2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Αφεντικό της κορυφής η Σίτι.Δεν σταμάτησε ούτε στο «Ολντ Τράφορντ»

Αφεντικό της κορυφής η Σίτι.Δεν σταμάτησε ούτε στο «Ολντ Τράφορντ»

By on 24 Απριλίου, 2019 0 475 Views

H ομαδάρα του Πεπ Γκουαρντιόλα πέρασε νικηφόρα και από το «Ολντ Τράφορντ» (0-2 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και βρίσκεται αγκαλιά με την κατάκτηση της Premier League.

Ήταν το δυσκολότερο παιχνίδι ως το τέλος. Η 24η Απριλίου ήταν κυκλωμένη με κόκκινο μαρκαδόρο από τον Πεπ Γκουαρντιόλα και αυτή η μηχανή που λέγεται Μάντσεστερ Σίτι δεν έκανε στάση ούτε στο «Ολντ Τράφορντ».

Πέρσι τερμάτισε με 100 βαθμούς, φέτος πάει να κάνει κάτι ακόμα πιο δύσκολο. Να κερδίσει όλα τα παιχνίδια από τον Φεβρουάριο και μετά (δεν έχει γίνει ποτέ) και να πάρει «καπάκι» το πρωτάθλημα με 98 βαθμούς!

Η Μάντσεστερ Σίτι πάτησε το γκάζι στην επανάληψη και με γκολ από Μπερνάρντο Σίλβα και Σανέ έκανε επίδειξη ανωτερότητας επί της συμπολίτισσας Γιουνάιτεντ και με το 0-2 (11η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα) προσπέρασε ξανά την Λίβερπουλ (89-88) τρεις στροφές πριν το τέλος.

Αν οι πολίτες πάρουν τα τρία τελευταία τους παιχνίδια (εκτός με Μπέρνλι, εντός με Λέστερ και εκτός με Μπράιτον), τότε η Λίβερπουλ θα μείνει στα κρύα του λουτρού, έστω κι αν έχει κάνει μία υπερβατική σεζόν, με μία μόλις ήττα σε όλο το πρωτάθλημα!

Η Γιουνάιτεντ μπήκε στο ματς όπως ακριβώς με τη Μπαρτσελόνα, πίσω από τη μπάλα και η κατοχή στη Σίτι. Χωρίς ρυθμό το ματς στο πρώτο 20λεπτο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο, να πιέζουν, αλλά να μη βρίσκουν χώρους για την εστία του Ντε Χέα. Η πρώτη καλή φάση στο ματς ήταν για τη Γιουνάιτεντ, όταν ο Πογκμπά βρήκε ωραία τον Λίνγκαρντ, ο τελευταίος έπιασε το σουτ με τη μια αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 20ο λεπτό, αλλά ο Μπερνάρντο νικήθηκε από τον Ντε Χέα. Η πίεση των γηπεδούχων στα χαφ είχε εγκλωβίσει τους Πολίτες που δεν ήταν σε θέση να δημιουργήσουν. Μάλιστα, η καλύτερη φάση της ομάδας του Πεπ ήρθε στο 44′, η μπάλα κρύφτηκε, ο Στέρλινγκ όμως δεν έκανε το ιδανικό τελείωμα. 

Η αποχώρηση του Φερναντίνιο με το καλημέρα του β’ μέρους και η είσοδος του Σανέ, μάλλον… καλό έκανε στη Σίτι. Ο Γερμανός μπήκε, έδωσε ώθηση και έβαλε την ομάδα του στην περιοχή της αντιπάλου. Ετσι, στο 54΄ ήρθε και το γκολ λύτρωσης, όταν ο Μπερνάρντο έκανε ό,τι ήθελε τον Νταρμιάν, πλάσαρε εξαιρετικά και πέτυχε το 1-0. Οι «πολίτες» θα μπορούσαν άμεσα να έχουν διπλασιάσει τα τέρματά τους, όταν στην αμέσως επόμενη φάση το σουτ του Αγουέρο βρήκε το δοκάρι του Ντε Χέα. Η Γιουνάιτεντ απάντησε στο 56′, αλλά ο Λίνγκαρντ από γύρισμα του Ράσφορντ απέτυχε σε κενή εστία να ισοφαρίσει στην τεράστια στιγμή για την ομάδα του. Αντίθετα, ο Σανέ ήταν πιο ουσιαστικός και στο 66′ με όμορφη ενέργεια διαμόρφωσε το 2-0 και κλείδωσε την 11η διαδοχική νίκη για την ομάδα του.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιάνγκ, Νταρμιάν (83′ Σάντσες), Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Περέιρα (72′ Λουκάκου), Φρεντ, Πογκμπά, Ράσφορντ, Λίνγκαρντ (83′ Μαρσιάλ)

Μάντσεστερ Σίτι: ‘Εντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν (89′ Ντανίλο), Φερναντίνιο (51′ Σανέ), Σίλβα, Μπερνάρντο Σίλβα, Αγουέρο (89’ Γκάμπριελ Ζέσους), Στέρλινγκ