2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η Σίτι γύρισε στην κορυφή.Mε το δεξί στο νέο της γήπεδο η Τότεναμ, εύκολα η Τσέλσι!

Η Σίτι γύρισε στην κορυφή.Mε το δεξί στο νέο της γήπεδο η Τότεναμ, εύκολα η Τσέλσι!

By on 3 Απριλίου, 2019 0 601 Views

Η Σίτι επικράτησε 2-0 της Κάρντιφ στο ρελαντί και βρέθηκε ξανά στην κορυφή της Premier League! Mε το δεξί στο νέο της γήπεδο η Τότεναμ, εύκολα η Τσέλσι!

Η κορυφή ξανά στα… γαλάζια! Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε εύκολα 2-0 της Κάρντιφ στο Ετιχαντ και βρέθηκε ξανά στο +1 από τη Λίβερπουλ! Με επτά αλλαγές παρουσιάστηκαν οι Πολίτες, αλλά είχαν… 26 (!) τελικές κόντρα στους Ουαλούς. Η Σίτι μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στα 32 δευτερόλεπτα άγγιξε το γκολ, αλλά ο Ζεσούς από την πάσα του Ντε Μπρόινε δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ωστόσο, στο 6ο λεπτό ήρθε το τέρμα για τους Πολίτες. Ο Βέλγος με υπέροχη ενέργεια και άψογο τελείωμα πέτυχε το 2ο του τέρμα στη φετινή Premier League. Παράλληλα, ήταν το 17ο γκολ της Σίτι στο πρώτο τέταρτο των αγώνων στη φετινή διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 27′ πλησίασαν το γκολ , όταν από ωραία προσπάθεια του Ντε Μπρόινε, ο Ζεσούς δεν μπόρεσε να σκοράρει. Η Σίτι πίεζε για ένα δεύτερο τέρμα και αυτό ήρθε στο 44′ με σουτάρα του Σανέ. Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, η ομάδα του Πεπ δεν ανησύχησε, είχε δοκάρι με τον Μαχρέζ, αλλά δε βρήκε ακόμα ένα γκολ. Οσο για την Κάρντιφ, πλησίασε στο τέλος στο γκολ, αλλά ο Νιάσε έχασε μεγάλο τετ α τετ. Ετσι, οι Ουαλοί έμειναν στον -5 από τη ζώνη παραμονής!
Η ΤΟΤΕΝΑΜ
Η Τότεναμ έκανε ποδαρικό στο νέο της σπιτικό με νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας (2-0) που την επανέφερε στην τρίτη θέση. Καλή εμφάνιση μετά από καιρό για την Τσέλσι που διέλυσε την Μπράιτον (3-0) και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για έξοδο στο Champions League.

Το περιβάλλον ήταν άγνωστο, μέχρι να προσαρμοστούν οι παίκτες της Τότεναμ στο νέο της στολίδι, τους πήρε κάποιο χρόνο. Υπό το βλέμμα 59.215 τυχερών που πήραν γεύση από το νέο γήπεδο, οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποκετίνο έκαναν ποδαρικό με το δεξί απέναντι σε μία πολύ ανταγωνιστική Κρίσταλ Πάλας.

Η ιστορία έγραψε πως ο πρώτος παίκτης που σκόραρε για τα «σπιρούνια» σε αυτό το γήπεδο ήταν Ασιάτης. Χρειάστηκε να περάσουν 55 λεπτά μέχρις ότου ο Σόν να εκμεταλλευτεί κλέψιμο και πάσα του Έρικσεν με με ένα περίεργο σουτ που κόντραρε σε σώματα να κάνει το 1-0.

Η ΤΣΕΛΣΙ
Η Τσέλσι δεν αντιμετώπισε την παραμικρή δυσκολία στο Στάμφορντ Μπριτζ κόντρα στη Μπράιτον. Οι “μπλε” επικράτησαν 3-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Ζιρού, Αζάρ και Λόφτους-Τσικ.

Αυτή ήταν η 19η νίκη για την ομάδα του Λονδίνου, που βρίσκεται στην 5η θέση, στο +2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.