28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • O N.Kίρζης έδωσε απαντήσεις για όλα…Τι είπε για Ρομπέρζ και άλλα ερωτήματα

O N.Kίρζης έδωσε απαντήσεις για όλα…Τι είπε για Ρομπέρζ και άλλα ερωτήματα

By on 21 Μαΐου, 2019 0 5347 Views

Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθέσε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κολόσσι.

Οι αρχικές τοποθετήσεις του κ. Κίρζη…
«Όλοι στην ομάδα με πρώτο εμένα προσδοκούσαμε κάτι καλύτερο. Το ότι δεν καταφέραμε να πανηγυρίσουμε τίτλο με στεναχωρεί ιδιαίτερα όπως και όλους τους Απολλωνίστες., Αυτό επιβάλει δουλειά για να επανέλθουμε δριμύτεροι. Όταν άρχισε η χρονιά θέσαμε στόχο να μπούμε στους ομίλους και τα καταφέραμε, πράγμα που αποτελεί ρεκόρ. Παρακολουθήσαμε με περηφάνια την ομάδα στην Ευρώπη αποκλείοντας τέσσερις ομάδες και στον πιο δύσκολο όμιλο εξασφάλισε 7 βαθμούς. Μας λείπει το πρωτάθλημα. Θα το επιδιώξουμε με μεγάλο ζήλο και τη νέα σεζόν».

*«Σημείο αναφοράς είναι η μετακόμιση των τηλεοπτικών μας δικαιωμάτων από την Primetel στην ΚΟΠ TV μέχρι το 2025 με ρεκόρ εσόδων. Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω την Primetel για την πολυετή και άψογη συνεργασία μας.»

*«Εγώ σαν πρόεδρος ζητώ από τον κόσμο ο οποίος είναι ο Απόλλωνας να έρθει κοντά όπως το 2012 και να βοηθήσει την ομάδα. Δεν θα επιτρέψω η απογοήτευση να μας λυγίσει και να μας αποπροσανατολίσει από τους στόχους. Ματώσαμε για να φτάσει η ομάδα σε αυτό το επίπεδο».

Για την φετινή πορεία του Απόλλωνα, και το τι πήγε λάθος σε σύγκριση με πέρσι…
«Θεωρώ ότι πέρσι ήταν πιο δύσκολη η χρονιά από ότι φέτος. Πέρσι, νομίζω ότι ήταν μια ομάδα που έκανε 35 αγώνες και έχασε τρεις φορές, έτσι διερωτάστε πως χάθηκε το πρωτάθλημα. Έχω εκφράσει τις απόψεις μου για το πέρσι. Φέτος, είναι διαφορετικά τα δεδομένα, γιατί ξέρουμε ότι έχουμε ευθύνες και εμείς ως διοίκηση, γιατί χάθηκε αυτό το πρωτάθλημα. Αν ο κόσμος αναγνωρίσει, ότι έχουμε προσπαθήσει αρκετά και ότι θα κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε την ομάδα στο πιο ψηλό σκαλοπάτι, όταν αναγνωρίσει ότι έχουμε κάνει λάθη, όλοι,  αλλά και το που ήταν και που είναι η ομάδα, είναι πιο εύκολο και να κατανοήσουν και να σταθούν δίπλα στην ομάδα», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Αυτοί οι παίκτες οι καινούργιοι δεν βοήθησαν, ευελπιστούμε ότι φέτος θα γίνουν καλύτερες επιλογές και ότι οι παίκτες που θα έρθουν θα μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τους δυο τίτλους».

Πόσοι παίκτες θα έρθουν;
«Ξέρετε, δεν βάζουμε στόχο πόσους παίκτες θα πάρουμε. Θα πάρουμε όσους παίκτες χρειάζεται ο προπονητής, για να κάνει το ένα βήμα περισσότερο από ότι έκανε πέρσι».

Για το θέμα Ρομπέρζ…
«Ο Ρομπέρζ είναι ένα πολύ σημαντικό μέλος της ομάδας αλλά κανείς δεν είναι πιο σημαντικός από την ομάδα. Ο ίδιος έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας ενώ ήξερε ότι θα έπαιζε. Το θέμα το ερευνά η διοίκηση. Σήμερα θα έχουμε αποτελέσματα. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022. Σημαντικός παίκτης ναι αλλά κανείς πιο σημαντικός από την ομάδα».

