2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024

Ο Σαλάχ έκανε τη διαφορά και το γύρισε η Λίβερπουλ

By on 6 Απριλίου, 2019 0 548 Views

O Σαλάχ έφτασε τα 50 γκολ με τους Reds στην Premier, η Λίβερπουλ επικράτησε 3-1 της Σαουθάμπτον στο Σεντ Μέρις και βρέθηκε στο +2 από τη Σίτι!

H Λίβερπουλ διαθέτει το περίφημο winning mentality και το απέδειξε στο Σεντ Μέρις. Οι Κόκκινοι δεν έπεισαν, δεν έκαναν φάσεις, αλλά πέτυχαν τρία γκολ -τα δυο μετά το 80ο λεπτό- επικράτησαν 3-1 της σκληρής Σαουθάμπτον και βρέθηκαν στην κορυφή, αλλά και στο +2 από τη Σίτι (με ματς περισσότερο). Ο Σαλάχ έκανε τη διαφορά όταν χρειάστηκε, ενώ ήταν ο 16ος κερδισμένος βαθμός με ανατροπή τη φετινή σεζόν.

Νωθρό το ξεκίνημα της Λίβερπουλ, με τη Σαουθάμπτον να εκμεταλλεύεται τα κενά της αντιπάλου, να τη «σπρώχνει» στο εύκολο λάθος και να απειλεί. Μάλιστα, στο 9ο λεπτό ήρθε και το γκολ για τους γηπεδούχους. Κακή ανασταλτική λειτουργία των Reds, ο Μπέρτραντ έκανε εύκολα τη σέντρα, ο Χόιμπιεργκ πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο Λονγκ από κοντά πέτυχε το 1-0. Ηταν το 50ο γκολ του Ιρλανδού στην Premier League, αλλά και το Νο 5000 που δέχθηκε η Λίβερπουλ στην ιστορία της στην κατηγορία. Οι Κόκκινοι χωρίς να πείσουν έκαναν την πρώτη τους φάση στο 16′, ο Μανέ νικήθηκε από τον Γκαν, ενώ ο Κεϊτά δεν μπόρεσε από κοντά να τη σπρώξει στα δίχτυα. Η εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν κακή και παρά το 71% κατοχή δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική. Μάλιστα, η Σαουθάμπτον είχε νέα καλή ευκαιρία στο 20ο λεπτό, αλλά ο Λονγκ δεν κατάφερε από κοντά να σκοράρει. Μετά το 25′ οι Reds ισορρόπησαν, πίεσαν και στη δεύτερη τους φάση στο παιχνίδι έφεραν το ματς στα ίσα. Η φάση του 36′ μπορεί να άρχισε από οφσάιντ (Σαλάχ), ωστόσο στην εξέλιξη της και από τη σέντρα του Αρνολντ, ο Κεϊτά με κεφαλιά πέτυχε το 1-1.

Η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο, με τον Κλοπ να περνά στο ματς, Χέντερσον και Μίλνερ για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του στον άξονα. Οι Αγιοι άντεξαν την πίεση, η οποία έγινε πιο έντονη μετά το 60ο λεπτό.Οι Reds προσπαθούσαν, αλλά σε δυο περιπτώσεις ο Κουτίνιο δε βρήκε στόχο. Ολα αυτά μέχρι το 80′ λεπτό, όταν και ο Σαλάχ πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο και με απίθανο κούρσα, αλλά και έξοχο τελείωμα πέτυχε το 2-1! Ηταν το 50ο γκολ (σε 69 ματς) για τον Αιγύπτιο στην Premier με τα κόκκινα και μόνοι οι Σίρερ (50 σε 66 με Μπλάκμπερν), Φαν Νίστελροϊ (68 με Γιουνάιτεντ) τα πέτυχαν νωρίτερα. Ο Σαλάχ έδιωξε το άγχος, οι Κόκκινοι απελευθερώθηκαν και στο 86′ ο Χέντερσον με ιδανικό τρόπο βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το 3-1!