο 14ο λεπτό ο Πολ Πογκμπά σούταρε από πολύ πλάγια θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή της Φούλαμ και κατάφερε να βρει δίχτυα σε ένα γκολ μεγάλης δυσκολίας. Ακολούθησε ένα σπουδαίο σόλο του Μαρσιάλ. Στο 23′ ο νεαρός επιθετικός πήρε την μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή και έκανε μια κούρσα, ντρίμπλαρε δύο αντιπάλους του και βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή πλασάροντας για το 2-0.

Από εκείνο το σημείο το ματς είχε κριθεί, με την ομάδα του Σόλσκιερ να διαχειρίζεται το προβάδισμά της. Έγιναν κάποιες λίγες ευκαιρίες εκατέρωθεν κι εκείνη που βρήκε τελικά δίχτυα ξανά ήταν η Γιουνάιτεντ. Στο 64′ ο Χουάν Μάτα ανατράπηκε στην περιοχή της Φούλαμ από τον Λε Μαρσάντ κι ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Πογκμπά ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 3-0, που ήταν και το τελικό σκορ.