Γι’ αυτά που γράφονται για τον Ρομπέρζ…
«Δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες. Γράφτηκε από εσάς. Εγώ δεν βρέθηκα με τον Ρομπέρζ. Η τελευταία φορά που τον είδα ήταν πέντε λεπτά πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Πάω στις προπονήσεις παραμονή του αγώνα, τον είδα πριν αρχίσει η προπόνηση. Ούτε με επιστολή ενημέρωσε για κάτι. Επειδή λέχθηκε ότι ζήτησε ο ίδιος να φύγει επειδή η ομάδα αρχίζει προετοιμασία νωρίτερα είναι εντελώς εκτός. Δεν γίνεται να έχεις συμβόλαιο για ακόμα τρία χρόνια και να ζητά να φύγεις για τέτοιο λόγο. Θα βρεθούμε και από κει και πέρα ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του».

Ορίσατε τιμή πώλησης του Ρομπέρζ;
«Ούτε ρήτρα υπάρχει, ούτε τιμή έχουμε ορίσει γιατί δεν τον είδα ακόμα προσωπικά».

Τον θέλει ο προπονητής στην ομάδα;
«Είναι δεδομένο. Φτάνει και ο ίδιος να καταλάβει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω από την ομάδα».

Η έρευνα για πιο θέμα γίνεται αφού δεν μιλήσατε μαζί του;
«Για τους λόγους που ώθησαν τον ποδοσφαιριστή να μην θέλει να πάει στην δουλειά του».

Φεύγουν σημαντικοί παίκτες από τον Απόλλωνα…

«Οι ποδοσφαιριστές μένουν ή φεύγουν, σε όλες τις ομάδες. Νομίζω πως ο Απόλλωνας έχει αποδείξει, ότι κανένας παίκτης που είχε τη διάθεση να αγωνιστεί στην ομάδα, δεν έφυγε από αυτήν. Και εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε τεράστια ευθύνη. Το μέλλον της ομάδας δεν κρέμεται από 1-2 ποδοσφαιριστές. Εμείς προχωρούμε με βάση το καλό της ομάδας. Το αν αποφάσισαν 1-2 παίκτες ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν την γραμμή της ομάδας δεν είναι ευθύνη της ομάδας. Ακόμα και ο Ζάντερ που έκανε μια φανταστική σεζόν πέρσι, δεν είναι ο ίδιος που αγωνίστηκε φέτος, όπως ήταν στον Απόλλωνα».

Για τον Ρομπέρζ αν θα πάει στην Ομόνοια και αν υπάρχει σκέψη ανταλλαγής με τον Κατελάρη…

«Αφού γελάς ακόμη και εσύ με την ερώτησή σου. Με όλο το σεβασμό δεν θα μπω σε αυτή την συζήτηση. Αν ενδιαφέρετε η Ομόνοια που έχουμε, ξέρει το σωστό δρόμο. Πρώτα πρέπει να ξεκαθαριστούν τα δικά μας θέματα. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022».

Ποιοι παράγοντες έπαιξαν ρόλο στο ότι ο Απόλλωνας δεν τα πήγε καλά στο τέλος;

«Ένας από τους κάποιους παράγοντες που δεν τα πήγαμε καλά είναι ότι κάποιοι αναγκάστηκαν να τραβήξουν το κουπί για μεγάλο αριθμό παιχνιδιών. Πέρσι αγωνιστήκαμε σε 56 παιχνίδια, φέτος σε 53. Τράβηξαν αρκετό βάρος, Πέδρο και Σακέτι. Πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές. Ένας από τους στόχους μας να ρίξουμε τον μέσο όριο ηλικίας», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Οι τραυματισμοί που συνέβησαν φέτος, ήταν άνευ προηγουμένου για τον Απόλλωνα. Μιλώ για γενικούς τραυματισμούς. Υπήρχαν σοβαροί τραυματισμοί, με τον Γιούστε, τον Χάμπο. Όμως θα ήταν άδικο να ρίξω όλα τα προβλήματα σε κάποιους επαγγελματίες που δουλεύουν στο Κολοσσι. Σίγουρα υπήρχαν ευθύνες, όμως δεν θα ρίξω όλο το βάρος εκεί».

Για την αποχώρηση Μάγκλιτσα και τον όρο που υπήρχε στη ρήτρα…

«Ο όρος της ρήτρας δεν ήταν σαφής ότι θα ήταν για τις 31 Ιανουαρίου. Αν πηγαίναμε στα άκρα την υπόθεση, μπορούσαμε να διακόψουμε αυτή τη μεταγραφή, αν ο ίδιος ποδοσφαιριστής όμως σου κτυπάει την πόρτα και σου λέει κατά λέξη ότι «εξασφαλίζει το μέλλον  μου και της οικογένειάς μου», δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Αν πηγαίναμε νομικά το αποτέλεσμα δεν θα ήταν καλό ούτε για εμάς, ούτε για τον ίδιο».

