4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΧΑΜΠΟΥΛΑΣ:Είναι ότι καλύτερο για την Ανόρθωση η παρουσία του Κετσπάγια στη θέση του προπονητή

ΧΑΜΠΟΥΛΑΣ:Είναι ότι καλύτερο για την Ανόρθωση η παρουσία του Κετσπάγια στη θέση του προπονητή

By on 9 Μαΐου, 2019 0 4816 Views

Ο νέος πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ευγένιος Χαμπουλλάς, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την ανάληψη της προεδρίας του δ.σ. της εταιρείας και όλα όσα αφορούν την Ανόρθωση.

«Κατ’ αρχήν να πω ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση. Ήμουν και παλαιότερα σε δ.σ. όμως αυτό το οποίο έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο είναι η επιμονή του κ. Πουλλαΐδη με τον οποίο είχα της επαφές για να επιστρέψει στα διοικητικά της Ανόρθωσης. Πήρα αυτή την απόφαση γνωρίζοντας και τα πράγματα πως έχουν σήμερα στην Ανόρθωση, με την άποψη ότι η Ανόρθωση δεν είναι απλά το ποδόσφαιρο, είναι κάτι παραπάνω από το ποδόσφαιρο. Τώρα που η κατάσταση είναι δύσκολη και χρειάζεται όλους εμάς στο πλευρό της, έπρεπε να δηλώσω παρών», ανέφερε αρχικά για την απόφασή του.

Είναι μια πολύ καίρια θέση που έχετε αναλάβει…

«Είναι ένα πόστο με πάρα πολλές ευθύνες. Μπορεί να μην ήμουν ξανά πρόεδρος, όμως ήμουν σε πολλά συμβούλια στην Ανόρθωση. Γνωρίζω πως είναι να είσαι πρόεδρος, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είμαι αισιόδοξος ότι θα φέρουμε εις πέρας της δυσκολίες, όλοι μαζί. Ο κόσμος μας, έχει δείξει ότι στα δύσκολα είναι στο πλευρό της ομάδας. Στόχος μας να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί όπου ανήκει».

Πότε αναλαμβάνετε;

«Επίσημα από την Δευτέρα, μετά θα ακολουθήσει και Γενική Συνέλευση της εταιρείας όπου θα καταρτιστεί το νέο δ.σ.».

Έχετε καλή σχέση με τον κ. Πουλλαΐδη;

«Η σχέση που έχουμε πάντα ήταν καλή. Έστω και αν δεν συνεργαστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν καθοριστική η επιμονή του για να πάρω την απόφασή μου. Θα ήταν και λίγο άδικο, αφού ήμουν μέλος στην τριμελής επιτροπή που τον έπεισε να έρθει πίσω, να αρνηθώ αυτό του το θέλημα».

Για την επιστροφή του Τιμούρ Κετσπάγια…

«Νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο η παρουσία του Κετσπάγια στη θέση του προπονητή για πάρα πολλούς λόγους. Είμαι βέβαιος ότι θα δούμε μια αλλαγμένη Ανόρθωση αγωνιστικά και αυτό μου λέει η εμπειρία μου. Όταν η ομάδα παίρνει καλά αποτελέσματα, τόσο πιο εύκολο είναι το έργο της διοίκησης για να βελτιώνεται. Όταν υπάρχουν προβλήματα στο αγωνιστικό, δεν μπορεί να ανταποκριθεί σωστά η διοίκηση. Δεν υπήρχε καταλληλότερος για να αναλάβει αυτή τη στιγμή».

Έχετε μιλήσει με τον Τιμούρ Κετσπάγια;

«Έχω έρθει σε επαφή με τον Τιμούρ και αυτή θα γίνεται πιο πυκνή μέρα με τη μέρα για το καλό της Ανόρθωσης».

Υπάρχει κάποια εξέλιξη για τα θέματα προγραμματισμού;

«Δεν είμαι σε θέση να τοποθετηθώ. Ακόμη ενημερώνομαι, έχοντας προτεραιότητα σε αυτά τα θέματα που έχουν σχέση με τα οικονομικά, τα οργανωτικά και τα διοικητικά. Τα του προγραμματισμού, είναι αποκλειστική ευθύνη και πεδίο δράσης του προπονητή».

Πότε θα καταρτιστεί πλήρως το δ.σ. της εταιρείας;

«Ευελπιστώ ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα είμαστε τελειωμένοι και θα εκδώσουμε την ανακοίνωση. Υπάρχει θετική ανταπόκριση από κάποιους παράγοντες».

Η Ανόρθωση χρειάζεται 1.5 εκ. ευρώ ως το τέλος του μήνα;

«Η Ανόρθωση χρειάζεται ένα μεγάλο ποσό ως το τέλος του μήνα. Δεν είναι εύκολος ο οικονομικός δρόμος που έχουμε μπροστά μας, είχαμε θετικές ενδείξεις ιδιαιτέρα και λόγω της ανταπόκρισης του κόσμου, πιστεύουμε ότι θα ανταπεξέλθουμε και θα πάμε καλά. Στην Ανόρθωση δεν μας πάει το κλάμα, θα βρούμε τις λύσεις. Άλλοι να ανησυχούν».

Πως θα εμφανιστεί η Ανόρθωση τη νέα χρονιά;

«Θα πάμε καλύτερα από πέρσι. Πάρα πολύ διαφορετική. Έχει σημασία να καταλήξουμε σε ένα διοικητικό συμβούλιο που να δουλεύει σωστά, να έχουμε την μεγάλη στήριξη του κόσμου, που μόνο κέρδος θα προκύψει από αυτά και όφελος για το σωματείο».

Ο κ. Πουλλαΐδης θα είναι στο δ.σ. της εταιρείας, ή απλά ο μεγαλομέτοχος;

«Θα είναι ο μεγαλομέτοχος. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχει πολλές υποχρεώσεις στο εξωτερικό που δεν του επιτρέπουν να έχει καθημερινή επαφή με τα διοικητικά. Η εμπειρία του όμως και οι γνώσεις του, θα αποτελούν χρήσιμα εργαλεία έτσι ώστε να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις».