2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τελικό με φιλάθλους στην Ελλάδα ζήτησε η FIFA μέσω Φούσεκ

Τελικό με φιλάθλους στην Ελλάδα ζήτησε η FIFA μέσω Φούσεκ

By on 2 Μαΐου, 2019 0 564 Views

H FIFA εξέφρασε μέσω του «υπερσυμβούλου» της στην ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ την επιθυμία της για διεξαγωγή του τελικού με κόσμο και άπαντες περιμένουν το «πράσινο» φως από τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Ουδείς έγινε σοφότερος μετά τη λήξη της σύσκεψης ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ το Σάββατο 11 Μαΐου.

Δεδομένου ότι δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο διεξαγωγής του αγώνα χωρίς φιλάθλους, κάτι που ενδεχομένως οδηγήσει σε αλυσιδωτές εξελίξεις ως και αναφορικά με την έδρα, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ το πρωί της Πέμπτης (02/05) δεν κατάφεραν παρά να συμφωνήσουν επί της αρχής σε ορισμένα ζητήματα, δίχως να καταλήξουν σε αποφάσεις.

Μια απ’ αυτές αφορά και το αν τελικά θα βρεθούν στο γήπεδο οπαδοί των «Δικέφαλων». Η Αστυνομία εκπροσωπήθηκε στη σύσκεψη, δήλωσε όμως πως δεν έχει την εξουσιοδότηση να απαντήσει αναφορικά με το αν μπορεί να εγγυηθεί την απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα, καθώς και την ομαλή διαδικασία που θα προηγηθεί αυτού. Κάτι τέτοιο χαρακτηρίζεται ως «λογικό» ως και από το περιβάλλον της Ομοσπονδίας, δεδομένου οτι δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με την Πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να μπορούσε να απαντήσει θετικά ή αρνητικά στην εκπεφρασμένη διάθεση των δυο ομάδων να έχουν φιλάθλους στο πλευρό τους.

Εύλογα λοιπόν προκύπτει ως συμπέρασμα το ότι η διεξαγωγή του αγώνα με οπαδούς ή χωρίς θα είναι πολιτική απόφαση. Όλοι θέλουν το ΟΑΚΑ να έχει γεμάτες κερκίδες, με βάση συζήτησης ως προς τον αριθμό των εισιτηρίων τα περίπου 17.000 σε κάθε ομάδα που δόθηκαν πέρυσι.α

Την επιθυμία του για παρουσία φιλάθλων εξέφρασε και ο παρατηρητής της FIFA στην ελληνική ομοσπονδία, Πετρ Φούσεκ, που ήταν παρών στη σύσκεψη, εκφράζοντας τη γνώμη πως αυτό αρμόζει σε μια πολιτισμένη ποδοσφαιρικά χώρα και πως θα πρόκειται για οπισθοδρόμηση αν αυτός γίνει μπροστά σε άδειες κερκίδες.

Άπαντες λοιπόν περιμένουν την απόφαση του Γιώργου Βασιλειάδη, καθώς και το αποτέλεσμα της σύσκεψης που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (06/05) ξανά στα γραφεία της ΕΠΟ, μετά την επαφή που θα έχει ο υφυπουργός Αθλητισμού με την Αστυνομία και τη ΔΕΑΒ.