Θα προσπαθήσει ο Απόλλωνας να αποφύγει τέτοιου είδους ρήτρες;

«Θα πάρουμε όλα τα μέτρα έτσι ώστε να μη συμβεί ξανά αυτό το πράγμα. Είχαμε συνάντηση με τον παίκτη στις 25-26 του Ιανουαρίου, μας είπε ότι δεν είχε καμία πρόταση και ότι θα μείνει μέχρι τέλους στην ομάδα. Μέσα του Φλεβάρη ήρθε και μας είπε για αυτή την πρόταση. Αυτή η εξέλιξη, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πορεία μας».

Για την κάρτα φιλάθλου, αλλά και την ολοκλήρωση του ρόστερ…

«Δεν έχω κάποια ενημέρωση, περιμένουμε και το νέο Υπουργό όμως ακόμη δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Όσο αφορά το ρόστερ, 17 Ιουνίου θα πρέπει να είναι παρών οι ποδοσφαιριστές μας στην Κύπρο. Θέλουμε α ολοκληρωθεί το ρόστερ όσο πιο σύντομα γίνεται. Δεν θα κάνουμε όμως μεταγραφές για χάρη των μεταγραφών».

Υπάρχει κάποιο πλάνο, 5ετές για παράδειγμα, για την σχέση με την ακαδημία;

«5ετές πλάνο δεν μπορούμε να κάνουμε. Η σχέση ακαδημίας u19-1ης ομάδας πρέπει να έρθει πιο κοντά και να υπάρχει ένα πιο ξεκάθαρο πλάνο για το ποιοι θα μπορούν να βοηθήσουν την 1ηομάδα. Δεν θέλουμε να υπάρχει χάσμα».

Για το θέμα με τον φωτισμό του Τσιρείου…

«Ταλαιπωρούμαστε όλοι. Ο κόσμος, η ομάδα. Έχουμε στείλει επιστολή στο Τσίρειο για το θέμα του φωτισμού. Δεν μπορούμε από μόνοι μας να παίρνουμε αποφάσεις για το Τσίρειο. Δυστυχώς δεν είδαμε κάποια ανταπόκριση και τους αγώνες της Ευρώπης θα τους κάνουμε στο ΓΣΠ».

Για το πλεόνασμα της φετινής περιόδου…

«Φέτος, δόθηκε ότι η ομάδα είχε πλεόνασμα και ότι υπήρχαν λεφτά για μεταγραφές και κάπου ο κόσμος δεν έδειξε εμπιστοσύνη στην ομάδα, διότι πίστευε ότι δεν θέλαμε να γίνουν μεταγραφές. Δεν ήταν θέμα λεφτών οι μεταγραφές. Εμείς θέλουμε όπως αναλύεται εσείς οι δημοσιογράφοι τα έσοδα, να αναλύεται και λίγο τα έξοδα και να βλέπετε τις τεράστιες ζημιές. Αυτό το πλεόνασμα δεν ήταν στην τράπεζα και… καθόταν. Την προηγουμένη χρονιά,  είχαμε μείον 2 εκ ευρώ».

Για την σχέση σας με τον κ. Ζάχαβι;

«Θα παραμείνει πάντα φιλική η σχέση μας. Ο κ. Ζάχαβι δεν ήταν ποτέ μέλος της εταιρείας, αλλά συνεργάτης του Απόλλωνα. Είναι ευπρόσδεκτος οποιοσδήποτε παίκτης του Πίνι. Αν μας κάνουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που εκπροσωπεί, γιατί όχι. Κάποιοι έπαιξαν κάποιοι όχι. Η σχέση που έχουμε υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει».

Αν ενδιαφέρεται κάποιος να αναλάβει τον Απόλλωνα;

«Όποιος ενδιαφέρεται, να κοπιάσει να τα βάλουμε κάτω. Δεν ήρθα να κάνω καριέρα στον Απόλλωνα. Αν υπάρχει κάποιος να πάρει την ομάδα πιο ψηλά, να έρθει. Όποιος και να είναι ο πρόεδρος, ο προπονητής, η ιδέα είναι υπεράνω όλων. Ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα, όποιος και να είναι εδώ. Αυτό ζητούμε σήμερα».