27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τρελό ματς με εντυπωσιακές ανατροπές και… 4-4 Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα

Τρελό ματς με εντυπωσιακές ανατροπές και… 4-4 Βιγιαρεάλ-Μπαρτσελόνα

By on 3 Απριλίου, 2019 0 1141 Views

Απίθανο, τρελό ματς με εντυπωσιακές ανατροπές και… 4-4 στο Cerámica! Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 2-0, η Βιγιαρεάλ πέτυχε τέσσερα γκολ, αλλά οι Μέσι, Σουάρες στις καθυστερήσεις πέτυχαν την… ασύλληπτη ισοφάριση. Αυτή η διακύμανση του σκορ έχει συμβεί άλλες δυο φορές στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, το 1963 (Μπαρτσελόνα) και το 2008 (Βιγιαρεάλ). Στο +8 από την Ατλέτικο οι Καταλανοί που την υποδέχονται το Σάββατο στο Καμπ Νόου.

Χωρίς Μέσι, Ράκιττιτς, Πικέ παρουσίασε τη Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε σε ένα εκτεταμένο rotation ενόψει των αναμετρήσεων με Ατλέτικο και Μαν. Γιουνάιτεντ. Η Βιγιαρεάλ μπήκε δυνατά στο ματς, έβρισκε εύκολα χώρους για την αντίπαλη εστία. Στο 6ο λεπτό από την καρφωτή κεφαλιά του Ιμπόρα ο Τερ Στέγκεν έδιωξε εντυπωσιακά, ενώ στο 8′ ο Τσουκουέζε βρέθηκε τετ α τετ, αλλά και πάλι ο Γερμανός ήταν εξαιρετικός! Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες, αλλά η Μπαρτσελόνα το γκολ! Στο 12ο λεπτό, ο Μάλκομ έφυγε ωραία από τα δεξιά, μοίρασε την ιδανική στιγμή στον Κουτίνιο, ο οποίος άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή. Οι Καταλανοί πίεσαν και στο 16ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο τέρμα. Ο Βιδάλ έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Μάλκομ με υπέροχη κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του στη La Liga. Tρία λεπτά αργότερα η Μπάρτσα είχε μια νέα μεγάλη ευκαιρία, ο Κουτίνιο βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι και ο Ασένχο πρόλαβε να μαζέψει. Ωστόσο, η Βιγιαρεάλ είχε την απάντησή της και στο 23′ ο Τσουκουέζε βρήκε χώρο, το πρώτο πλασέ σταμάτησε στο δοκάρι, ωστόσο στο δεύτερο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο ρυθμός έπεσε, η Μπαρτσελόνα κάλυψε τα κενά, αν και θα μπορούσε να πετύχει ένα τρίτο γκολ, αλλά ο Ασένχο νίκησε τον Σουάρες.

Το σκηνικό στην επανάληψη διαφορετικό, η Βιγιαρεάλ ήταν εντυπωσιακή και με τους Τσουκουέζε, Εκαμπί να κάνουν άνω – κάτω την άμυνα των Καταλανών έφερε τα πάνω – κάτω! Στο 50ο λεπτό ο Τσουκουέζε έβγαλε εξαιρετική ασίστ, ο Εκαμπί έκανε την κούρσα, εκμεταλλεύθηκε τη γκάφα του Τερ Στέγκεν και με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 2-2. Ο Βαλβέρδε πέρασε στο 61′ τον Μέσι, αλλά έπειτα από ένα λεπτό ήρθε η ολική ανατροπή για τη Βιγιαρεάλ. Ο Μορλάνες έκανε τη σέντρα και ο Ιμπόρα με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 3-2. Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι και παρά την αποχώρηση του ηγέτη τους, Ικαμπί πέτυχαν και τέταρτο τέρμα. Στο 80′ ο Καθόρλα έβγαλε μαγική ασίστ και ο Μπάκα (έξι λεπτά μετά την είσοδό του) με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 4-2. Η Βιγιαρεάλ έμεινε με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε στο 86′ ο Αλβαρες κι αυτή η αποβολή έπαιξε καθοριστικό ρόλο! Η Μπαρτσελόνα βγήκε μπροστά, τα έδωσε όλα και απάντησε με το ίδιο νόμισμα στα Κίτρινα υποβρύχια. Στο 90′ μείωσε σε 4-3, με ένα απίθανο γκολ με εκτέλεση φάουλ από τον Μέσι και στην τελευταία φάση του ματς, ο Σουάρες με άπιαστο σουτ διαμόρφωσε το 4-4!

Βιγιαρεάλ: Ασένχο, Γκασπάρ, Ρουίθ, Φούνες Μόρι, Γκονζάλες, Καθόρλα, Ιμπόρα, Μορλάνες (63′ Κάσερες), Πεντράθα, Εκαμπί (74′ Μπάκα), Τσουκουβέζε (88′ Μπονέρα)

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Αλμπα, Ρομπέρτο, Ουμτιτί, Λενγκλέ, Βιδάλ, Μπουσκέτς (73′ Ράκιτιτς), Κουτίνιο (61′ Μέσι), Αρτούρ (73′ Αλενιά), Σουάρες, Μάλκομ