3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024

ΛΩΡΗΣ:Εξαιρετική η συνεργασία με Παπασταύρου

By on 29 Μαΐου, 2019 0 6259 Views

Δημοσιογραφική διάσκεψη παρέθεσε το σωματείο της Ομόνοιας, κάνοντας τον απολογισμό για την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε.

Ο Πρόεδρος, Λώρης Κυριάκου έκανε τον απολογισμό του:

«Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του δ.σ. για τις επιτυχίες που είχαμε. Να συγχαρούμε όλους αυτούς τους εθελοντές που στερήθηκαν χρόνο από τις οικογένειες τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα τμήματα. Βεβαίως δεν είναι όλα ρόδινα στην Ομόνοια, υπάρχουν και προβλήματα.

Με το που αναλάβαμε μέσα σε λίγους μήνες έπρεπε να πληρώσουμε τους τόκους για το ομόλογο. Τα οικονομικά μας δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Απευθυνθήκαμε στον κόσμο που έκανε το ομόλογο, για να μας χαρίσουν όσοι θέλουν τους τόκους. Οι περισσότεροι που ήταν Ομονοιάτες, με μεγάλη χαρά μας είπαν δεν θέλουν τους τόκους. Υπήρχαν και κάποιοι που είχαν ανάγκη και ήθελαν να πληρωθούν οι τόκοι.

Τον Μάρτιο ενημερωθήκαμε από τους ενοικιαστές του οικήματος ότι θα αποχωρήσουν. Έπρεπε να βρούμε χρήματα να φτιάξουμε τον χώρο. Να ευχαριστήσω τον παλαίμαχο Γιώργο Τσελεπή, που έτρεξε και βρήκε κόσμο και φέραμε το Σωματείο σε αυτό που βλέπετε σήμερα. Στόχος μας είναι να γίνει σημείο αναφοράς για τον Ομονοιάτη το οίκημά του.

Θέλουμε να κάνουμε μια εκδήλωση για να προβάλουμε τους τίτλους που πήραμε φέτος σε συνδυασμό με τα 71χρονα της ομάδας, μαζί με μια προπόνηση της πρώτης ομάδας για να αποδείξουμε την σχέση που έχουμε με το ποδοσφαιρικό τμήμα».

Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις στον Λώρη Κυριάκου…

Πώς είναι η συνεργασία σας με τον κ. Παπασταύρου;«Θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω εξαιρετική. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Και από την πλευρά μας και από την πλευρά του το συζητούμε και καταλήγουμε σε κάποια απόφαση. Δεν υπήρχε οποιαδήποτε προστριβή».

Ποια η γνώμη σας για την κάρτα φιλάθλου; «Η κάρτα φιλάθλου έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην μείωση προσέλευσης του κόσμου στα γήπεδα. Μπορεί να έχουν μειωθεί οι πράξεις βίας και τα πρόστιμα, αλλά εμείς δεν θέλουμε τα γήπεδα μας εκκλησίες. Θέλουμε παλμό, κόσμο, εκδηλώσεις. Οι αθλητές θέλουν τον κόσμο».

Για το δάνειο 300.000 ευρώ του κ. Παπασταύρου στο Σωματείο:  «Ήταν μια πολύ καλή οικονομική ένεση για να λειτουργήσουμε και να φτάσουμε στο σημείο που φτάσαμε».

Ο απολογισμός από τους υπεύθυνους των τμημάτων:

Πετόσφαιρα (Φώτος Ιωάννου): «Το τμήμα πετόσφαιρας κατέκτησε όλους τους τίτλους, είχε πολύ καλή παρουσία στην Ευρώπη και η χρονιά ήταν εξαιρετική. Για πρώτη φορά λειτούργησε και το γυναικείο τμήμα που τερμάτισε στην 3η θέση στην Β΄ κατηγορία».

Φούτσαλ (Λάμπρος Χρίστου): «Είναι σημαντικό που οι τίτλοι ήρθαν απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο, το ΑΠΟΕΛ».

Ποδηλασία (Πόλυς Πουμπουρής): «Υπάρχει από το 1997, είχαμε ένα ποδηλάτη, σήμερα έχουμε 29. Φέτος είχαμε θέσει τρεις στόχους, πετύχαμε τους δύο. Έχουμε 6-7 στελέχη της Εθνικής. Παρόλο που δεχτήκαμε πόλεμο από την ομοσπονδία, καταφέραμε να βγούμε νικητές. Έχουμε ακόμη 2 πρωταθλήματα για να ολοκληρώσουμε για φέτος. Έχουμε αρκετούς Τουρκοκύπριους στην ομάδα».

Καλαθόσφαιρα (Ματθαίος Παπαπέτρου): «Καταφέραμε για πρώτη φορά φέτος στην ιστορία μας να κερδίσουμε τον Κεραυνό, ο οποίος ήταν πρωταθλητής. Προκριθήκαμε μετά από πολλά χρόνια στο Final 4 Κυπέλλου.  Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν έχουν 8 και 10 φορές μεγαλύτερο μπάτζετ από εμάς».