12 Μαΐου, 2024
  • 12 Μαΐου, 2024

Η Σίτι στα πέναλτι κέρδισε το league Cup

By on 24 Φεβρουαρίου, 2019 0 586 Views

Σε έναν τελικό που ο keeper της Τσέλσι αρνήθηκε να γίνει αλλαγή, η Μάντσεστερ Σίτι ύστερα από 120 άσφαιρα λεπτά, νίκησε 3-4 στα πέναλτι και κράτησε τον τίτλο του League Cup.

Αν σκεφτεί κανείς τα ψυχικά τραύματα που υπήρχαν η μάχη που έδωσε η Τσέλσι στο χορτάρι του «Γουέμπλεϊ» ήταν σχεδόν συγκινητική. Στο ίδιο γήπεδο είχε χάσει το καλοκαίρι το Σούπερ Καπ με το καθαρό 2-0. Πριν από δύο εβδομάδες το σενάριο ήταν ακόμα πιο φρικιαστικό.

Οι «πολίτες» την διέσυραν με 6-0 στην πιο ντροπιαστική ήττα των «μπλε» στην εποχή Αμπράμοβιτς. Αυτή τη φορά όμως η Τσέλσι είχε αποφασίσει να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της.

Ο Μαουρίσιο Σάρι παράτησε τα κορδελάκια και το ποδόσφαιρο κατοχής και έστησε ένα ιταλικό κλεφτοπόλεμο. Οι παίκτες του έμοιαζαν θυμωμένοι στο γήπεδο, αποφασισμένοι να δώσουν απαντήσεις σους ίδιους τους εαυτούς τους.

Έσβησαν τον ρυθμό, στο πρώτο μέρος δεν υπήρχε καν φάση. Με το ματς να κυλάει στο zero, οι παίκτες του Σάρι άρχισαν να ψάχνουν όλο και περισσότερο την κόντρα με τον Αζάρ σε ρόλο «μόνος μου και όλοι σας» και τον Ν’ Γκολό Καντέ σε ρόλο κρυφού κυνηγού!

Με εξαίρεση τον Αγκουέρο, ο οποίος έβρισκε τον τρόπο να τελειώνει φάσεις, ολόκληρη η Μάντσεστερ Σίτι ήταν μπλοκαρισμένη. Χώροι, φάσεις, ρυθμός δεν βρέθηκε ποτέ. Το αμυντικό πλάνο του Σάρι πήρε άριστα για 120 λεπτά, όμως αν δεν βάλεις γκολ δεν κερδίζεις.

Στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, η Τσέλσι δεν ήταν το ίδιο ψύχραιμη. Το πέναλτι του Ζορζίνιο σταμάτησε στα χέρια του Έντερσον, ο Νταβίντ Λουίζ σημάδεψε το δοκάρι και κάπως έτσι (3-4) η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και 6η συνολικά το Carabao Cup (πρώην League Cup), σε έναν τελικό όπου όλα της τα πλάνα εξουδετερώθηκαν.