4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άδικο να φορτωθούν ευθύνες (που δεν έχει)στον Γιάννη Αναστασίου

Άδικο να φορτωθούν ευθύνες (που δεν έχει)στον Γιάννη Αναστασίου

By on 24 Απριλίου, 2019 0 9217 Views

H έντονη κριτική στον προπονητή της Ομόνοιας Γιάννη Αναστασίου ξεπερνά τα όρια της υπερβολής και σίγουρα είναι άδικη. Όχι γιατί είναι αλάνθαστος ο Ελλαδίτης προπονητής αλλά γιατί ο ίδιος ήρθε όταν πλέον το τρένο …χάθηκε και αποδείχθηκαν πατάτες οι επιλογές του καλοκαιριού από τους Γκόμεθ και Ολίβα.

Είναι δίκαιο να φορτωθεί την ευθύνη ο Αναστασίου για την πορεία της Ομόνοιας χωρίς να είχε καμιά σχέση με το κτίσιμο της ομάδας στο ξεκίνημα της χρονιάς?

Όταν από το ρόστερ του καλοκαιριού έφυγαν ήδη παίκτες, όταν  είναι δεδομένο ότι στο τέλος της περιόδου θα φύγουν σχεδόν όλοι όσοι ήρθαν το καλοκαίρι καθώς και άλλοι που έκλεισαν το κύκλο τους στους πράσινους τι θα μπορούσε να κάνει ο Αναστασίου περισσότερο από αυτό που βλέπουμε? Ο Κολοβός τον οποίο επέλεξε βγαίνει καλός με ποιότητα και δυνατότητες, κάποιοι νεαροί που πήραν ευκαιρίες δείχνουν ότι έχουν μέλλον, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Ομόνοια έχει γυμνό ρόστερ και θα πρέπει να γεμίσει με ποιότητα και ποσότητα για τη νέα χρονιά. Για αυτό άλλωστε προσλήφθηκε κι ο Νεόφυτος Λάρκου στη θέση του τεχνικού διευθυντή.

 Ασφαλώς μετά από μια πεντάρα όπως την τελευταία ,κανείς στην Ομόνοια δεν είναι ευχαριστημένος όσα προβλήματα και αν υπάρχουν στο ρόστερ.  Ίσως όμως αυτό να λειτουργήσει ως απόδειξη ότι η Ομόνοια πρέπει να κτιστεί από την αρχή…Δεν έχει κορμό ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει. Δεν είναι συμπλήρωμα που θέλει το έμψυχο υλικό της…Η δεύτερη φάση κατέδειξε όλα τα κενά και πόσοι παίκτες μπορούν να είναι στο ρόστερ μιας ομάδας με το όνομα ,το βάρος και τους στόχους της Ομόνοιας. Μετρούνται στο δάκτυλο του ενός χεριού και αυτό δεν είναι ευθύνη του νυν προπονητή. Είναι λάθη χρόνων συσσωρευμένα και αυτή την ώρα αποκαλύπτονται εκκωφαντικά. Ο Γ. Αναστασίου δεν είναι υπαίτιος για τα χάλια της Ομόνοιας, ούτε ο Λάρκου φυσικά… Αν επιρριφθούν ευθύνες στον προπονητή θα υπάρξει για άλλη μια φορά αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά αίτια που έφεραν την Ομόνοια σε αυτή την κατάσταση.

Είναι δουλειά της διοίκησης και του Λάρκου αν ο Γ. Αναστασίου θα είναι ο προπονητής στον οποίο θα ανατεθεί η ευθύνη για τη νέα χρονιά αλλά το βέβαιο είναι ότι είναι υπερβολικό και άδικο να φορτωθεί η ευθύνη για την φετινή πορεία στον Γιάννη Αναστασίου.